Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mihai Trãistariu ºi-a condus mama pe ultimul drum

Mihai Trãistariu ºi-a condus mama pe ultimul drum

• la exact o sãptãmînã de la succesul repurtat la concursul Eurovision, Mihai Trãistariu ºi-a înmormîntat mama • la ceremonie au luat parte zeci de persoane • „cred cã acesta este preþul cu care plãtesc succesul de la Eurovision“, declara emoþionat interpretul, stînd lîngã sicriul mamei • deºi ar fi vrut sã mai rãmînã cîteva zile alãturi de fraþii lui, Mihai s-a întors, sîmbãtã noaptea, în Bucureºti, întrucît zilele acestea are de onorat numeroase contracte •

Lacrimile de fericire ale lui Mihai Trãistariu, care a repurtat, recent, un mare succes la concursul Eurovision, clasînd România pe locul IV, s-au transformat în lacrimi de durere, sîmbãtã, 27 mai, cînd la exact o sãptãmînã dupã izbîndã, ºi-a înmormîntat mama. Alãturi de Mihai ºi cei trei fraþi ai lui, la funeralii au luat parte rude, vecini, prieteni, cunoºtinþe, care au petrecut-o pe ultimul drum pe Natalia Trãistariu, plecatã, dincolo, la numai 66 de ani, rãpusã de o boalã foarte gravã. Mama lui Mihai îºi va dormi somnul de veci alãturi de tatãl acestuia, care a fost înmormîntat în urmã cu 15 ani, în cimitirul Bîtca Doamnei, din Piatra Neamþ. În ciuda faptului cã a plouat torenþial, în jurul fraþilor Trãistariu s-au adunat peste o sutã de persoane care au luat parte la ceremonialul de înhumare. De altfel, ploaia a început exact în momentul în care sicriul cu trupul neînsufleþit al femeii a fost scos din capela cimitirului ºi îndreptat cãtre bisericã. Dupã cum spun bãtrînii, acesta ar fi un semn cã i-a pãrut rãu dupã viaþã celei plecate.
Deºi niciunul dintre colegii de breaslã ai lui Mihai nu a participat la înmormîntare, o parte dintre aceºtia, precum Laurenþiu Cazan, Minodora, Andreea Bãnicã, Luminiþa Anghel, gemenele din trupa „Bambi“, l-au sunat ºi i-au transmis condoleanþe. ÃŽn schimb, alãturi de Mihai, ºi acum, la durere, a fost Eduard Cîrcotã, cel care i-a compus ºi încredinþat spre interpretare piesa „Tornero“, cu care s-a clasat pe locul al IV-lea, venit împreunã cu soþia ºi cîþiva prieteni comuni. Dintre cei foarte apropiaþi lui Mihai, a mai fost prezentã ºi o prietenã, impresar în Bucureºti.
Mîhnit, obosit, vãdit emoþionat de atmosfera în care era implicat, preocupat de bunul mers al organizãrii celor necesare înmormîntãrii, Mihai ºi-a exprimat regretul cã, în ultima perioadã, nu a avut timp sã vinã acasã ºi sã stea cu mama lui, mai ales cã ºtia despre boala ei.
„ªi eu ºi ea ºtiam cã este bolnavã de cirozã, dar nici unul dintre noi nu a realizat cît de grav este, pentru cã nu avea dureri. Acum, regret cã nu am luat mai în serios lucrurile, cã nu am fãcut mai mult ºi cã nu am mai putut sã o salvez. Cred cã acesta este preþul pe care trebuie sã îl plãtesc pentru succesul de la Eurovision. S-a bucurat foarte mult de succesul meu ºi cred cã a fost foarte mîndrã de mine. De altfel, am vorbit cu ea la telefon a doua zi dupã concurs, mã auzise la radio ºi mi-a spus «bravo mamã, a fost foarte bine». Pînã în seara în care a intrat în comã, am vorbit cu ea mereu la telefon, ca sã îi aud vocea, sã mã audã ºi ea ºi sã ne susþinem reciproc. M-a susþinut foarte mult în ceea ce priveºte participarea la Eurovision ºi ºi-a dorit la fel de mult ca ºi mine sã obþin un loc cît mai bun în clasament“, a declarat Mihai Trãistariu.

Împãrþit între suflet ºi carierã
Deºi ar fi vrut ca dupã înmormîntare sã mai stea cîteva zile acasã, alãturi de sora ºi de cei doi fraþi ai lui, interpetul de muzicã pop, a plecat spre Bucureºti sîmbãtã searã, întrucît avea de onorat multe contracte-concerte ºi emisiuni de televiziune. Pe de altã parte, dupã întoarcerea din Grecia, Mihai a fost contactat de mulþi producãtori ºi compozitori din þarã ºi din strãinãtate. Astfel, pe lîngã talentul ºi munca lui, cu puþin noroc, interpretului i s-ar putea deschide uºile unei cariere internaþionale, de care se aratã foarte atras. „Dacã voi avea ºansa unor contracte în strãinãtate, precum ºi a unei cariere internaþionale, mã voi stabili «afarã», pentru cã acolo e cu totul altceva. Asta nu înseamnã cã nu voi mai veni în România. Acasã, la Piatra Neamþ, unde îmi sînt fraþii, voi reveni întotdeauna cu drag ºi dor. Vreau sã vã spun cã, peste tot pe unde merg, nu pierd ocazia sã spun cã sînt din Piatra Neamþ ºi cã sînt moldovean, chiar dacã unii se grãbesc sã îmi punã eticheta de mîrlan, numai pe acest considerent“, s-a confesat Mihai Trãistariu.
Natalia Trãistariu a murit joi dimineaþã, 25 mai, la Spitalul Fundeni, în urma unui stop cardiac. Ea fusese transferatã aici în noaptea de 23/ 24 mai de la Spitalul Judeþean Neamþ, de la secþia Anestezie ºi Terapie Intensivã, unde, în ultimele 24 de ore de internare, fusese în comã profundã. Trasferul la clinica bucureºteanã a fost fãcut la solicitarea familiei, pe care medicii nemþeni, în îngrijirea cãrora s-a aflat pacienta, au anunþat-o cã starea ei este foarte gravã ºi nu mai are ºanse de supravieþuire. Solicitarea ca mama sã fie internatã al Fundeni a venit chiar din partea lui Mihai, care a auzit cã singura ei ºansã ar fi efectuarea transplantului de ficat. De îndatã ce a fost internatã aici, la clinica bucureºteanã s-au fãcut toate formalitãþile necesare efectuãrii acestei intervenþii chirurgicale, numai cã a fost prea tîrziu.
Natalia Trãistariu era grav bolnavã de cirozã hepaticã, fiind diagnosticatã cu aceastã afecþiune în urmã cu trei luni. Deºi medicii au avertizat-o cã e grav, lipsa durerii a fãcut-o pe femeie sã nu ia boala în serios. A revenit la spital în plinã crizã, vineri, 19 mai, ºi a fost internatã la secþia Medicalã a Spitalului Judeþean. Luni searã, 22 mai, în urma unei hemoragii puternice, ea a fost transferatã la secþia Anestezie ºi Terapie Intensivã, iar marþi dimineaþã a intrat în comã. Natalia Trãistariu, Lili, aºa cum o ºtiu foºtii colegi, a lucrat ca asistentã medicalã la Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ. A crescut singurã patru copii, trei bãieþi ºi o fatã, Mihai fiind cel mai mic, ºi preferatul ei.

Articol afisat de 2622 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective