Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 26 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Proceduri simplificate în acordarea medicatiei pentru diabetici

Bolnavii de diabet din judet îsi vor putea procura mai usor medicatia destinata tratarii, începînd de luna viitoare. La initiativa conducerii Ministerului Sanatatii, din octombrie, activitatea de prescriere si eliberare a medicamentelor pentru diabetici se va modifica. Astfel, în cazul bolnavilor de diabet care sînt dependenti de insulina, retetele vor fi prescrise numai de catre medicii specialisti, iar medicamentele vor fi procurate de la farmaciile cu circuit închis ale spitalelor la care sînt arondati. Cu alte cuvinte, în functie de zona în care locuiesc, nemtenii care sufera de diabet insulino-dependent îsi vor primi medicatia de la farmaciile spitalelor din Piatra Neamt, Roman, Tîrgu Neamt, Bicaz. Pacientilor care nu sînt dependenti de insulina si care beneficiaza de medicatie orala antidiabetica, le vor fi prescrise retete de catre medicii de familie si îsi vor procura medicamentele de la farmaciile cu circuit deschis.
Conform statisticilor medicale de specialitate, în judetul Neamt sînt luati în evidenta, la ora actuala, 8.000 de diabetici. 6.300 dintre acestia primesc medicatie orala antidiabetica, iar restul sînt dependenti de insulina.
„La nivelul judetului nostru, ca de altfel în întreaga tara, se va desfasura, curînd, o actiune de depistare în masa a bolnavilor de diabet. ÃŽn acest sens, pentru a sti foarte exact cîti romani sufera de diabet si a determina concentratia de zaharuri în sînge, Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie 10.000 de glucometre si 10.000 de testere cu cîte 600 de doze fiecare. Acestea vor fi repartizate de la nivel central catre toate autoritatile de sanatate publica din tara care, la rîndul lor, le vor distribui medicilor de familie. Toate cheltuielile aferente vor fi suportate de Ministerul Sanatatii“, a declarat doctorul Constantin Nanu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Neamt.
Conform precizarilor facute de catre aceeasi sursa citata, conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Neamt se va întîlni, astazi, cu farmacistii cu care se afla în relatie contractuala, în scopul repartizarii fondurilor destinate medicatiei antidiabetice orale. Mîine, la sala mare a Prefecturii Neamt, conducerea ASP Neamt si cea a CAS Neamt se vor întîlni cu medicii de familie din judet, pentru a discuta metodologia dupa care se va desfasura noul program national de distribuire a medicatiei destinate bolnavilor de diabet.
„Consider ca aceasta initiativa a Ministerului Sanatatii este foarte buna, iar primii care vor avea de cîstigat vor fi pacientii care nu vor mai sta ore în sir la usa cabinetului de specialitate din Policlinica, pentru a le fi prescrise retetele si nici la usa farmaciilor, pentru a primi medicamentele. Nemaifiind aglomeratie la usa cabinetului sau, medicul diabetolog va avea timp mai mult pentru a gîndi strategia de tratament“, a opinat doctorul Constantin Nanu.

Articol afisat de 1521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective