Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectorii scolari au scãpat de examene

Ieri a fost ultima zi în care, la Inspectoratul Scolar, doispezece candidati, pe tot atîtea posturi, au fost triati. Unii au trecut cu bine, în vreme ce altii vor avea nevoie de prelungirea delegatiei pentru a mai veni la lucru în aceastã institutie, ori îsi vor lua bagajele din Inspectoratul Scolar al judetului Neamt. Testãrile, practice si teoretice, s-au tinut zi de zi, cu pauzã în week-end, zilnic fiind verificati cîte doi dascãli cu aspiratii la o normã de inspector scolar.
În prima zi de desfãsurare a concursului, pe 20 noiembrie, s-au înregistrat douã rateuri, de la ambii concurenti - Constantin Popa, care candida pentru a deveni inspector pentru învã-tãmînt primar, si Teodora Si-mionel, care voia sã ocupe aceeasi functie. A doua zi, doar unul din doi candidati a picat examenul. Codruta Ioana Sava a fost respinsã, ea voia sã detinã în continuare functia de inspector pentru învãtãmîntul prescolar, iar norocul a fost de partea lui Viorel Ciurlea, care a fost admis ca inspector de educatie fizicã si management. A treia zi de concurs a fost norocoasã pentru un singur candidat - Elena Preda, inspector de istorie. Celãlalt candidat, Alina Pamfil, a abandonat cursa si s-a retras fãrã a mai intra în furcile caudine ale examenului. La fel a procedat si profesorul Vicentiu Ciocan, care n-a mai vrut sã devinã inspector de geografie, retrãgîndu-se din calea concursului. A trecut cu bine colegul cu care ar fi trebuit sã sustinã examenul în aceeasi zi, profesorul Mihai Floroaia, devenit, cu acte în regulã, inspector de management, evaluare si testare. Bine a fost si pentru Mariana Rosanu, purtãtoarea de cuvînt a Inspectoratului Scolar, care a devent inspector pentru imagine, integrare si programe, dar si pentru profesorul Petru Deju, care este inspector pentru disciplinele tehnice. În ultima zi de examen, ieri, s-au prezentat în fata comisiilor profesorii Eugen Dinu Vasiliu, care a cadidat pentru postul de inspector discipline socio-umane si activitãti educative si Constantin Ailincãi, pentru inspector resurse umane. Asearã, ambii candidati mai aveau de trecut prin emotiile examenului, sustinînd lucrarea scrisã - test grilã.
În functie de decizia Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, se va trece la prelungirea delegatiilor pentru ins-pectorii care n-au reusit sã învingã examenul, ori se vor organiza alte concursuri, pentru desemnarea inspectorilor cu patalama pentru toate normele rãmase descoperite.

Articol afisat de 1816 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 29.11.2006 19:14
Dictatura Drexler ia amploare si rezista in continuare
Inspectorul sef pus de alianta DA (Departe de Adevar) a selectat doar pe cei mai slugarnici dintre subalterni. Dupa ce nu a admis nici unul dintre candidatii invatatori a si sunat la fostul inspector din domeniu si a anuntat victorioasa ca trebuie ca acesta sa mearga la perfectionare la Bucuresti, ceea ce s-a si intamplat. Oare cum a putut face acest gest daca acesta nici nu a avut curajul (s-au a fost instruit ) sa nu participe la concurs? Despre Elena Preda se stia dinainte , mai ales ca d-na Drexler si-a permis sa ia masa de pranz cu toata comisia la Tg. Neamt, la Restaurantul Trust Doina. Dintre fostii inspectori si-au permis sa participe doar cei indemnati de d-na Drexler ,pentru ca pe ceilalti i-a sfatuit sa se lase pagubasi pentru ca nu au nici o sansa. De ce se mai cheltuie bani pentru cei din MEdC si prof universitari daca hotararea o ia doar inspectorul general. Sa le fie rusine tuturor pentru ca aceasta individa a distrus invatamantul din acest judet si inca mai contin
Ad�ugat de cristina iliescu la data 29.11.2006 23:09
prefectul nu stie ce se intimpla in invatamint ?
Oare d-na inspector general chiar nu constientizeaza ce dezastru produce in invatamintul nemtean ?Faptul ca nu se prezinta nimeni la concursurile de director in multe unitati de invatamint(desi , teoretic posturile sunt tentante,cu salarii mari si scutire de ore !),inspectori scolari cu experienta,brusc se retrag de la asa-zisele concursuri,nu este pentru mai marii invatamintului la nivel judetean un semn ca ceva nu este in regula ?Daca d-nei Drexler i se pare normal s-o mentina alaturi pe d-na Rosanu, spre exemplu,( care sa nu uitam a picat de 2 ori concursul pentru functia de inspector general adj.dar sta in continuare bine merci cu delegatie , care probabil se va prelungi pina la sfirsitul mandatului)dl. prefect Mocanu,care coordoneaza serviciile deconcentrate la nivelul judetului,si care,ca inalt functionar public este cel putin teoretic apolitic,nu are nimic de spus?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective