Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
OMORÃŽT DE URS

OMORÃŽT DE URS

O întîmplare neverosimila a agitat spiritele în comuna Gîrcina, vestea ca un satean a fost ucis de un urs cazînd ca un trasnet. Cadavrul barbatului, sfîrtecat de salbaticiune, a fost descoperit ieri dimineata, în padure, la 1,5 kilometri de locuinta victimei din satul Cuiejdi. Cumplitul incident s-a petrecut sîmbata, 16 septembrie. Dan Olaru, în vîrsta de 42 de ani, a luat un topor si a plecat sîmbata, dis-de-dimineata, în padure pentru a aduce o grinda necesara la constructia unei case, însotit fiind de un cîine. În jurul prînzului, patrupedul a revenit acasa, însa fara stapîn. Cîteva ore mai tîrziu, sotia barbatului a intrat în panica si spre seara a sesizat Postul de Politie din Gîrcina. Cum se înnoptase, cautarile au fost amînate pentru a doua zi, cînd un grup format din 12 persoane, sateni, vînatori si politisti, au plecat pe urmele lui Dan Olaru. Acesta a fost cautat toata ziua, însa fara nici un rezultat. Ieri dimineata, satenii au plecat din nou în cautarea disparutului. În jurul orei 9, cîtiva sateni au descoperit cadavrul în apropierea unui pîrîu, lînga un arbore smuls din pamînt. În momentul în care s-au apropiat de locul în care se afla trupul neînsufletit al barbatului, satenii au banuit ca un lucru cumplit se întîmplase. Totul în jur era plin de sînge, iar copacii prezentau zgîrîieturi de gheare, semn ca între victima si un animal salbatic avusese loc o confruntare pe viata si pe moarte. În momentul în care au întors cadavrul cu fata în sus, satenii s-au îngrozit. Fata si gîtul erau sfîsiate, iar muschii de la pulpa piciorului drept era sfîrtecata. Se pare ca si animalul a fost ranit, deoarece pe topor erau urme de sînge. Pentru a se sti daca este de origine animala sau umana, unealta a fost trimisa la laborator.

„Noi credem ca ursoaica este cea care l-a atacat“

„Noi stiam ca în zona se afla o ursoaica cu doi pui. Prezenta animalului a fost sesizata de mai multe ori. Pîna acum, nu s-au înregistrat alte atacuri, însa noi credem ca ursoaica este cea care l-a atacat. Mai ales ca are doi pui. Dan plecase sa caute o grinda de doi metri, care îi trebuia la constructia casei. Mai avea putin si finaliza lucrarile. El singur a facut casa, cu mîna lui. Probabil ca animalul a fost descoperit de catelul lui Dan si s-a enervat. Sau a atacat ca avea puii cu ea. Mai departe, doar Dumnezeu stie ce s-a întîmplat. Cred ca a existat o lupta pentru ca toporul lui Dan era plin de sînge. Oricum, imaginea a fost una îngrozitoare. Sapca era rupta, iar fata nu i se mai putea distinge, iar la gît, la burta si pe picior prezenta rani grave. Bine ca l-am gasit, pentru ca, duminica, l-am cautat toata ziua, fara succes“, a declarat Constantin Ifrim, unul dintre cei care au gasit cadavrul victimei.
Politistii spun ca nu exista nici o suspiciune cu privire la decesul barbatului. Seful de post din comuna Gîrcina a declarat ca leziunile de pe corpul cadavrului au fost cu siguranta provocate de un urs. Omul legii a confirmat, la rîndul lui, existenta unei ursoaice cu doi pui în zona, însa a fost surprins de faptul ca aceasta a atacat un om. „Stiam ca exista o ursoaica, însa nu s-au înregistrat cazuri de atac la om. ÃŽn zona, o astfel de fapta s-a înregistrat în urma cu vreo 12 ani. Noi vom face raport cu cele petrecute, iar, daca se va aproba, probabil ca ursoaica va fi lichidata“, a declarat un politist care a participat la cercetari.
Dan Olaru, urma sa împlineasca, în luna noiembrie, 42 de ani. Barbatul era casatorit si avea o fata studenta.

În Neamt, un judet în care padurile ocupa o mare suprafata, atacurile fiarelor coborîte din munti nu sînt evenimente rare, dar tinta era animalele din gospodarii, la om fiind destul de putine. Unul din cei care au scapat cu viata dupa ce asupra lui s-a napustit un urs este Ioan Onu, de 60 de ani, din Hangu. Incidentul s-a petrecut pe 13 mai 2005, în gradina sateanului, care pornise spre padurea din apropiere pentru a culege ciuperci. Batrînul a fost diagnisticat cu plagi zgîriate în crestetul capului si cu plagi muscate la mîini, marele lui noroc fiind ca mai multi cîini ciobanesti care însoteau o turma de oi au simtit prezenta ursului si l-au atacat, facîndu-l sa se retraga.
La începutul acestei luni, Directia Silvica Neamt era înstiintata de ministerului Agriculturii ca cererea de împuscare a doi ursi, care de cativa ani terorizau locuitorii din doua comune- Damuc si Bicaz Chei, a fost aprobata. Despre cale doua salbaticiuni exista indicii certe ca au ucis si mîncat zeci de animale, în Damuc, numai în acest an fiind omorîte 30.

Articol afisat de 2712 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective