Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 1 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prestatii medico-legale cu 30% mai scumpe

• constatarea leziunilor traumatice va costa 380.000 de lei, iar analizarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei 240.000 de lei • pentru o autopsie se vor plăti 3 milioane de lei, iar în cazul în care se face si igienizare, cosmetizare, îmbălsămare si transport, suma va ajunge la 6,7 milioane de lei •

Prestatiile medico-legale efectuate de către Serviciul Medicină Legală Neamt au, începînd de ieri, tarife mai mari. Astfel, nemtenii care solicită acestei institutii eliberarea a diverse documente medico-legale si vor beneficia de examinări, ori de serviciile aferente vor fi obligati, de-acum, să scoată din buzunare sume mai mari cu 30%, în medie, conform unei recente Hotărîri de Guvern publicate, în urmă cu cîteva zile, în Monitorul Oficial.
Astfel, pentru eliberarea unui certificat medico-legal care constată leziunile traumatice, nemtenii vor plăti 380.000 de lei. În cazul constatării medico-legale efectuate la cererea oamenilor legii, vor fi achitati 730.000 de lei. Pentru certificatul eliberat în urma examinării făcute, în cazul constatării virginitătii sau al unui viol, se vor achita între 1,7 si 1,8 milioane de lei.
Analizarea probelor de sînge, în scopul stabilirii alcoolemiei, va fi taxată cu 240.000 de lei, suma incluzînd si pretul trusei standard.
Examinarea medico-legală a persoanelor în vederea evaluării capacitătii de conducere auto va costa 630.000 de lei, iar cea făcută pentru autorizarea detinerii si preluării de arme si munitii va avea tariful de 1,1 milioane de lei. Expertiza medico-legală pentru constatarea stării de sănătate, în scopul stabilirii aptitudinilor unei persoane de a exercita o anumită activitate va fi taxată cu 4 milioane de lei. Pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice solicitate, de regulă, de instanta de judecată se vor plăti 2 milioane de lei.
Analiza de sînge efectuată în scopul stabilirii grupei sanguine va costa 660.000 de lei.
Pentru efectuare unei autopsii, nemtenii vor plăti 3 milioane de lei, dar dacă se va mai adaugă si igienizarea, cosmetizarea, îmbălsămarea si transportul cadavrului din teren la morgă, suma va ajunge la aproximativ 6,7 milioane de lei.
Efectuarea unui test ADN în scopul stabilirii paternitătii, maternitătii, ori a filiatiei va costa 36 milioane de lei, în cazul în care se prelevează probe de la mamă, tată si copil. Persoanele care vor dori efectuarea unor teste de paternitate sau maternitate vor putea beneficia de analize efectuate doar pe baza unor mici mostre de salivă sau sînge.
Prelevarea si conservarea de probe de sînge sau salivă, în vederea analizei ADN, va costa 300.000 de lei. Detectia si cuantificarea ADN-ului de natură umană în probele biologice sau pe corpuri delicte va ajunge la un milion de lei. „Multe dintre aceste examene medico-legale vor fi plătite de către institutii precum Politie sau Parchet si, în aceste cazuri, nu cred că vor exista nemultumiri legate de mărirea tarifelor, dat fiind faptul că reprezentantii acestor institutii înteleg că decizia este luată de Guvern si, ca atare, trebuie aplicată. Va fi foarte greu, însă, atunci cînd va trebui să taxăm populatia. Cum judetul nostru este pe primele locuri în top la somaj, iar oamenii nu au venituri mari, bineînteles că acestia vor fi nemultumiti de tarifele mai mari pe care le practicăm începînd de astăzi (ieri, 30 noiembrie - n.r.)“, a declarat doctor Elena Ciuchilan, sefa Serviciului Medicină Legală Neamt.

Articol afisat de 2161 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective