Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Liberalii cedeazã unul cîte unul

Liberalii cedeazã unul cîte unul

• semnatar al apelului la unitate, deputatul Ursãrescu îsi doreste acum doar ca PNL sã nu se scindeze • Comitetul Executiv al formatiunii politice a decis cã Stolojan se poate întoarce în partid, dar fãrã platformã •

Zbuciumul provocat de platforma liberalã a lui Theodor Stolojan în PNL începe sã se stingã. Sãptãmîna trecutã a avut loc la Suceava întrunirea conducerii liberale, în frunte cu Cãlin Popescu Tãriceanu, cu presedintii organizatiilor PNL din toatã Moldova, pe tema apelului la unitate semnat de 46 de liberali marcanti. Cele patru ceasuri de dezbateri intense s-au finalizat cu concesia fãcutã de Cãlin Popescu Tãriceanu, mai exact cu acceptarea unui dialog cu Theodor Stolojan si grupul sãu. La aceeasi întrunire s-a pus problema reprimirii lui Stolojan în PNL, printre cei care au semnat fiind si presedintele organizatiei Neamt, Gheorghe Stefan. ÃŽntre timp, liberalii au analizat mai bine problema si au decis cã Stolojan li se poate alãtura doar ca simplu coleg de partid. Comitetul Executiv al PNL a decis, dupã cinci ore de dezbateri, cã Stolojan se poate întoarce în PNL, ca orice membru, însã numai dacã respectã conducerea în exercitiu si dacã renuntã la platforma pe care a lansat-o împreunã cu Valeriu Stoica. S-a adoptat chiar o hotãrîre care stipuleazã cã apartenenta la platforma Stolojan-Stoica este incompatibilã cu calitatea de membru PNL. „Orice persoanã care îsi asumã ideologia liberalã, respectã prevederile statutului partidului si conducerea în exercitiu poate deveni membru PNL sau poate reveni în partid“, sunã rezolutia adoptatã de liberali si valabilã pînã si pentru Stolojan, în anumite conditii. Cert este cã PNL îl sustine pe Cãlin Popescu Tãriceanu, fãrã rezerve. Revenirea lui Theodor Stolojan va fi discutatã, între timp, si cu filialele din Transilvania si Muntenia, însã nu va fi transformatã în „principala problemã politicã a PNL“. Totodatã, toti liberalii trebuie sã-si declare, în urmãtoarea perioadã, pozitia clarã fatã de revenirea lui Stolojan în partid si fatã de platforma acestuia. Abia aici încep sã aparã surprize.

„Ce se va întîmpla mai departe... nu sînt eu în mãsurã sã decid“

Rînd pe rînd, liberalii care s-au declarat hotãrîti sã-l readucã pe Stolojan în partid încep sã se rãzgîndeascã. Imediat dupã ce au semnat apelul la unitate, unii parlamentari PNL s-au scuzat pentru gest, motivînd cã n-au stiut pentru ce semneazã. Altii au renuntat a doua, a treia zi. Altii, printre care si unul din cei doi parlamentari de Neamt care s-au raliat apelului, au început sã aibã îndoieli abia sãptãmîna aceasta. Deputatul PNL de Neamt Dorinel Ursãrescu nu regretã iscãlitura datã pe apel, dar nici nu intentioneazã sã lupte pînã în pînzele albe pentru revenirea lui Stolojan în partid. „Nu se pune problema dacã îmi mentin sau nu pozitia exprimatã prin acea semnãturã pe care am dat-o. Vreau sã precizez foarte clar: apelul la unitatea PNL nu are nimic în comun cu platforma domnului Stolojan, ci a fost pur si simplu o solicitare de unitate, avînd în vedere faptul cã existã tensiuni care ar putea duce la o eventualã scindare a partidului si personal nu doresc sã se întîmple asta. Noi voiam doar sã aibã loc o discutie si conducerea PNL sã întindã o mînã celor care, datoritã unor evenimente, sînt acum în afara partidului. Ce se va întîmpla mai departe... nu sînt eu în mãsurã sã decid. Este de preferat sã fim împreunã, dar depinde de domnul Stolojan“, a declarat Dorinel Ursãrescu. Deputatul nemtean si-a exprimat clar si pozitia legatã de un eventual congres extraordinar al PNL pentru alegerea conducerii: este inoportun si nu sînt motive pentru acesta.
Ieri, cel de-al doilea parlamentar PNL de Neamt, Vasile Pruteanu, care a semnat apelul la unitate nu a putut fi contactat telefonic.

Articol afisat de 1725 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective