Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Nu am intrat în politică pentru a face afaceri pe bani publici, iar «să trăiti» am spus numai în armată“

„Nu am intrat în politică pentru a face afaceri pe bani publici, iar «să trăiti» am spus numai în armată“

• interviu realizat cu senatorul PNL de Neamt Serban Strătilă

Reporter: Credeti că este posibilă revenirea lui Stolojan în partid?
Senator Serban Strătilă:
După cum stiti, în urma întîlnirii de la Suceava, s-a întocmit un comunicat care face apel la dialog, dar cu niste conditii
ferme: respectarea valorilor si identitătii liberale, precum si a statutului si regulamentelor PNL. Pozitia, exprimată foarte clar de către presedintele Călin Popescu Tăriceanu si de majoritatea liderilor PNL, este de respingere a Platformei
Stolojan-Stoica, confirmînd decizia luată pe această temă de conducerea partidului. Avînd în vedere că rezolutia de la Suceava nu este un document oficial al partidului, iar la ora la care vă răspund nu cunosc cele decise în sedinta de luni a Biroului Permanent al PNL, vă rog să-mi permiteti să exprim un punct de vedere strict personal, în calitate de liberal si reprezentant al cetătenilor din judetul Neamt.
Atacurile la care este supus PNL si liderii săi nu sînt întîmplătoare si dacă citim Platforma Stolojan reiese foarte clar că se doreste disiparea liberalilor într-o miscare gen „FSN“ care ar avea si alte trei „curente“: social-democrat, popular si crestin-democrat. Asta ar însemna, practic, disparitia ultimului partid istoric care, cu toate ezitările conducerii actuale, reprezintă cel mai important obstacol în calea instituirii unui regim autoritar bazat pe institutia prezidentială si pe structurile de securitate ale statului.
De aceea, este foarte importantă pentru întreaga societate românească existenta unui partid de dreapta democratic si dedicat valorilor europene. Cred că se insistă prea mult pe asa-zisa contradictie între persoane sau grupuri de persoane, cînd problema de fond este dacă se doreste salvgardarea principiilor liberale sau alinierea la un grup de interese care ar favoriza pentru un grup restrîns păstrarea sau redobîndirea unor privilegii.
În acest sens, cred că domnul Stolojan s-a autoexclus din PNL atunci cînd s-a retras în conditii neclare din cursa pentru presedintia României. Îmi pare rău că se rostesc neadevăruri despre asa-zisa „marginalizare“ a domnului Stolojan. Vă reamintesc faptul că domnul Tăriceanu a fost desemnat, în calitate de vicepresedinte al PNL, să preia atributiile presedintelui pînă la Congresul partidului. La Congres, domnul Tăriceanu a fost ales, împreună cu echipa în care erau prezenti numerosi apropiati ai domnului Stolojan, în timp ce fostul presedinte, însănătosit întru totul, optase, deja, pentru functia de consilier prezidential si declarase că se va retrage din viata politică. Tocmai de aceea, cred că un om care a părăsit la greu corabia Aliantei si a PNL, nu poate constitui o garantie pentru propăsirea valorilor liberale. Respect si opinia colegilor mei care, cu bună credintă, doresc linistea si consensul în PNL, dar eu cred că problemele reale ale partidului trebuie rezolvate numai în interiorul său, fără „contributia“ unor personaje care au ales o cale mult mai comodă de a ataca de pe margine toate actiunile primului-ministru liberal.
Sper ca din partea conducerii partidului să vină o pozitie fermă si fără echivoc de respingere a platformei Stoica-Stolojan si a oricărei discutii pe baza acesteia. Totodată, afirm că un partid nu stă în cîtiva oameni, indiferent de numele lor. Toti membrii PNL trebuie să decidă în cunostintă de cauză asupra viitorului formatiunii lor si, de aceea, este foarte importantă o dezbatere corectă si eficientă în partid. Am tinut să discut deschis despre acestă problemă, tocmai pentru că nu am intrat în politică pentru a face afaceri pe bani publici, iar „să trăiti“ am spus numai în armată. Sper ca membrii si simpatizantii liberali să înteleagă că m-am adresat din suflet, fără intentia de a jigni si fără a face jocurile cuiva.
Rep.: La alegerile pentru parlamentarii europeni, are PNL sanse să meargă pe liste comune cu PD?
S.S.:
Se putea pune întrebarea si altfel, dacă PD are sansa de a merge pe liste comune cu PNL. Lăsînd gluma la o parte, nu s-a luat o decizie în acest sens. Personal, cred că, tinînd seama de afilierile diferite în Parlamentul European, cele două partide vor
merge pe liste separate. Asta nu înseamnă în nici un fel că protocolul Aliantei nu va functiona în conditii bune si la aceste alegeri si, probabil, PNL si PD se vor sustine reciproc în campania electorală.

Articol afisat de 1512 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective