Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Nu am intrat în politicã pentru a face afaceri pe bani publici, iar «sã trãiti» am spus numai în armatã“

„Nu am intrat în politicã pentru a face afaceri pe bani publici, iar «sã trãiti» am spus numai în armatã“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Strãtilã

Reporter: Credeti cã este posibilã revenirea lui Stolojan în partid?
Senator Serban Strãtilã:
Dupã cum stiti, în urma întîlnirii de la Suceava, s-a întocmit un comunicat care face apel la dialog, dar cu niste conditii
ferme: respectarea valorilor si identitãtii liberale, precum si a statutului si regulamentelor PNL. Pozitia, exprimatã foarte clar de cãtre presedintele Cãlin Popescu Tãriceanu si de majoritatea liderilor PNL, este de respingere a Platformei
Stolojan-Stoica, confirmînd decizia luatã pe aceastã temã de conducerea partidului. Avînd în vedere cã rezolutia de la Suceava nu este un document oficial al partidului, iar la ora la care vã rãspund nu cunosc cele decise în sedinta de luni a Biroului Permanent al PNL, vã rog sã-mi permiteti sã exprim un punct de vedere strict personal, în calitate de liberal si reprezentant al cetãtenilor din judetul Neamt.
Atacurile la care este supus PNL si liderii sãi nu sînt întîmplãtoare si dacã citim Platforma Stolojan reiese foarte clar cã se doreste disiparea liberalilor într-o miscare gen „FSN“ care ar avea si alte trei „curente“: social-democrat, popular si crestin-democrat. Asta ar însemna, practic, disparitia ultimului partid istoric care, cu toate ezitãrile conducerii actuale, reprezintã cel mai important obstacol în calea instituirii unui regim autoritar bazat pe institutia prezidentialã si pe structurile de securitate ale statului.
De aceea, este foarte importantã pentru întreaga societate româneascã existenta unui partid de dreapta democratic si dedicat valorilor europene. Cred cã se insistã prea mult pe asa-zisa contradictie între persoane sau grupuri de persoane, cînd problema de fond este dacã se doreste salvgardarea principiilor liberale sau alinierea la un grup de interese care ar favoriza pentru un grup restrîns pãstrarea sau redobîndirea unor privilegii.
ÃŽn acest sens, cred cã domnul Stolojan s-a autoexclus din PNL atunci cînd s-a retras în conditii neclare din cursa pentru presedintia României. ÃŽmi pare rãu cã se rostesc neadevãruri despre asa-zisa „marginalizare“ a domnului Stolojan. Vã reamintesc faptul cã domnul Tãriceanu a fost desemnat, în calitate de vicepresedinte al PNL, sã preia atributiile presedintelui pînã la Congresul partidului. La Congres, domnul Tãriceanu a fost ales, împreunã cu echipa în care erau prezenti numerosi apropiati ai domnului Stolojan, în timp ce fostul presedinte, însãnãtosit întru totul, optase, deja, pentru functia de consilier prezidential si declarase cã se va retrage din viata politicã. Tocmai de aceea, cred cã un om care a pãrãsit la greu corabia Aliantei si a PNL, nu poate constitui o garantie pentru propãsirea valorilor liberale. Respect si opinia colegilor mei care, cu bunã credintã, doresc linistea si consensul în PNL, dar eu cred cã problemele reale ale partidului trebuie rezolvate numai în interiorul sãu, fãrã „contributia“ unor personaje care au ales o cale mult mai comodã de a ataca de pe margine toate actiunile primului-ministru liberal.
Sper ca din partea conducerii partidului sã vinã o pozitie fermã si fãrã echivoc de respingere a platformei Stoica-Stolojan si a oricãrei discutii pe baza acesteia. Totodatã, afirm cã un partid nu stã în cîtiva oameni, indiferent de numele lor. Toti membrii PNL trebuie sã decidã în cunostintã de cauzã asupra viitorului formatiunii lor si, de aceea, este foarte importantã o dezbatere corectã si eficientã în partid. Am tinut sã discut deschis despre acestã problemã, tocmai pentru cã nu am intrat în politicã pentru a face afaceri pe bani publici, iar „sã trãiti“ am spus numai în armatã. Sper ca membrii si simpatizantii liberali sã înteleagã cã m-am adresat din suflet, fãrã intentia de a jigni si fãrã a face jocurile cuiva.
Rep.: La alegerile pentru parlamentarii europeni, are PNL sanse sã meargã pe liste comune cu PD?
S.S.:
Se putea pune întrebarea si altfel, dacã PD are sansa de a merge pe liste comune cu PNL. Lãsînd gluma la o parte, nu s-a luat o decizie în acest sens. Personal, cred cã, tinînd seama de afilierile diferite în Parlamentul European, cele douã partide vor
merge pe liste separate. Asta nu înseamnã în nici un fel cã protocolul Aliantei nu va functiona în conditii bune si la aceste alegeri si, probabil, PNL si PD se vor sustine reciproc în campania electoralã.

Articol afisat de 1893 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective