Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cînd va intra în vigoare Noul Cod Rutier?

Soferii indisciplinati au sanse sa scape, ce-i drept pentru înca 70 de zile, de prevederile noului Cod Rutier. Anuntate cu surle si trîmbite, noile prevederi legislative ar fi trebuit sa intre în vigoare pe 21 septembrie, însa ministrul Vasile Blaga va solicita, astazi, Guvernului, amînarea intrarii în vigoare a noului Cod Rutier, pîna pe data de 1 decembrie. Si asta pentru a fi modificata legislatia privind accidentele usoare de circulatie. Ministrul Blaga vrea ca soferii implicati în evenimente rutiere sa nu mai fie nevoiti sa treaca pe la politie pentru întocmirea documentelor necesare în astfel de situatii, ci doar sa se adreseze direct firmelor de asigurari. Ideea nu este rea, daca ne gîndim la numarul mare de astfel de evenimente. Introducerea procedurii de constatare amiabila, în cazul tamponarilor usoare, ar fi atît în avantajul soferilor implicati în evenimente, cît si în favoarea politistilor. Conform proiectului, „protagonistii“ ar urma sa se înteleaga în privinta conditiilor si responsabilitatii producerii accidentului. „Ideea nu este rea, mai ales ca se pierde foarte mult timp pentru completarea proceselor verbale. ÃŽn cazul evenimentelor fara victime, soferii implicati ar urma sa mearga direct la societatea de asigurari. Asta în cazul în care se înteleg amiabil. ÃŽn caz contrar, probabil ca se va solicita tot ajutorul politistilor“, ne-a declarat un lucrator din cadrul Serviciului Rutier.

Amînare si în cazul ordonantei care ar simplifica înmatricularea autovehiculelor

Aplicarea normelor ordonantei Guvernului, act normativ ce prevede, printre altele, ca în cazul vînzarii, autovehiculele sa nu mai treaca prin faza de radiere, urmînd sa fie înmatriculate permanent, pe numele proprietarilor succesivi, va fi amînata. Asta pentru ca normele de aplicare a ordonantei nu exista, asa ca aceia care se ocupa de înmatriculari nu au pîrghii. „Ordonanta pentru modificarea si completarea OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a aparut, însa normele de aplicare, nu. ÃŽn aceste conditii, nu aveam cum sa aplicam noile prevederi, asa ca modificarile vor intra în vigoare cu data de 1 decembrie. Pîna atunci, ramîne valabila procedura actuala de înmatriculare“, a declarat un ofiter din cadrul Biroului înmatriculari.
În acest moment, procedura în cazul vînzarii unui autovehicul presupune radierea, autorizarea provizorie si reînmatricularea masinii. Odata cu intrarea în vigoare a noului act normativ, autovehiculul nu va mai trece prin faza de radiere, pe certificatul de înmatriculare urmînd sa fie transcrise doar datele noului proprietar.
Numarul de înmatriculare va ramîne acelasi în situatia în care vînzatorul si cumparatorul sînt din acelasi judet. În caz contrar, se va atribui un alt numar. O alta noutate consta în aceea ca vechiul proprietar nu îsi va mai putea pastra vechiul numar decît daca va ajunge la o întelegere cu noul posesor.

Articol afisat de 1767 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective