Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Veterani morti, chemati la bara

Doi fosti veterani de razboi din Bicaz, Vasile Mucenicu si Vasile Linu, n-au liniste nici Ă®n mormĂ®nt. Si asta dat fiind faptul ca, desi au trecut, Ă®n urma cu cĂ®tiva ani, Ă®n lumea celor drepti, Ă®n prezent le este ceruta Ă®n instanta anularea drepturilor de proprietate asupra loturilor de cĂ®te 500 metri patrati, teren constructii, primite prin ‘96 Ă®n baza Legii 44/1994 privind drepturile veteranilor de razboi. „Socrul meu, Vasile Mucenicu din strada Ciungi nr. 2, veteran de razboi cu decoratie, a primit Ă®n baza Legii 44/94, 500 metri patrati de teren constructii, ca drept reparatoriu postcomunist. Asta prin ‘96. ĂŽntre timp, bietul om a decedat. Acum soacra mea, Maria Mucenicu, fosta lui sotie, femeie la 84 de ani, s-a trezit ca este citata Ă®n instanta ca pĂ®rĂ®ta de catre Gina Gabriela Alui Ion pentru nulitate absoluta a titlului de proprietate, motiv ca pamĂ®ntul ar fi fost proprietate a stramosilor sai“, a declarat Onoriu Irimia din Bicaz, ginerele familiei Vasile si Maria Mucenicu. ĂŽntr-o situatie similara se afla si urmasii directi ai veteranului Vasile Linu din Bicaz, la rĂ®ndu-i decedat, care a primit Ă®n baza acelorasi drepturi un lot similar Ă®n aceeasi zona, cartierul Dodeni a caror descedenti sĂ®nt chemati Ă®n instanta. Din nefericire, trista poveste a celor doi fosti veterani din Bicaz este mult mai complicata deoarece pamĂ®ntul cu privind a fost Ă®nstrainat Ă®ntre timp, Ă®n prezent cele doua loturi avĂ®nd alti proprietari. ĂŽncercĂ®nd sa deslusim itele misterioasei Ă®ntĂ®mplari privind adevarata istorie a pamĂ®ntului, aveam sa aflam de la Primaria Bicaz ca statutul sau Ă®n momentul Ă®mproprietaririi veteranilor era acela de expropiat Ă®n anii ‘50, o data cu construirea barajului. „Este adevarat ca fostul proprietar un anume Luca a venit cu unele hotarĂ®ri judecatoresti la primarie pentru punere Ă®n posesie prin anii ‘96-’98, dar problemele au fost rezolvate fara a fi cuprinse si cele doua loturi“, a declarat fostul primar Ion Craciun.
Actualul primar Constantin Catrinoiu, cunoaste la rĂ®ndu-i problema, dar nu poate dispune vreo solutie pĂ®na la finalizarea cazului Ă®n instanta. „Problema este ca Legea privind drepturile veteranilor de razboi prevedea neĂ®nstrainarea terenurilor pe o perioada de 10 ani de la primirea lui ori cei doi n-au respectat acest articol, asa ca... Pe de alta parte si Primaria are o vina pentru ca, din cĂ®te stium, terenul era Ă®n litigiu la vremea aceea. Oricum, instanta va fi aceea care va decide“, a afirmat primarul Constantin Catrinoiu. PĂ®na una alta necazul este ca purtati pe drumuri sĂ®nt urmasii, care nici macar n-au stiut de soarta pamĂ®ntului, ori, daca au stiut proprietarii de drept, adica cei doi veterani, au decis vĂ®nzarea fara consultarea lor. Asa ca ei se Ă®ntreaba firesc ce vina au, acum, dupa atĂ®tia ani de zile, sa poarte pe cap tinicheaua unor superficialitati privind aplicarea si respectarea sau nerespectarea de cei implicati direct, primaria si veteranii Ă®n calitate de proprietari.

Articol afisat de 1700 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective