Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Străini ilegali prin Neamț

• în evidențele Biroului pentru Străini figurează 552 de cetățeni de altă naționalitate • în primele cinci luni din 2006, în 44 de cazuri s-au emis dispoziții de părăsire a teritoriului, iar 6 străini au fost expulzați din țară • dintre cei care locuiesc în Neamț, 84 desfășoară activități economice, 169 sînt la studii, 141 sînt căsătoriți cu cetățeni români, 38 desfășoară activități religioase etc. •

În scriptele Biroului pentru Străini Neamț figurează 552 de cetățeni care au altă naționalitate și care se află în județ din varii motive. Activitățile desfășurate de lucrătorii biroului amintit, în primele cinci luni ale anului, s-au finalizat și cu identificarea a 50 de străini care se aflau ilegal în Neamț. Dintre aceștea, la 44 le-au fost emise dispoziții de părăsire a teritoriului, iar 6 au fost escortați direct la frontieră, cu instituirea interdicției de a mai intra în România. Pentru 16 străini s-a luat și măsura interdicției de a mai intra în România, pentru perioade cuprinse între 6 luni și 3 ani, fiind aplicate și 16 amenzi contravenționale, în valoare de 54.000.000 de lei. „Am avut o activitate destul de susținută, în primele cinci luni, și se constată o evoluție pozitivă la combaterea șederii ilegale, urcînd în topul pe țară ca număr de dispoziții de părăsire a teritoriului eliberate, de pe locul 33 în anul 2002, pe locul 5 la sfîrșitul lunii mai 2006, cu 44 de dispoziții eliberate. Aceeași evoluție pozitivă a fost în ceea ce privește aplicarea interdicției de a intra în România: dacă în anii 2001, 2002 și 2003 nu am avut nici o interdicție, la sfîrșitul lunii mai 2006, cu un număr de 16 interdicții aplicate, sîntem pe locul 2 pe țară, după București“, a declarat șeful Biroului pentru Străini Neamț, comisar Mihail Sescioreanu.
Dintre cei 552 de străini aflați în Neamț, 84 sînt angrenați în diverse activități economice, 169 sînt la studii, 34 sînt în evidențe pentru reîntregirea familiei, 141 sînt căsătoriți cu cetățeni români, 4 sînt implicați în diverse acțiuni umanitare, iar 38 desfășoară activități religioase.
Dintr-o statistică rezultă că, de regulă, străinii care se află în județ s-au stabilit în localități urbane, la grupa de vîrstă 15-35 ani numărul de bărbați este aproximativ egal cu cel al femeilor, după care numărul bărbaților este dublul celui al femeilor.
La Biroul pentru Străini, în primele cinci luni din 2006 au fost primite și soluționate 112 cereri și emise 102 de permise de ședere temporară și permanentă. Documentele necesare prelungirii dreptului de ședere pentru fiecare scop în parte sînt: documentul de trecere a frontierei de stat (original și copie); o fotografie în format 3/ 4; documente care să justifice scopul șederii în România; dovada spațiului de locuit; dovada mijloacelor de întreținere pe perioada șederii în România; adeverință medicală din care să rezulte că străinul nu suferă de boli care să pună în pericol sănătatea publică; asigurare de sănătate încheiată la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Comisarul Sescioreanu a mai precizat că, în conformitate cu prevederile art. 51, al. 1 din OUG 194/2002, cu modificările și completările ulterioare, străinii au obligația de a se prezenta cu 30 de zile înainte de expirarea dreptului de ședere, pentru depunerea cererii de prelungire a acestuia. Cererea va fi însoțită de documentele și taxele menționate mai sus. Termenul de soluționare a cererii va fi de 30 de zile.
Biroul Județean pentru Străini Neamț are program de lucru cu publicul zilnic, între orele 8.30-12.30, iar marțea - între 15.30-18.30. Șeful de birou acordă audiențe miercuri, între 11-13, la sediul din strada Alexandru cel Bun, nr. 12, Piatra Neamț.

Articol afisat de 1793 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective