Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bistriþa zãdãrniceºte lucrãrile la podul din Roznov

Bistriþa zãdãrniceºte lucrãrile la podul din Roznov

• deversãrile din lacul de acumulare de la Bicaz vor continua toatã luna

Deversãrile, cu un debit de 120 de metri cubi pe secundã din Lacul Izvoru Muntelui, vor continua pînã la sfîrºitul lunii iunie. Acesta a fost anunþul pe care l-a fãcut Emil Neagoie, directorul societãþii Hidrocentrale Bistriþa, la întîlnirea cu Emil Bostan, directorul Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamþ, ºi cu vicepreºedintele Consiliului Judeþean, Dumitru Badea. La un debit de 120 de metri cubi pe secundã din lac, la Roznov, în zona în care se executã lucrãrile de consolidare ale podului mare, apa ajunge cu 200 de metri cubi pe secundã. ÃŽn aceste condiþii, lucrãrile de reabilitare a construcþiei vor fi reluate atunci cînd se vor retrage apele, ceea ce va duce la amînarea termenului limitã de finalizare a intervenþiilor - luna august 2006. Þinînd cont ºi de prognozele meteorologice, potrivit cãrora vremea ploioasã va continua, predarea podului consolidat ar putea fi fãcutã dupã septembrie 2006. Dumitru Badea, vicepreºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ, a precizat cã lucrarea de la Roznov este prima grijã a autoritãþilor judeþene, implicînd multe probleme sociale. „Sîntem conºtienþi cã sînt afectaþi foarte mulþi oameni, pentru cã circulaþia cu autoturismele se face pe la Frunzeni, cu un ocol de 40 de kilometri, ceea ce înseamnã niºte cheltuieli suplimentare ale fiecãruia. Navetiºtii trebuie sã coboare la capãtul podului mare, sã-l treacã pe jos ºi sã se îmbarce în alt autobuz, de partea cealaltã a apei. Mai sînt ºi copiii care trebuie sã ajungã la ºcoalã. ÃŽnainte de aceste viituri, lucrarea de la podul mare era cu cîteva zile înaintea graficului ºi se derula foarte bine. Am stabilit cu reprezentanþii Apelor Române ºi Hidroelectrica sã ne anunþe cînd mai apar «portiþe» ºi am putea sã mai facem cîte ceva. Constructorul - societatea Socin - s-a arãtat foarte receptiv în a continua treaba ºi ne-am gîndit ca, atunci cînd vor fi condiþii de lucru, sã fie adusã forþã de muncã semnificativã. Am fost, marþi, la podul respectiv ºi am vãzut cum un inconºtient circula cu motocicleta, cu toate cã lãþimea podului este micã. Mãcar dacã ar fi mers pe lîngã ea, nu s-ar fi pus în aºa mare pericol. Putea sã cadã în apã, ori sã provoace alunecarea altcuiva“, a declarat Dumitru Badea, vicepreºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ.
Þinînd cont de faptul cã nivelul Bistriþei va mai rãmîne, pentru o perioadã, crescut, Consiliul Judeþean Neamþ nu va mai solicita, pentru zilele urmãtoare, prezenþa la Roznov a unui profesor universitar care sã evalueze pagubele produse de apã la pila podului, la consolidarea cãreia s-a lucrat, pînã acum.

Articol afisat de 2309 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective