Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Opt primari, buni de plată

Primarii de Boghicea, Cordun, Dobreni, Păstrăveni, Petricani, Ruginoasa, Timisesti si Tupilati au mari sanse să scoată din buzunar cîte 20-30 de milioane de lei, întrucît nu au întocmit, pînă la data de 24 noiembrie, planurile operatio-nale de actiune pentru combaterea poleiului si deszăpezire. Sanctiunile care se pregătesc sînt rezultatul constatărilor făcute de echipele care, recent, au controlat aceste aspecte în unitătile administrativ-teritoriale, la soli-citarea prefectului Toader Mo-canu.
În calitatea sa de presedinte al Comitetului Judetean de Urgentă Neamt, pe 28 august, reprezentantul Guvernului în teritoriu a cerut tuturor primarilor să întocmească situatii operative, pe care să le transmită la Prefectură, pînă pe 10 octombrie. „Neglijarea de către primarii comunelor a pregătirii planului de măsuri pentru anotimpul rece este o lipsă de responsabilitate care nu poate fi tolerată“, a declarat Toader Mocanu.
În perioada 20-21 noiembrie, echipe de control din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă s-au deplasat în judet pentru verificarea întocmirii si viabilitătii planurilor operative de actiune pentru combaterea poleiului si a înzăpezirii drumurilor publice, pentru perioada 1 noiembrie 2006-15 martie 2007. Între aspectele verificate s-au aflat achizitionarea de material antiderapant, repararea mijloacelor necesare îndepărtării zăpezii si prevederea stocului de carburant necesar pentru functionarea utilajelor de deszăpezire, pînă la iesirea din iarnă. Echipele de control au urmărit si dacă primarii au încheiat conventii, ori contracte cu firme care să asigure utilajele de deszăpezire. „În timpul verificărilor făcute de reprezentantii ISU, s-a descoperit că, în 24 de comune, primarii nu s-au îngrijit de asigurarea materialului antiderapant, 23 de comune dispun de stocurile necesare de sare si nisip, iar patru comune au partial asigurate stocurile de material antiderapant. S-a mai constatat că, din tot judetul, doar 11 localităti au încheiat contracte cu societătile comerciale de profil pentru deszăpezire. Restul, ori dispun de utilajele necesare pentru interventii, ori primarii lor dau dovadă de neglijentă crasă. Pentru a controla foarte bine situatia, am solicitat ca toti cei 40 de alesi locali care n-au încheiate contracte să ne anunte în ce stare se află, dacă au utilaje gen tractor, lamă si buldozer pentru îndepărtarea zăpezii, ori sînt descoperiti în fata iernii“, a mai spus prefectul de Neamt.

Articol afisat de 1509 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective