Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mare de oameni la Ziua Marinei

Mare de oameni la Ziua Marinei

Baza navalã ºi de agrement din zona Portului Bicaz a gãzduit, ieri, 13 august, pentru a 44-a oarã, sãrbãtoarea tradiþionalã în zonã, Ziua Marinei. Sub un cer senin, de pe bolta cãruia soarele a luminat cu dãrnicie, puhoiul de lume, ce a þinut sã asiste la manifestarea de peste zi, a trãit clipe de neuitat. Aºa au considerat gazdele la sfîrºitul petrecerii, cînd au fãcut bilanþul acþiunii, dar ºi oficialitãþile ori participanþii de rînd ce ºi-au vãzut împlinit visul unui an de efort în ale turismului. Ca în fiecare an, deschiderea manifestãrilor prilejuite de Ziua Marinei a aparþinut oficialitãþilor ºi gazdelor care prin cuvintele adresate mulþimii au urat bun venit tuturor, iar marinarilor din Bicaz „Vînt bun la pupã!“. Mai apoi, s-a oficiat un Te Deum, în memoria marinarilor cãzuþi la datorie de-a lungul istoriei ºi tot spre cinstirea înaintaºilor a fost fundatã în apa lacului o ancorã împodobitã cu flori, purtînd simbolul amintirii eterne celor ºtiuþi ºi neºtiuþi, slujitori ai apelor. Solemnitatea începutului de acþiune a cãpãtat o altã culoare, imediat ce ºi-a fãcut apariþia pe „marea dintre munþi“ Zeul Neptun.
„Neptun e zeu ºi Zeul a spus sã înceapã“, au fost vorbele cu care s-au slobozit frîiele petrecerii, care a cuprins concursuri de bãrci cu rame, hidrobiciclete, înot, dar ºi jocuri specific marinãreºti, scondrul cu purcelul, vînãtoarea de raþe, nunta cu piraþi ºi multe altele. ÃŽn finalul primei pãrþi a programului, a fost readusã solemnitatea începutului prin defilarea flotei, însemnînd trecerea navelor ºi salutul marinarilor, ca semne de respect faþã de propria îndeletnicire ºi de toþi spectatorii prezenþi în Portul Bicaz. Revenind la ceea ce a presupus Ziua Marinei la poalele Ceahlãului, vã informãm cã miile de oameni prezenþi în incinta Bazei navale ºi de agrement din Bicaz au avut încã o datã prilejul sã petreacã mãcar cîteva ore într-o ambianþã plãcutã în aer liber. Pelerinajul lor a fost presãrat peste tot cu spaþii comerciale amenajate temporar de comercianþii autohtoni ºi nu numai, atmosfera locului a fost acoperitã cu dãrnicie de mirosul micilor la grãtar, iar aburii unor licori rãcoritoare ºi ceva peste îndemînau la zãbavã prelungitã. Iar dacã e sã vorbim despre atmosfera generalã prilejuitã de sãrbãtoarea marinarilor la Bicaz, musai trebuie sã vã spunem cã, ºi-n acest an, oraºul ºi-a transferat agitaþia în Port, unde aproape cã nu realizai cine dominã zona, omul ori maºina. Pentru cã trebuie precizat cã drumul naþional ce ºerpuieºte pe lîngã lac „mustea“ ieri de bolizi mai abitir ca în anii trecuþi. ÃŽn rest, veselie din belºug, berea ºi micii de care aminteam ºi multã poftã de viaþã. Peste toate vîrstnicii cu respectul faþã de semeni desprins din cãutãturi, dar ºi tinerii plini de energie în cãutare de muzicã, dans ºi distracþie. Aºadar, cu una cu alta, a mai trecut o ediþie, cea de-a 44-a la numãr a Zilei Marinei la Bicaz, totul încheindu-se, dupã sãptãmîni de eforturi ale gazdelor, cu o zi de petrecere intensã, în liniºte ºi pace. Moldoturism SRL, amfitrionul manifestãrii închinate marinarilor locali, dar ºi miilor de oameni ce au format publicul de ieri, a demonstrat, încã o datã, cã ºtie ce trebuie sã fie o sãrbãtoare adevãratã, trãitã la cote maxime mãcar la un an o datã. Ar mai fi de adãugat cã, asemeni anilor trecuþi, la efortul gazdelor a fost adãugat ºi cel al Primãriei Bicaz, Poliþiei oraºului, Jandarmeriei.

Articol afisat de 2340 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective