Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Voinicelul“ a ridicat Romanul în picioare

„Voinicelul“ a ridicat Romanul în picioare

• peste 1.300 de preșcolari, 160 de educatoare, părinți, bunici și simpli trecători au participat la festivitatea de închidere a primei ediții a manifestării • primarul Dan Ioan Cărpușor a primit „Diploma de Voinicel Șef“ și o torță a Festivalului • emoționat, acesta a mărturisit că nu și-a închipuit că o asemenea manifestare poate fi îmbrățișată cu atîta entuziasm de romașcani •

Peste 1.300 de copii, educatoarele acestora, părinți, bunici și trecători au umplut, încă de la ora 9, joi, 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, Bulevardul Nicolae Titulescu, pentru a participa la festivitatea de încheiere a Festivalului „Voinicelul“. Acestora li s-au adăugat părinți cu prunci în landouri, vînzătoarele din magazinele din centrul municipiului, funcționari ai băncilor și clienții acestora. Din fața Hotelului Roman, așezați în funcție de grădinițele în care învață, preșcolarii celor 14 unități angrenate în festival au pornit într-un marș al prieteniei, al păcii, un marș al bucuriei de a fi copil. A urmat, apoi, o paradă a celor mai frumoase costume ale micuților. Indieni, pitici, arlechini, Albe ca Zăpada, Cenușărese, Pitici, Motanul Încălțat, Îngeri, soldăței, urși, vulpi, elegante „domnișoare“ și „domnișori“, au evoluat în dansuri de societate. Păpădii, crizanteme, bujori, panseluțe, sau personaje din desenele animate moderne: Zorro, Harry Potter, prințese și prinți și-au arătat trecătorilor frumusețea costumelor.
Ajunși în Piața „Roman-Vodă“, cîteva zeci de copii, reprezentîndu-i pe cei 1.350 de „voinicei“, înrolați într-un „Club al Îngerilor“, l-au invitat pe primarul municipiului să încheie manifestarea. Mai întîi i-au înmînat o Diplomă de Excelență, prin care au spus că-l primesc în clubul lor și l-au declarat „Voinicel Șef“, înmînîndu-i, simbolic, torța aprinsă a festivalului. Emoționat, Dan Ioan Cărpușor a declarat. „N-am crezut că acest festival, unic în țară, va avea un asemenea impact printre romașcani. M-am convins că toții copiii sînt frumoși, deștepți și talentați. Modul de organizare și gîndire a acțiunii ascunde în spatele lui două luni de muncă asiduuă a unui nucleu pasionat de dascăli, în frunte cu Angela Tăbăcaru, Margareta Stoica și tot colectivul de educatoare, care au pregătit manifestarea. Asta mă face încrezător că romașcanii trebuie să știe că orașul are un viitor, tocmai prin acești copii, aflați acum la vîrsta inocenței. Bucuria de pe chipurile lor, ale părinților și bunicilor mă face să cred că va trebui să continuăm acțiunea și în anii următori, pentru că merită“, a spus Dan Ioan Cărpușor. Primarul a înmînat, apoi, o Diplomă de excelență „Monitorului de Roman“ pentru inițierea și implicarea în organizarea primei ediții a Festivalului „Voinicelul“.
Educatoarea Angela Tăbăcaru, „contabilul“ manifestării, dar și cea care a mobilizat educatoarele și, mai ales sponsorii, a spus că reușita acestui festival îi conferă satisfacții profesionale deosebite. „Festivalul «Voinicelul», care a fost o premieră națională, pornit de la ideea generoasă a «Monitorului de Roman», la sugestia mea, de a dota cu calculatoare și imprimante grădinițele, a fost o reușită. Am adus în stradă, de bună voie și într-un entuziasm general, peste 1.300 de preșcolari, însoțiți de 160 de educatoare, care au manifestat pentru pace, libertate, curățenie, pentru înțelegere. Copiii au strigat: «E ziua noastră», «Trăiască Pacea!», «Trăiască părinții!». Ca organizator, pot spune că, după cele două luni de frămîntări, cînd puțină lume s-a gîndit ce implică o asemenea manifestare, cu nopți nedormite și zile de alergătură, mă simt împlinită, ca educator. Nu poate exista satisfacție profesională mai mare. Am primit felicitări pe stradă, de la oameni care ne-au văzut acolo, în piață. Nu putem da aceste simțăminte pentru nici o avere. Mulțumim Primăriei și «Monitorului de Roman», pentru sprijinul acordat“, a declarat Angela Tăbăcaru, director la Grădinița cu Program Prelungit Nr.1.
Peste 1.500 de diplome individualizate pentru copii, educatoare și sponsori au fost realizate de Mădălina Ordean și Eduard Necula. Simplii trecători au rămas impresionați de ceea ce s-a întîmplat la Roman, de Ziua Copilului. „Fără să am pe cineva la grădiniță, stau, de trei zile, cîteva ore în Piața «Roman-Mușat» să urmăresc spectacolul pentru copii. Sînt încîntători micuții“, a declarat romașcanca Cecilia Mancaș. Copiii înșiși au fost extrem
de încîntați. „Am dansat o polcă, împreună cu ceilalți copii, din Grupa pregătitoare de la Grădinița 12. 1.000 de oameni ne-au privit. Se uita toată lumea de pe trotuare și de la balcoane la paradă, iar noi eram tare mîndri“, a spus Ionuț Gherguț, un puștan de șapte ani, de la Grădinița Nr.12. Am ținut să aflăm și impresiile unui părinte. „Noi, părinții și bunicii, sîntem încîntați de efortul organizatorilor, pentru a iniția și materializa un asemenea festival. Grădinițele n-ar fi reușit niciodată să-și procure singure calculatoare“, a declarat M.D., asistent maternal.
100 de educatoare s-au reunit, în aceeași seară, pentru a primi, din partea organizatorilor, „Diplome de excelență“. Nici sponsorii, fără de care nu s-ar fi putut desfășura activitatea, nu au fost uitați de organizatori și lor fiindu-le înmînate diplome. În ediția de sîmbătă, 3 mai, vom face public bugetul festivalului, pentru o totală transparență, și vom publica, din nou, numele tuturor celor care ne-au sprijinit material în această manifestare.

Articol afisat de 1947 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective