Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Liberalii cedează unul cîte unul

Liberalii cedează unul cîte unul

• semnatar al apelului la unitate, deputatul Ursărescu îsi doreste acum doar ca PNL să nu se scindeze • Comitetul Executiv al formatiunii politice a decis că Stolojan se poate întoarce în partid, dar fără platformă •

Zbuciumul provocat de platforma liberală a lui Theodor Stolojan în PNL începe să se stingă. Săptămîna trecută a avut loc la Suceava întrunirea conducerii liberale, în frunte cu Călin Popescu Tăriceanu, cu presedintii organizatiilor PNL din toată Moldova, pe tema apelului la unitate semnat de 46 de liberali marcanti. Cele patru ceasuri de dezbateri intense s-au finalizat cu concesia făcută de Călin Popescu Tăriceanu, mai exact cu acceptarea unui dialog cu Theodor Stolojan si grupul său. La aceeasi întrunire s-a pus problema reprimirii lui Stolojan în PNL, printre cei care au semnat fiind si presedintele organizatiei Neamt, Gheorghe Stefan. Între timp, liberalii au analizat mai bine problema si au decis că Stolojan li se poate alătura doar ca simplu coleg de partid. Comitetul Executiv al PNL a decis, după cinci ore de dezbateri, că Stolojan se poate întoarce în PNL, ca orice membru, însă numai dacă respectă conducerea în exercitiu si dacă renuntă la platforma pe care a lansat-o împreună cu Valeriu Stoica. S-a adoptat chiar o hotărîre care stipulează că apartenenta la platforma Stolojan-Stoica este incompatibilă cu calitatea de membru PNL. „Orice persoană care îsi asumă ideologia liberală, respectă prevederile statutului partidului si conducerea în exercitiu poate deveni membru PNL sau poate reveni în partid“, sună rezolutia adoptată de liberali si valabilă pînă si pentru Stolojan, în anumite conditii. Cert este că PNL îl sustine pe Călin Popescu Tăriceanu, fără rezerve. Revenirea lui Theodor Stolojan va fi discutată, între timp, si cu filialele din Transilvania si Muntenia, însă nu va fi transformată în „principala problemă politică a PNL“. Totodată, toti liberalii trebuie să-si declare, în următoarea perioadă, pozitia clară fată de revenirea lui Stolojan în partid si fată de platforma acestuia. Abia aici încep să apară surprize.

„Ce se va întîmpla mai departe... nu sînt eu în măsură să decid“

Rînd pe rînd, liberalii care s-au declarat hotărîti să-l readucă pe Stolojan în partid încep să se răzgîndească. Imediat după ce au semnat apelul la unitate, unii parlamentari PNL s-au scuzat pentru gest, motivînd că n-au stiut pentru ce semnează. Altii au renuntat a doua, a treia zi. Altii, printre care si unul din cei doi parlamentari de Neamt care s-au raliat apelului, au început să aibă îndoieli abia săptămîna aceasta. Deputatul PNL de Neamt Dorinel Ursărescu nu regretă iscălitura dată pe apel, dar nici nu intentionează să lupte pînă în pînzele albe pentru revenirea lui Stolojan în partid. „Nu se pune problema dacă îmi mentin sau nu pozitia exprimată prin acea semnătură pe care am dat-o. Vreau să precizez foarte clar: apelul la unitatea PNL nu are nimic în comun cu platforma domnului Stolojan, ci a fost pur si simplu o solicitare de unitate, avînd în vedere faptul că există tensiuni care ar putea duce la o eventuală scindare a partidului si personal nu doresc să se întîmple asta. Noi voiam doar să aibă loc o discutie si conducerea PNL să întindă o mînă celor care, datorită unor evenimente, sînt acum în afara partidului. Ce se va întîmpla mai departe... nu sînt eu în măsură să decid. Este de preferat să fim împreună, dar depinde de domnul Stolojan“, a declarat Dorinel Ursărescu. Deputatul nemtean si-a exprimat clar si pozitia legată de un eventual congres extraordinar al PNL pentru alegerea conducerii: este inoportun si nu sînt motive pentru acesta.
Ieri, cel de-al doilea parlamentar PNL de Neamt, Vasile Pruteanu, care a semnat apelul la unitate nu a putut fi contactat telefonic.

Articol afisat de 1437 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective