Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Comportament“ de taximetrist, în buricul tîrgului

• soferii de taxi care stationeazã în zona Bisericii Precista au transformat scãrile blocurilor învecinate în toalete publice • locatarii s-au sãturat de cîte reclamatii au fãcut la Primãrie • adjunctul Directiei Corp Control promite cã, la viitoarea recidivã, se va desfiinta statia •

Locatarii din blocurile aflate în vecinãtatea statiei de taxi de lîngã Biserica Precista au reclamat, în repetate rînduri, cã soferii care stau în asteptarea clientilor au transformat scãrile blocurilor în toalete publice. Oamenii s-au sãturat de cîte ori s-au dus la Primãrie cu plîngeri la adresa celor care, mai ales noaptea, se usureazã în scãrile de bloc, îsi curãtã masinile si aruncã gunoaiele în apropiere, iar dacã sînt atentionati, riposteazã. ÃŽn plus, searã de searã, locatarii au parte de „program artistic“ gratuit, putînd afla ce capacitate au boxele cu care sînt dotate taxiurile. Repertorii din cele mai diverse si întotdeauna la multi decibeli, cã asa-i sade bine „melomanului“. Acum, cã a venit frigul, împãtimitilor lui Vali Vijelie nu le mai este la îndemînã sã deschidã portierele.
Dar, din solidaritate de breaslã, probabil, nici un taximetrist nu stie nimic despre nemultumirile cetãtenilor. Cu precizarea, fãcutã de la început, cã „eu în nici un caz“, unii spun ba cã nu e adevãrat, ba cã s-a mai întîmplat ca muzica sã fie tare, „dar nu la maxim“, ba cã nu se duce nimeni în scara blocului sã-si facã treburile, „dar ar fi bine, totusi, sã fie niste WC-uri d-alea ecologice“.
„Am primit foarte multe reclamatii cu privire la comportamentul necivilizat al unora din taximetristii care, de regulã, stau în statia din Precista. Stim si cã îsi mai fac nevoile în blocurile învecinate, cã fac zgomot si scandal aproape mereu. Zilnic, noi trimitem acolo o echipã în control, pentru cã, într-adevãr, creazã probleme. Nu numai locatarilor, ci si în trafic. Desi statia are numai sase locuri de parcare amenajate, întotdeauna sînt mai multe taxiuri acolo. Sînt zile în care coloana de taxiuri ajunge pînã în statia de troleibuz. Bineînteles cã încurcã toatã circulatia“, a spus directorul adjunct al Directiei Corp Control din Primãrie.
Pentru rezolvarea problemei, se apeleazã la vorba bunã, iar dacã asta nu dã roade, se va trece la mãsuri mai dure. Adicã, amendã între 1 si 5 milioane. Au fost zile în care taximetristii din Precista au cotizat la bugetul local si cu zece milioane, sumã rotundã aplicatã celor care au fost prinsi în ofsaid. „Noi încercãm sã facem apel la bunul lor simt, sã respecte regulile si sã ocupe doar locurile care le sînt destinate. Cînd nu se poate, îi amendãm. Cred cã sînt sanctionati zilnic cu cîte douã milioane, pentru nerespectarea locurilor de parcare si blocarea traficului. Dacã mai continuã asa, o sã ne punã în situatia de a desfiinta statia de taxi de acolo. Dacã nu se schimbã si nu dau dovadã de întelegere, pur si simplu nu le mai dãm voie sã stationeze în zonã. Desi, recunoastem cã sînt necesari si cã trebuie sã profeseze, trebuie sã ne gîndim mai întîi la cetãteni, care deja au ajuns în pragul disperãrii“, a mai spus Sorin Brumã.
Desfiintarea statiei de taxi nu este, însã, o solutie optimã din punct de vedere al rezultatelor obtinute. Cînd municipalitatea a desfiintat statia de taxi din fata Teatrului Tineretului, soferii s-au orientat rapid spre altã variantã si nu s-au mutat decît vreo zece metri. La vremea aceea, decizia mutãrii taxiurilor a fost motivatã de desele reclamatii ale cetãtenilor care spuneau cã taximetristii vorbesc urît, fac scandal, acosteazã trecãtorii, si mai ales trecãtoarele, iar cei mai pasnici jucau table si pocher toatã ziua. Dupã desfiintarea statiei, într-adevãr, nu s-a mai jucat barbut în fata TT, dar nici taximetristii n-au dispãrut: s-au mutat în parcarea cu platã amenajatã de-a lungul parcului, preferînd sã dea zece mii de lei pe orã, decît sã-si piardã vadul. Între timp, le-a fost amenajatã o statie provizorie la Casa Paharnicului, iar problema a fost rezolvatã, cel putin pentru moment. Probabil cã va fi gãsitã o solutie si pentru statia din Precista. Cert este cã vom intra în Uniunea Europeanã, dar, sub aspectul civilizatiei, mai avem mult pînã sã ne integrãm.

Articol afisat de 2200 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective