Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 8 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
620 de adolescenți nemțeni primesc calculatoare subvenționate

620 de adolescenți nemțeni primesc calculatoare subvenționate

• Ministerul Educației a aprobat 620 din dosarele nemțenilor depuse, anul acesta, în cadrul programului „Euro 200“ • sprijinul a fost oferit elevilor și studenților cu venituri brute lunare, pe membru de familie, de maxim 1.355.000 lei • lista beneficiarilor programului „Euro 200“ poate fi consultată la adresa http://euro200.edu.ro/ •

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat 620 dintre dosarele nemțenilor depuse, anul acesta, în cadrul programului „Euro 200“, de obținere a calculatoarelor subvenționate. În județul Neamț, sprijinul a fost oferit elevilor și studenților cu venituri brute lunare, pe membru de familie, de maxim 1.355.000 lei. Lista finală a beneficiarilor programului „Euro 200“ poate fi consultată la adresa http://euro200.edu.ro/.
Eliberarea bonurilor valorice de 200 de euro se face în perioada 25 iunie - 1 august 2006, de către unitatea școlară unde a fost depus dosarul, iar achiziționarea de calculatoare se face în termen de 30 de zile de la primirea cuponului (26 iunie - 31 august 2006). Beneficiarii se pot prezenta la oricare agent economic care comercializează computere și pot achiziționa calculatoare, în baza bonului valoric în original, achitînd diferența de preț care depășește contravaloarea ajutorului financiar. În situația în care furnizorul acceptă, diferența de preț poate fi plătită de beneficiar și în rate. În aceste cazuri, bonul valoric obținut de către beneficiari poate constitui avans pentru achiziționarea calculatoarelor. Configurația minimă obligatorie pentru care se acordă ajutor financiar este un calculator cu procesor 1,6 GHz, 128 MB RAM, 40 GB hard-disk și software de bază. Calculatorul personal este constituit minim din procesor, memorie volatilă, dispozitive de stocare permanentă (hard-disk), tastatură, mouse și monitor.
Potrivit programului guvernamental „Euro 200“, beneficiarii eligibili ai acestui sprijin financiar sînt elevii și studenții din învățămîntul de stat sau particular acreditat, în vîrstă de pînă la 26 de ani, cu venituri brute lunare sub 1.500.000 de lei pe membru de familie. Față de anul trecut, reprezentanții Guvernului au introdus cîteva elemente noi, obligatorii pentru cei care au solicitat ajutor la cumpărarea unui calculator. Astfel, beneficiarii sînt elevi cu o situație socială specială care au, în plus, media generală de cel puțin 7 și 10 la purtare, pe primul semestru al anului în cursul căruia a fost depusă cererea. Dosarele pentru obținerea cuponului de 200 de euro au fost verificate de comisii constituite la nivelul fiecărei unități școlare, împreună cu cele care realizează anchete sociale în localitățile de domiciliu ale solicitanților. Părinților li s-a cerut să prezinte copii ale actelor prin care să facă dovada proprietății asupra bunurilor, precum casă, apartament, vilă, mașină, utilaje, cont în bancă, dar și după pașapoarte, din care să rezulte că n-au fost plecați în străinătate, timp de șase luni consecutiv în ultimii doi ani, precum și declarații pe proprie răspundere că dispun de diferența de bani pentru achiziționarea unui calculator cu configurația minimă obligatorie. Persoanele care nu au pașaport au fost chemate să depună declarații pe proprie răspundere în acest sens, iar cele care au fost plecate din țară, în scop medical, au adus justificări. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie au fost luate în calcul toate veniturile cu caracter permanent realizate de membrii familiei, în luna anterioară depunerii cererii, cu excepția alocației de stat, celei suplimentare pentru familiile cu mulți copii, burselor de studii și sociale.
Prevederile suplimentare introduse anul acesta au făcut ca veniturile declarate de reprezentanții legali ai elevilor să fie mai apropiate de realitate decît în anii precedenți. Anul trecut, Ministerul Educației a oferit sprijin unui număr de 635 de elevi, selectîndu-i pe cei cu venituri brute lunare, pe membru de familie, de maxim 406.250 lei.

Articol afisat de 2076 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective