Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Recrudescentã a infectiilor respiratorii

• în cursul ultimei sãptãmîni, au fost înregistrate aproximativ 1.500 de cazuri de virozã respiratorie si pneumonie • din octombrie, 5.063 de nemteni au fost diagnosticati cu infectii respiratorii •

Infectiile respiratorii fac tot mai multe victime în Neamt. Conform statisticilor întocmite de cãtre cadrele medicale ale Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, pe baza raportãrilor fãcute de cãtre medicii de familie, respectiv specialisti, în sãptãmîna 6-12 noiembrie, în judet au fost înregistrate 1.476 persoane cu afectiuni respiratorii, 841 fiind diagnosticate cu virozã respiratorie, iar 635 cu pneumonie. Fatã de sãptãmîna anterioarã, numãrul nemtenilor diagnosticati cu virozã respiratorie a crescut cu 530, iar cel al persoanelor bolnave de pneumonie este cu 393 mai mare.
Nu a fost înregistrat nici un caz de gripã, desi au existat cîteva suspiciuni.
Medicii epidemiologi din cadrul Departamentului Medicinã Preventivã opineazã cã numãrul real al nemtenilor care au contactat viroze respiratorii si chiar pneumonie este mult mai mare, dar multi dintre ei nu s-au prezentat la medic, preferînd tratamentele empirice.
De la începutul acestui sezon rece, mai exact de la începutul lunii octombrie, 5.063 nemteni care s-au prezentat la medicul de familie sau la specialist au fost diagnosticati cu afectiuni respiratorii - 2.964 cu virozã respiratorie, iar 2.099 cu pneumonie. Persoanele care s-au îmbolnãvit si au necesitat tratament sînt copii de toate vîrstele, care frecventeazã colectivitãti, bãtrînii de peste 65 de ani si persoanele cu diverse afectiuni cronice, al cãror sistem imunitar este slãbit. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre medicul Roxana Pipirigeagu, sef al Biroului Epidemiologic, din cele 30.730 de doze de vaccin antigripal primite în judet de la Ministerul Sãnãtãtii, în scopul de a fi administrate gratuit persoanelor care prezintã risc de complicatii în caz de îmblnãvire de gripã, au fost administrate 14.760. 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost administrate de cãtre medicii de familie.
Vaccinarea antigripalã este cea mai sigurã metodã de profilaxie a acestei infectii respiratorii. Tot pentru a preveni acest tip de îmbolnãviri, medicii recomandã populatiei sã consume cît mai multe fructe si legume bogate în vitamina C, precum si o alimentatie de calitate, bazatã pe proteine si lactate. De asemenea, existã si forme nespecifice de prevenire a gripei - evitarea aglomeratiei, aerisirea încãperilor unde se lucreazã si se doarme, folosirea batistelor de unicã folosintã în caz de tuse sau strãnut. Gripa este o boalã infectioasã si foarte contagioasã, produsã de virusul gripal. Existã mai multe tipuri de virus gripal, fapt care explicã necesitatea adaptãrii vaccinurilor antigripale în fiecare an, în functie de tipul tulpinii care circulã.

Articol afisat de 1803 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective