Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mobilizare generalã, pentru bucuria copiilor

Mobilizare generalã, pentru bucuria copiilor

• poliþiºtii nemþeni, împreunã cu jandarmii au organizat o serie manifestãri pentru copiii defavorizaþi • micuþii de la Centrul de Plasament „Ion Creangã“ au fost extaziaþi de întîlnirea cu cîinele poliþist Codruþ •

Ziua de 1 Iunie - cu triplã semnificaþie, de Zi Internaþionalã a Copilului, a Înãlþãrii Domnului ºi consacratã eroilor neamului - a fost, pentru poliþiºtii nemþeni, prilej de organizare a numeroase manifestãri.
Seria acþiunilor a debutat cu vernisajul unei expoziþii de picturã, organizate în holul IPJ, cu lucrãri ale pictorilor Ioan Popei, Arcadie Rãileanu ºi Gheorghe Vadana, prezentarea fiind fãcutã de cãtre colonelul în rezervã Cristian Timofte. „Expoziþia pe care am organizat-o, acum, nu reprezintã o premierã. ÃŽn urmã cu cîþiva ani, Poliþia a mai gãzduit cîteva expoziþii de graficã ºi picturã. Am reluat acest obicei ºi sperãm ca, în timp, sã facem sã devinã o tradiþie. Prin expunerea acestor minunate tablouri, precum ºi a unor icoane deosebite, am vrut sã bucurãm inimile ºi sufletele poliþiºtilor ºi, totodatã, sã demonstrãm cã arta poate coexista fericit cu lumea destul de durã a celor care aplicã legea“, a spus comisarul Ioan Andrieº, ºeful interimar al Poliþiei Neamþ.
Apoi, poliþiºtii s-au deplasat la Centrul de Plasament „Ion Creangã“ din Piatra Neamþ, pentru a oferi daruri copiilor instituþionalizaþi. La acþiune au participat ºi jandarmii nemþeni, iar descinderea în curtea Centrului de Plasament a fost regizatã în adevãratul sens al cuvîntului. Douã dube, una a Poliþiei ºi alta a Jandarmeriei, au intrat în curte în mare vitezã, cu sirenele pornite, iar dupã ce s-au oprit, din interior au coborît cîþiva jandarmi ce însoþeau mascota - „Cîinele Codruþ“. Cîinele poliþist, pe care copiii au avut ocazia sã îl vadã în realitate, este, totodatã, personajul principal al unei cãrþi pentru cei mici. Aceasta a fost realizatã de poliþiºti, cu sprijinul unei edituri, ºi a fost personalizatã. Toþi micuþii de la Centrul de Plasament „Ion Creangã“ au primit asemenea cãrþi - pe care au avut surpriza sã îºi descopere înscrise numele - iar din partea jandarmilor, pachete cu dulciuri. Apoi, copiii au asistat cu mare interes la o demonstraþie comunã a cîinilor Poliþiei ºi Jandarmeriei. Abilitãþile patrupedelor au stîrnit ropote de aplauze ºi þipete de bucurie. ÃŽn finalul manifestãrilor, micuþii au asistat la un scurt spectacol oferit de trupa artisticã a IPJ Neamþ, „112“, muzica acesteia încîntînd spectatorii.
Tot cu prilejul zilei de 1 Iunie, la ora 10.30, în parcul din centrul municipiului, poliþiºtii, împreunã cu reprezentanþii Fundaþiei „Ave Maria“ au împãrþit pliante educative ºi preventive, iar elevii ªcolii nr.5 au prezentat scurt spectacol muzical. ÃŽn final, patrule ºcolare, însoþite de poliþiºti de la Serviciul Rutier au mers în cîteva puncte cheie din localitate ºi au împãrþit baloane ºi pliante educative copiilor pe care i-au întîlnit în cale.
Tot ieri, pentru a cinsti memoria eroilor care s-au sacrificat pe cîmpurile de luptã, conducerea IPJ Neamþ a participat joi, 1 iunie, la ceremonialul depunerii de coroane, desfãºurat la Cimitirul „Eternitatea“.

Surprize pentru copiii spitalizaþi

Copiii care au avut ghinionul ca ziua de ieri sã îi gãseascã internaþi în secþia Pediatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ s-au bucurat de o atenþie specialã din partea elevilor clasei a III-a C, de la ªcoala Generalã nr. 2 din Piatra Neamþ.
Astfel, pentru cîteva momente, micii pacienþi, au mai uitat de boalã, de medicamente, de spaima tratamentelor injectabile fãcute din ºase în ºase ore ºi au fost fericiþi cã alþi copii s-au gîndit la ei ºi au venit sã le dãruiascã jucãrii ºi dulciuri.
„Am rãmas foarte plãcut impresionaþi de gestul frumos al copiilor veniþi în vizitã, iar bucuria din ochii micilor noºtri pacienþi ne-a fãcut sã ne gîndim ce bine te simþi atunci cînd dãruieºti, cînd eºti generos. Cred cã mai impresionate decît copiii au fost mãmicile lor, internate aici cu ei“, a declarat Marina Apetrei, asistenta ºefã a secþiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeþean Neamþ.
Pacienþii de la Pediatrie au mai primit, ieri, hãinuþe ºi dulciuri din partea personalului secþiei ºi au beneficiat de un supliment alimentar constînd în biscuiþi „Eugenia“, mere ºi omletã.

Articol afisat de 1971 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective