Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 26 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD Neamt asteapta reactia antimigratie a prefectului

Prefectul Toader Mocanu nu a dat nici un raspuns la cererea trimisa de PSD Neamt, prin care se solicita scoaterea „pe tusa“ a cîtorva primari si consilieri locali care au sarit în alta „barca“ politica în perioada în care Legea antimigratie îsi facea efectul.
PSD Neamt a cerut Prefecturii, pe 18 august, vacantarea a trei mandate de primar din judetul Neamt si a sase de consilier local, ca urmare a schimbarii declaratiei de apartenenta politica. Cel mai limpede caz, conform declaratiilor deputatului Ioan Munteanu, presedintele interimar al filialei judetene a PSD Neamt, este cel al primarului comunei Oniceni, Neculai Rotaru, care, în data de 19 iulie 2006, a depus si înregistrat, cu numarul 1402, la secretarul primariei, declaratia de apartenenta la PSD, iar cu doua-trei zile înainte de expirarea termenului si-a schimbat declaratia, trecînd la PD. Împreuna cu acesta si-au schimbat declaratiile si sase consilieri locali, care l-au urmat.
Ceilalti doi primari „migratori“, intrati sub incidenta legii - potrivit liderului PSD Neamt - ar fi cel de Margineni, Ion Surdu, si cel de Dobreni, Ioan Blejusca, care s-au înscris tot în PD.
„I-am solicitat prefectului, la jumatatea lunii august, emiterea hotarîrii de încetare a calitatii de primar pentru cei aflati sub incidenta Legii antimigratie si demararea actiunilor pentru alegeri anticipate în trei comune ale judetului Neamt. De asemenea, tot atunci, i-am cerut prefectului sa sesizeze consiliile locale, pentru a emite hotarîri privind încetarea mandatului a sase consilieri locali si ocuparea posturilor de urmatorii aflati pe listele electorale. Pentru ca nu am vrut sa ne sprijinim doar pe vorbe, în fiecare caz am anexat copiile declaratiilor de apartenenta politica facute, initial, de cei în cauza. Au trecut de mult de 15 zile, termenul limita pentru a se da raspuns unei cereri, au trecut si 30, termen de exceptie - în cazul în care cel care detine raspunsul se afla într-o situatie exceptionala si atunci se prezinta explicatiile întîrzierii, iar noi tot asteptam reactia prefectului. Asteptam pîna la Anul Nou, pîna la anu’, sa vedem ce are de gînd reprezentantul apolitic al Guvernului în teritoriu. Sînt curios sa vad cînd voi primi acest raspuns“, a declarat deputatul Ioan Munteanu.
Am dorit sa aflam opinia reprezentantului Guvernului în teritoriu, Toader Mocanu, însa încercarile repetate ale reporterului Monitorul au esuat. Purtatorul de cuvînt al Prefecturii, Cristina Aboboaiei, a precizat ca solicitarea PSD a ajuns de la subprefectul Vasile Sendrea la Directia Juridica. Ieri, seful acestei Directii nu a fost de gasit, astfel încît nu a putut fi formulat un punct de vedere pe aceasta tema.

Articol afisat de 1487 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective