Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Garda si Politia Economica, în control pe Valea Muntelui

O comisie de ancheta, formata din politisti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Economice si Ordinii Publice, precum si comisari ai Garzii Financiare Neamt, a descins, acum doua zile, în comuna Grinties. Situatiei încordate generate de nemultumirile proprietarilor de padure care au refuzat accesul specialistilor de la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vînatoare (ITRSV) Suceava i s-au adaugat plîngerile membrilor familiei Cretu. Cei trei membri ai cunoscutei familii Canciu Cretu, din Grinties, tatal si cei doi fii, au depus o plîngere la politie, în care reclamau presupuse furturi de material lemnos de pe terenurile forestiere închiriate de la diversi proprietari de padure. ÃŽn aceste conditii, oamenii legii au plecat pe teren, pentru a verifica cele reclamate. ÃŽn paralel, lucratorii Politiei Economice si comisarii Garzii Financiare s-au deplasat la sediile celor trei firme ale membrilor familiei Cretu pentru a ridica documentele contabile. „Verificarile pe linie de taiere ilegala de material lemnos le efectueaza lucratorii Serviciului de Ordine Publica. Noi, cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Economice, împreuna cu reprezentantii Garzii Financiare Neamt am solicitat, de la mai multe societati, documente. Cum contabilii nu se aflau la sediile firmelor, le-am pus în vedere sa se prezinte cît mai repede la sediul Politiei cu documentele solicitate, respectiv actele care arata cantitatile de bustean intrate, procesate si livrate de catre firmele în cauza. Dupa ce vom face aceste verificari, ne vom putea pronunta“, a declarat comisarul Ioan Pînzariu, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor Economice Neamt.
Ancheta demarata în Grinties este una de amploare, ieri alte echipe de specialisti aflîndu-se pe teren pentru completarea cercetarilor.
Cei peste 40 de proprietari de padure care au refuzat accesul reprezentantilor ITRSV Suceava, veniti la Grinties pentru a face verificari pe terenurile forestiere particulare, vor fi amendati de catre politisti. Pe de alta parte, nemultumirile cetatenilor persista, motivul fiind acela ca nu au alte surse de venit, decît suprafetele de padure în a caror proprietate au intrat.

Articol afisat de 2896 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective