Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Val neobisnuit de căldură în noiembrie

Val neobisnuit de căldură în noiembrie

• ieri la prînz, în Piatra Neamt au fost înregistrate 16 grade Celsius • conform prognozelor meteorologilor nemteni, pînă în jurul datei de 25 ale lunii, în timpul zilei va fi cald, urmînd a fi înregistrate valori maxime ale temperaturii de 16-18 grade •

Vremea extrem de schimbătoare de care avem parte în judet, în ultimele două luni, nu conteneste să ne surprindă. După un început de noiembrie friguros, cu valori termice negative atît ziua, cît si noaptea, cu ninsori slabe si vînt destul de puternic în mai toate zonele din judet, dar strat consistent de zăpadă si vînt de aproximativ 100 de kilometri pe oră în masivul Ceahlău, ieri la prînz, în judet au fost înregistrate temperaturi situate în intervalul 13-16 grade Celsius. Conform măsurătorilor făcute de către lucrătorii Statiei Meteo Piatra Neamt, ieri dimineată, în localitătile judetului au fost înregistrate temperaturi de 4-5 grade Celsius, în schimb la Vîrful Toaca au fost -7 grade Celsius, iar viteza vîntului a atins 100 de kilometri pe oră. Tot aici, stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri.
Potrivit precizărilor făcute de către Ioan Rancea, seful Statiei Meteo Piatra Neamt, pînă în jurul datei de 25 noiembrie, vremea va fi caldă, în timpul zilei urmînd a fi înregistrate maxime termice cuprinse între 16 si 18 grade Celsius. Aceeasi sursă a afirmat că aceste valori ale temperaturii sînt neobisnuite pentru luna noiembrie, cînd valorile termice specifice sînt situate între 6 si 9 grade Celsius.
Reamintim că măsurătorile făcute de lucrătorii Statiei Meteo Piatra Neamt au arătat că, în noaptea de 2/ 3 noiembrie, la Piatra Neamt si la Tîrgu Neamt au fost înregistrate - 2 grade Celsius, la Roman termometrele au arătat -1 grad Celsius, iar pe Vîrful Toaca din masivul Ceahlău au fost - 13 grade Celsius.
Mai mult decît atît, pe Ceahlău a nins toată noaptea, asa încît, în dimineata de 3 noiembrie, stratul de zăpadă era de 12 centimetri, iar vîntul sufla cu putere, atingînd viteza de 100 de kilometri pe oră.
În mai multe zone din judet au fost înregistrate ninsori slabe atît în noaptea de 2/ 3 noiembrie, cît si în dimineata de 3 noiembrie.
În aceeasi noapte, s-a depus strat de zăpadă cu grosime de aproximativ doi centimetri, care s-a si topit repede în toate localitătile, începînd de pe Valea Muntelui, pînă la Pîngărati, precum si în cele din zona Roman. Din cauza poleiului care acoperea drumurile din zona Bicaz Chei, în scopul prevenirii accidentelor de circulatie, în dimineata de 3 noiembrie, lucrătorii Sectiei Neamt a Companiei Drumuri Nationale si Autostrăzi au actionat împrăstiind sare pe aproximativ 10 kilometri.
„Luna noiembrie de anul acesta ne rezervă, din punct de vedere al vremii, mari surprize. După un debut foarte friguros, cu temperaturi foarte scăzute atît noaptea, cît si ziua, mijlocul si sfîrsitul lunii vor fi călduroase, cu valori termice cu mult peste media perioadei, care este cuprinsă între 6 si 9 grade Celsius. La fel de capriciosă si iesită din tipare din punct de vedere termic a fost si luna noiembrie a anului 1974, cînd după cinci zile consecutive cu - 9 grade Celsius, s-a produs o încălzire bruscă, temperaturile urcînd pînă la 10-11 grade Celsius“, a declarat Ioan Rancea, seful Statiei Meteo Piatra Neamt.

Articol afisat de 1871 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective