Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 14 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cardul european de sãnãtate, exclusiv pentru asigurati

Cardul european de sãnãtate, exclusiv pentru asigurati

• începînd cu 1 ianuarie 2007, toti cei care cãlãtoresc în spatiul UE pot solicita carduri de asigurãri sociale de sãnãtate • aceste documente se elibereazã de cãtre CAS Neamt, contra-cost, dar numai în conditiile în care solicitantul plãteste asigurãri de sãnãtate •

Toti cei care au calitatea de asigurat pentru sãnãtate au dreptul sã solicite eliberarea cardului european de asigurãri sociale de sãnãtate, începînd de la 1 ianuarie 2007. Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, sefa Casei de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, emiterea cardului european se face prin intermediul sistemului informatic unic national, care gestioneazã aplicarea regulamentelor Uniunii Europene privind drepturile asiguratilor aliati în sedere temporarã într-un stat membru al Uniunii Europene. Cardul european de sãnãtate se elibereazã doar persoanelor asigurate, pe baza unei cereri pe care acestea o vor depune Ia sediul CAS Neamt. Cheltuielile aferente emiterii acestui document vor fi suportate de cãtre solicitant. Cardul conferã asiguratului dreptul de a beneficia de asistentã medicalã necesarã în cursul unei sederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene, dar nu acoperã cheltuielile în situatia în care asiguratul se deplaseazã acolo, în vederea beneficierii de tratament medical.
Documentul este valabil timp de sase luni de la emitere. La înlocuirea cardului european, în intervalul perioadei de valabilitate, solicitantul va putea beneficia, contra cost, de un alt document de acest fel, dar care nu va putea depãsi perioada cardului initial. Reprezentantii CAS Neamt elaboreazã, în aceastã perioadã, întreaga metodologie necesarã emiterii cardului european de sãnãtate.
Nemtenii care se vor deplasa în tãrile Uniunii Europene - în vacantã, la studii, ori în scop de afaceri - vor beneficia, de la 1 ianuarie 2007, de carduri europene care vor înlocui asigurarea medicalã de sãnãtate plãtitã obligatoriu.
Solicitantii le vor primi prin curieri, la adresele indicate de acestia, în termen de 7 zile lucrãtoare de la data înaintãrii cererilor. Dacã nu vor fi gãsiti acasã, ei le vor putea ridica de la sediul CAS Neamt.
Acest document nu contine informatii medicale despre posesor, cum ar fi grupa de sînge sau bolile de care suferã, scopul lui fiind acela de a facilita accesul la îngrijiri medicale în timpul sederii temporare a posesorului în alt stat european si accelerarea rambursãrii costurilor pe care le implicã.
Cardul european de asigurat este valabil în tãrile care sînt membre ale Spatiului Economic European - Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria si Elvetia.

Articole similare:
Cardul european de sãnãtate, exclusiv pentru asigurati
Carduri de sãnãtate pentru cei care vor pleca în strãinãtate
Carduri speciale pentru asiguraþii din sãnãtate

Articol afisat de 3222 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de admin la data 03.01.2007 15:15
ca la romani...
La noi "Cheltuielile aferente emiterii acestui document vor fi suportate de cãtre solicitant" desi Uniunea Europeana impune clar gratuitatea acestui card: "Please be aware that the European Health Insurance Card is available free of charge through your sickness insurance institution"

Cititi aici:
http://ec.europa.eu/employment_social/healthcard/index_en.htm
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective