Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ne rupem de Ardeal?

Ne rupem de Ardeal?

• în urmă cu cîteva zile, pe DN 15, în dreptul satului Chirițeni - comuna Hangu, drumul s-a surpat pe o lungime de 100 de metri • circulația se desfășoară pe un singur fir • recent, a alunecat o altă porțiune de drum, de pe DN 12 C, circulația la intrarea în stațiunea Lacu Roșu fiind permisă pe un singur fir și doar pentru autoturisme •

Circulația pe DN 15, în dreptul localității Chirițeni din comuna Hangu, este restricționată, întrucît, în urmă cu cîteva zile, s-a surpat o bucată de drum, pe o lungime de o sută de metri. Pentu a se evita pericolele, circulația se desfășoară pe un singur fir. Mai mult, chiar viaductul care traversează coada Lacului de acumulare Izvoru Muntelui are probleme. Deși specialiștii susțin că structura de bază a podului rezistă, surparea unei porțiuni de drum, chiar de la intrarea pe viaduct, arată că este nevoie urgentă de o intervenție de consolidare.
Norocel Vrabie, tehnician responsabil cu probleme de circulație în cadrul Secției Drumuri Naționale Piatra Neamț, a declarat că situația de la Chirițeni va fi rezolvată de autoritățile de la București, întrucît de acolo se direcționează banii, cele din județ neavînd puterea decît să semnalizeze zona accidentată. „La Chirițeni s-a produs o alunecare de teren, iar datoria noastră este să o semnalizăm și să o ținem, mereu, sub observație. Am prezentat, la București, situația și ni s-a comunicat că alunecarea de teren a fost prinsă în lista de lucrări pe acest an. Asta înseamnă că urmează să fie executată lucrarea de reparare a DN 15, de la kilometrul 247^800 la kilometrul 247^900, dreapta“, a declarat tehnician Norocel Vrabie.

Drumurile județene au îmbătrînit

DN 15 nu este singurul drum național care afectează legăturile rutiere ale județului Neamț. Transportul de tonaj și cel de călători dinspre municipiul Piatra Neamț, către județele Harghita și Brașov, prin Cheile Bicazului, este întrerupt, după ce, duminică, 14 mai, o porțiune din DN 12 C s-a surpat, iar circulația mașinilor mai mari de 3,5 tone a fost restricționată. Specialiștii spun că acostamentul a cedat din cauza ploilor din ultimele luni, dar și a deplasării infrastructurii rutiere. Norocel Vrabie a spus că înclinarea corpului de drum a avut loc la kilometrul 23, pe o lungime de 70 de metri, pe teritoriul județului Harghita. Pe DN 12C se circulă destul de mult și, pentru ca mașinile cu tonaj de peste 3,5 tone să nu fie întoarse din drum, s-au pus indicatoare rutiere cu privire la restricție.
Inspectorul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Neamț, Andrei Ignat, a declarat că, dacă nu se iau măsuri urgente de întreținere a drumurilor, legătura rutieră dintre județul Neamț și Harghita este în pericol. „Drumul Național 15 este unul cu specific aparte, construit în anii '60, odată cu ridicarea barajului de la Bicaz și are pe traseul lui foarte multe lucrări de artă (poduri, ziduri de susținere, amenajări pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale) și de protecție. Din cauza vechimii, sînt necesare lucrări de întreținere. În primul rînd, a avut loc o îmbătrînire sub aspectul exploatării, iar în al doilea rînd, s-a produs majorarea parametrilor de trafic, ceea ce impune adaptarea structurii drumului la noile condiții. De o deosebită importanță pentru buna lor exploatare sînt construcțiile de captare și evacuare a apelor pluviale de pe versanții din zona drumurilor, lucrările existente fiind nefuncționale în mare parte. Dacă intervenim numai la acoperirea asfaltică, rezolvăm doar o situație de suprafață și de moment, pericolele rămînînd neeliminate“, a declarat Andrei Ignat, inspector șef al ISC Neamț.
FOTO: Jumătate din lățimea DN 15 în localitatea Chirițeni a luat-o la vale

Articol afisat de 1822 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective