Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Nemteni în topul bogãtanilor

Nemteni în topul bogãtanilor

• Sorin Ovidiu Vîntu este cel mai bogat nemtean, cu 900 milioane de dolari • pe locul doi este Dan Ostahie, cu 170-200 de milioane de dolari • Aurel si Mariana Kober au o avere estimatã la 40-45 milioane de dolari, în vreme ce Iulian Tocu - de 18-20 milioane de dolari • datele sînt din „Top 300 cei mai bogati români“, realizat de revista Capital •

Patru nemteni au pãtruns, în 2006, în „Top 300 cei mai bogati români“, realizat de revista Capital, averea lor însumînd aproximativ 1,2 miliarde de dolari. Clasamentul exact, topul la vîrf si datele despre „laureati“ vor fi prezentate astãzi, 15 noiembrie, într-o conferintã de presã, însã „Monitorul“ a obtinut, prin amabilitatea colegilor de la „Capital“, cifrele referitoare la „bogãtanii“ din judetul Neamt. De departe, cel mai avut rãmîne controversatul om de afaceri de origine romascanã Sorin Ovidiu Vîntu, a cãrui avere este estimatã, anul acesta, la 900 milioane de dolari. De remarcat cã, anul trecut, SOV era înregistrat în acelasi top cu 750 milioane de dolari, anul acesta ocupînd locul al IV-lea în clasamentul general. Presa a scris cu insistentã despre afacerile lui Sorin Ovidiu Vîntu si despre implicarea sa în imperiul „Petrom Service“ si grupul media în centrul cãruia se aflã postul de televiziune „Realitatea TV“. Rãmîne de notorietate prezenta acestuia pe piata de capital românesc.
De invidiat este si bunãstarea altui prosper om de afaceri nemtean, a patronului de la „Altex“, Dan Ostahie, care, la aceastã editie, apare cu o avere estimatã între 170 - 200 milioane de dolari, anul trecut fiind de 150-170 milioane de dolari. O crestere spectaculoasã a averii nemteanului s-a înregistrat la editia de anul trecut, cînd acesta a „sãrit“ de la 90 milioane de dolari, cît avea în 2004, la 170 milioane.
ÃŽn schimb, afacerile lui Aurel Kober si ale sotiei sale, Mariana, stagneazã anul acesta, mentinîndu-se tot la 40-45 milioane de dolari, ca în 2005. Un al patrulea nemtean prezent în top este fostul deputat PSD Iulian Tocu, a cãrui avere a rãmas, ca si anul trecut, tot la 18-20 milioane de dolari. Iesit din politicã, omul de afaceri nemtean a declarat redactorilor „Monitorului“ cã 2006 este pentru el un an al stagnãrii. „ÃŽn urmã cu cîteva luni, am fost cãutat de ziaristii de la Revista «Capital», care au stat de vorbã cu mine. Am 47 de ani si trebuie sã vã mãrturisesc cã nu mã aflu, încã, la vîrsta la care trebuie sã fac statistici. Rãmîn la pãrerea cã este greu sã faci bani în România si va fi si mai greu dupã aderare. Personal, mã consider mai sãrac anul acesta care, pentru mine, a fost unul de reasezare în planul afacerilor. Investesc în toate domeniile în care se pot face bani, de la comert, productie, la imobiliare, si de aici la tranzactii bursiere. Nu stiu ce se va întîmpla la anul, dar cred cã, cel putin pentru mine, va însemna anul reasezãrii totale“, a declarat Iulian Tocu. De remarcat faptul cã, în 2006, nu mai apare în top Gheorghe Stefan, care nu a reusit sã treacã de 10 milioane de dolari, conditia de a intra în top. Reamintim cã toate calculele pentru evaluarea averii din Top 300 s-au efectuat pe baza datelor de bilant înregistrate în 2005, dar s-a tinut seama si de evolutia afacerilor respective în 2006.
FOTO: În topul celor mai bogati 300 de oameni din România au intrat si patru nemteni

Articol afisat de 2765 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective