Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dumitru Badea, satul de verificarile CNSAS

Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt si seful filialei judetene a PRM, s-a declarat total Ă®mpotriva solicitarii Ministerului Administratiei si Internelor care, prin intermediul unei radiograme trimise Prefecturii, solicita date de identificare a persoanelor care au fost alese Ă®n demnitati sau functii publice. Cererea Prefecturii este facuta Ă®n baza unei solicitari a Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, care este interesat de trecutul consilierilor locali, judeteni, primarilor si viceprimarilor. „Este problema dumneavoastra daca Ă®ntelegeti sa subordonati ministerul pe care Ă®l conduceti catre aceasta institutie desueta, mĂ®ncatoare de bani publici - cĂ®t trei ministere - discreditata, deja, prin abuzurile si ilegalitatile grave pe care le comit unii membri ai conducerii sale. ĂŽn cazul celor care intra Ă®n structurile MAI, initiativa verificarii ar trebui sa va apartina dumneavoastra si nu CNSAS, dar acesta este un alt aspect care nu ma priveste. Nu Ă®nteleg, Ă®nsa, Ă®n virtutea caror atributii legale va erijati Ă®n sefii nostri, ai celor alesi. De ce acest amestec brutal care, din pacate, nu este singular si pe care eu Ă®l consider inadmisibil si umilitor, Ă®n problemele de personal ale institutiilor care nu au vreo subordonare fata de Guvern. Convins ca lipsa noastra de reactie v-ar Ă®ncuraja Ă®n a va situa deasupra legii, va adresez aceasta scrisoare. Pe mine nu ma derajeaza verificarea. Am mai fost verificat de CNSAS de 5 ori Ă®n 2005 si de 3 ori Ă®n 2006. Daca ati solicitat datele mele de identificare Ă®n calitate de alegator, vi le dau, nici o problema. De aceea, radiograma m-a surprins si m-am gĂ®ndit ca ar fi bine sa va sfatuiesc - partial dezinteresat - sa retrageti acest document, sa ne lasati pe noi, consiliile alese, sa cerem dosarele noastre de securitate, atunci cĂ®nd si daca va fi cazul“, se precizeaza Ă®n scrisoarea deschisa, adresata de catre vicepresedintele Badea ministrului MAI. El a mai precizat ca, cel mai sigur, cererea lui Vasile Blaga are ca scop obtinerea unor date despre oameni pentru a putea fi santajati, ori pentru a declansa diverse scandaluri Ă®n lupta politica.
Badea si-a facut cunoscuta apartenenta la Securitate Ă®n calitate de ofiter, iar Ă®ntr-unul din numerele Monitorului Oficial al Romaniei, Ă®n care au fost prezentati fostii agenti si ofiteri de securitate, el a aparut Ă®n capul listei la nr. 15. Seful PRM Neamt a fost ofiter de informatii Ă®ntre 1965-1967. „Pentru mine, decizia CNSAS nu are nici o relevanta. Eu am declarat de mai multe ori, de-a lungul anilor, ca aceasta sintagma «politie politica» ma lasa complet indiferent. Eu stiu ca n-am cercetat, n-am trimis Ă®n judecata si n-am prejudiciat nici o persoana Ă®n drepturile sale legale. Dupa ‘67-’68, n-am mai facut munca de informatii, iar etichetarea generalizata «Ă®n vrac» a tuturor celor care au fost ofiteri de securitate ca fiind politisti politici dovedeste ori rea credinta, ori lipsa de discernamĂ®nt. Eu cred ca prioritatile Guvernului si ale MAI pe care Ă®l conduceti nu sĂ®nt acestea. SĂ®nteti la guvernare si aveti prilejul si puterea sa faceti ceva util pentru oameni, nu sa vĂ®nati vrajitoare. Ridicati cu cĂ®teva procente nivelul de trai al romanilor ajunsi la cel mai ridicat grad de suportabilitate. Lasati partidele sa-si faca singure curatenie, asa cum apreciaza fiecare. Cetatenii vor fi judecatorii lor. Domnule ministru, fiti onest si recunoasteti ca v-ati lasat angrenat Ă®ntr-un joc politic nu tocmai curat si pedepsiti-i pe cei care v-au consiliat si Ă®ndemnat s-o faceti “, mai precizeaza Dumitru Badea Ă®n scrisoarea adresata ministrului. Si ca totul sa fie Ă®n regula, Badea a pus Ă®n coada scrisorii datele sale de identificare, pentru o eventuala a noua verificare din partea CNSAS.

Articol afisat de 1763 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective