Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Voinicelul“ a ridicat Romanul în picioare

„Voinicelul“ a ridicat Romanul în picioare

• peste 1.300 de preºcolari, 160 de educatoare, pãrinþi, bunici ºi simpli trecãtori au participat la festivitatea de închidere a primei ediþii a manifestãrii • primarul Dan Ioan Cãrpuºor a primit „Diploma de Voinicel ªef“ ºi o torþã a Festivalului • emoþionat, acesta a mãrturisit cã nu ºi-a închipuit cã o asemenea manifestare poate fi îmbrãþiºatã cu atîta entuziasm de romaºcani •

Peste 1.300 de copii, educatoarele acestora, pãrinþi, bunici ºi trecãtori au umplut, încã de la ora 9, joi, 1 iunie, de Ziua Internaþionalã a Copilului, Bulevardul Nicolae Titulescu, pentru a participa la festivitatea de încheiere a Festivalului „Voinicelul“. Acestora li s-au adãugat pãrinþi cu prunci în landouri, vînzãtoarele din magazinele din centrul municipiului, funcþionari ai bãncilor ºi clienþii acestora. Din faþa Hotelului Roman, aºezaþi în funcþie de grãdiniþele în care învaþã, preºcolarii celor 14 unitãþi angrenate în festival au pornit într-un marº al prieteniei, al pãcii, un marº al bucuriei de a fi copil. A urmat, apoi, o paradã a celor mai frumoase costume ale micuþilor. Indieni, pitici, arlechini, Albe ca Zãpada, Cenuºãrese, Pitici, Motanul ÃŽncãlþat, ÃŽngeri, soldãþei, urºi, vulpi, elegante „domniºoare“ ºi „domniºori“, au evoluat în dansuri de societate. Pãpãdii, crizanteme, bujori, panseluþe, sau personaje din desenele animate moderne: Zorro, Harry Potter, prinþese ºi prinþi ºi-au arãtat trecãtorilor frumuseþea costumelor.
Ajunºi în Piaþa „Roman-Vodã“, cîteva zeci de copii, reprezentîndu-i pe cei 1.350 de „voinicei“, înrolaþi într-un „Club al ÃŽngerilor“, l-au invitat pe primarul municipiului sã încheie manifestarea. Mai întîi i-au înmînat o Diplomã de Excelenþã, prin care au spus cã-l primesc în clubul lor ºi l-au declarat „Voinicel ªef“, înmînîndu-i, simbolic, torþa aprinsã a festivalului. Emoþionat, Dan Ioan Cãrpuºor a declarat. „N-am crezut cã acest festival, unic în þarã, va avea un asemenea impact printre romaºcani. M-am convins cã toþii copiii sînt frumoºi, deºtepþi ºi talentaþi. Modul de organizare ºi gîndire a acþiunii ascunde în spatele lui douã luni de muncã asiduuã a unui nucleu pasionat de dascãli, în frunte cu Angela Tãbãcaru, Margareta Stoica ºi tot colectivul de educatoare, care au pregãtit manifestarea. Asta mã face încrezãtor cã romaºcanii trebuie sã ºtie cã oraºul are un viitor, tocmai prin aceºti copii, aflaþi acum la vîrsta inocenþei. Bucuria de pe chipurile lor, ale pãrinþilor ºi bunicilor mã face sã cred cã va trebui sã continuãm acþiunea ºi în anii urmãtori, pentru cã meritã“, a spus Dan Ioan Cãrpuºor. Primarul a înmînat, apoi, o Diplomã de excelenþã „Monitorului de Roman“ pentru iniþierea ºi implicarea în organizarea primei ediþii a Festivalului „Voinicelul“.
Educatoarea Angela Tãbãcaru, „contabilul“ manifestãrii, dar ºi cea care a mobilizat educatoarele ºi, mai ales sponsorii, a spus cã reuºita acestui festival îi conferã satisfacþii profesionale deosebite. „Festivalul «Voinicelul», care a fost o premierã naþionalã, pornit de la ideea generoasã a «Monitorului de Roman», la sugestia mea, de a dota cu calculatoare ºi imprimante grãdiniþele, a fost o reuºitã. Am adus în stradã, de bunã voie ºi într-un entuziasm general, peste 1.300 de preºcolari, însoþiþi de 160 de educatoare, care au manifestat pentru pace, libertate, curãþenie, pentru înþelegere. Copiii au strigat: «E ziua noastrã», «Trãiascã Pacea!», «Trãiascã pãrinþii!». Ca organizator, pot spune cã, dupã cele douã luni de frãmîntãri, cînd puþinã lume s-a gîndit ce implicã o asemenea manifestare, cu nopþi nedormite ºi zile de alergãturã, mã simt împlinitã, ca educator. Nu poate exista satisfacþie profesionalã mai mare. Am primit felicitãri pe stradã, de la oameni care ne-au vãzut acolo, în piaþã. Nu putem da aceste simþãminte pentru nici o avere. Mulþumim Primãriei ºi «Monitorului de Roman», pentru sprijinul acordat“, a declarat Angela Tãbãcaru, director la Grãdiniþa cu Program Prelungit Nr.1.
Peste 1.500 de diplome individualizate pentru copii, educatoare ºi sponsori au fost realizate de Mãdãlina Ordean ºi Eduard Necula. Simplii trecãtori au rãmas impresionaþi de ceea ce s-a întîmplat la Roman, de Ziua Copilului. „Fãrã sã am pe cineva la grãdiniþã, stau, de trei zile, cîteva ore în Piaþa «Roman-Muºat» sã urmãresc spectacolul pentru copii. Sînt încîntãtori micuþii“, a declarat romaºcanca Cecilia Mancaº. Copiii înºiºi au fost extrem
de încîntaþi. „Am dansat o polcã, împreunã cu ceilalþi copii, din Grupa pregãtitoare de la Grãdiniþa 12. 1.000 de oameni ne-au privit. Se uita toatã lumea de pe trotuare ºi de la balcoane la paradã, iar noi eram tare mîndri“, a spus Ionuþ Gherguþ, un puºtan de ºapte ani, de la Grãdiniþa Nr.12. Am þinut sã aflãm ºi impresiile unui pãrinte. „Noi, pãrinþii ºi bunicii, sîntem încîntaþi de efortul organizatorilor, pentru a iniþia ºi materializa un asemenea festival. Grãdiniþele n-ar fi reuºit niciodatã sã-ºi procure singure calculatoare“, a declarat M.D., asistent maternal.
100 de educatoare s-au reunit, în aceeaºi searã, pentru a primi, din partea organizatorilor, „Diplome de excelenþã“. Nici sponsorii, fãrã de care nu s-ar fi putut desfãºura activitatea, nu au fost uitaþi de organizatori ºi lor fiindu-le înmînate diplome. ÃŽn ediþia de sîmbãtã, 3 mai, vom face public bugetul festivalului, pentru o totalã transparenþã, ºi vom publica, din nou, numele tuturor celor care ne-au sprijinit material în aceastã manifestare.

Articol afisat de 2488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective