Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 14 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Venitul minim garantat, cel mult 3,41 milioane

Guvernul a aprobat, în ultima ºedinþã, normele metodologice pe baza cãrora populaþia cu venituri mici va primi ajutorul social, în baza prevederilor Legii 416/2001. Acest sprijin va fi acordat în funcþie de veniturile nete realizate, dar ºi de bunurile pe care le deþin persoanele singure sau familiile care solicitã sprijin financiar din partea statului.
Ajutorul social se va acorda pe baza unei cereri ºi a unei declaraþii pe propria rãspundere, însoþite de actele doveditoare privind componenþa familiei ºi veniturile realizate în luna anterioarã depunerii cererii. Actele menþionate se înregistreazã într-un registru special la primarul localitãþii în a cãrei razã teritorialã are solicitantul domiciliul sau reºedinþa sau trãieºte, în cazul persoanelor fãrã locuinþã. Cererile se soluþioneazã în maximum 30 de zile de la data înregistrãrii. Pentru soluþionarea cererii, primarul dispune, în mod obligatoriu, efectuarea unei anchete sociale, la domiciliul sau reºedinþa solicitantului ajutorului social. În cazul în care familia sau persoana care solicitã acordarea ajutorului social refuzã sã furnizeze informaþii necesare întocmirii anchetei sociale, respectiva familie nu primeºte ajutor social.

Banii de la stat - maximum 3,41 milioane de lei pentru cinci persoane

Potrivit prevederilor actuale, nivelul lunar al venitului minim garantat este de 1,66 milioane de lei pentru familiile formate din douã persoane, 2, 31 milioane de lei pentru familiile formate din trei persoane, 2,87 milioane de lei pentru familiile cu patru persoane, 3,41 milioane de lei pentru familiile cu cinci persoane. Pentru fiecare altã persoanã peste numãrul de cinci persoane, care face parte din familie, se acordã cîte 230.000 de lei. Persoanele singure beneficiazã de un venit minim garantat lunar de 920.000 de lei.

Bunuri care permit primirea venitului minim garantat

Ajutorul social de la stat se dã în urma analizãrii bunurilor pe care le deþin solicitanþii. În lista bunurilor de strictã necesitate ºi care permit acordarea ajutorului se gãsesc: o maºinã de gãtit, frigider ºi/sau congelator sau combinã frigorificã, o maºinã de spãlat - automatã sau neautomatã, un aspirator, un televizor - color sau alb-negru, un telefon fix sau mobil, un calculator personal, terenul pe care se aflã locuinþa, precum ºi cel care împrejmuieºte imobilul, dar nu mai mult de 500 de metru pãtraþi în zona urbanã ºi 1.000 de metri pãtraþi în zona ruralã, animale, alte bunuri provenite din donaþii sau ajutoare. Persoanele singure sau familiile care au în proprietate cel puþin unul din bunurile care nu sînt considerate de strictã necesitate pentru nevoile familiale nu vor beneficia de ajutor social. În lista bunurilor care nu sînt considerate de strictã necesitate se regãsesc clãdiri sau spaþii locative în afara locuinþei de domiciliu, aparate de filmat, camere video, lap-topuri, tablouri ºi obiecte de artã, autoutilitare, autocamioane, ºalupe, tractoare, cazan de fãcut rachiu, precum ºi depozite bancare care depãºesc ca valoare nivelul venitului minim garantat, calculat pe un an de zile.

Articol afisat de 2019 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective