Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Deputatul Bivolaru, chemat la DNA

• Ioan Bivolaru a afirmat cã nu stie în ce calitate a fost chemat, iar procurorii nu s-au obosit sã-i explice • „cred cã actuala Putere vrea sã-mi închidã gura si nu stie cum sã procedeze“, a declarat parlamentarul • se pare cã toatã „povestea“ a pornit de la o plîngere depusã de patronul societãtii Transmoldavia •

Deputatul PSD de Neamt, Ioan Bivolaru, a fost chemat de procurorii anticoruptie pentru a oferi niste detalii în legãturã cu o anchetã aflatã în lucru la DNA. Se pare cã la mijloc este vorba de o plîngere de luare de mitã si trafic de influentã. Nu se stie dacã aceste acuzatii sînt puse în sarcina parlamentarului nemtean, însã gurile rele afirmã cã autorul declaratiei ar fi patronul unei societãti de transport din Piatra Neamt. Cert este cã, pînã în acest moment, procurorii nu au înregistrat vreun dosar penal, lucrarea fiind în faza de strîngere de informatii. ÃŽntr-un comunicat de presã, remis redactiei Monitorul de Neamt la finele sãptãmînii trecute, Biroul de presã al DNA nu confirmã, dar nici nu infirmã cã ar exista o anchetã în care a fost audiat parlamentarul nemtean. „Referitor la solicitarea dvs. din data de 09.11.2006, Biroul de informare si relatii publice este împuternicit sã vã comunice cã orice detalii legate de o eventualã anchetã initiatã împotriva persoanei mentionate de dvs. reprezintã date care, potrivit art. 12 lit. e si f din Legea nr. 544/2001, ar periclita rezultatul anchetei“, se aratã în comunicatul DNA.
Contactat telefonic, deputatul Ioan Bivolaru a confirmat faptul cã a discutat cu procurorii DNA, însã acestia nu i-au oferit informatii care sã arate cã persoana vizatã este chiar el. „Am fost contactat de procurorii anticoruptie, acum aproximativ o lunã. Mi s-au pus niste întrebãri, însã nu mi s-a spus concret despre ce este vorba. Le-am cerut sã-mi arate, dacã existã asa ceva, plîngerea fãcutã împotriva mea, însã mi-au spus cã nu este important sã o vãd. Am fost întrebat dacã în calitatea mea de presedinte al Comisiei de Industrie din Camera Deputatilor as fi putut influenta schimbarea ministrului Transporturilor. Am mai fost întrebat cum se elibereazã o licentã de transport. Niste întrebãri la care am oferit rãspunsuri. Nu mi s-a spus clar dacã fac sau nu obiectul vreunei anchete, desi am cerut acest lucru. De altfel, discutia în acest sens, a fost refuzatã categoric de cãtre procurori. ÃŽn aceste conditii, nu stiu ce sã declar dacã mie nu mi s-a adus la cunostintã nici o acuzatie oficialã. Dacã este adevãrat, asa cum spuneti dumneavoastrã, cã la mijloc este vorba de plîngerea unui patron care are mari probleme la DNA, cred cã e vorba de o rãzbunare politicã. Probabil cã, pentru a scãpa de aceste probleme, patronul ar acceptat jocul puterii actuale. Ar fi clar cã nu s-ar dori altceva decît sã mi se închidã gura“, a declarat deputatul Ioan Bivolaru.
Din informatiile pe care am reusit sã le culegem, rezultã cã la mijloc ar fi vorba de o plîngere depusã de patronul olandez al societãtii Transmoldavia care le-ar fi spus procurorilor cã a fost nevoit sã ofere bani fostei conduceri a Autoritãtii Rutiere Române, filiala Neamt, pentru a obtine niste licente.

Articol afisat de 1610 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective