Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Noi taxe pentru accesul în Masivul Ceahlău

• acestea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2007 • taxa pentru ajutor de salvare pe trasee închise temporar si transport la prima unitate spitalicească este de 10 lei, plus cheltuielile materiale efectuate de echipa de salvare •

Consilierii judeteni au aprobat taxele care vor fi percepute turistilor care vor intra în Parcul National Ceahlău, începînd cu data de 1 ianuarie 2007. Conform avizului dat de legislativul nemtean, Serviciul de Administrare a Parcului National Ceahlău va percepe de la fiecare adult, la intrarea în perimetrul zonei protejate, cîte 7 lei de persoană (70.000 de lei vechi), iar de la copii, elevi, studenti si pensionari - jumătate din această valoare. Taxa de campare este de 10 lei pe zi, pentru fiecare cort, iar cea pentru traversarea cu animale a zonei protejate este de 2 lei pe zi pentru fiecare oaie si 3,5 lei pe zi de bovină.
Turistii care vor pătrunde în masiv si vor solicita să fie însotiti de angajatii Salvamont vor avea de plătit alt rînd de taxe. Astfel, taxa de însotire grupuri înseamnă 10 lei pe zi de persoană, pentru însotire pe trasee de agrement, 15 lei pe zi de persoană - pe traseele de dificultate medie, si 30 de lei pe zi de persoană - pe cele de dificultate mare, ori unde trebuie folosite materiale si tehnică specială. Taxa pentru ajutor de salvare pe trasee închise temporar si transport la prima unitate spitalicească este de 10 lei, plus cheltuielile materiale efectuate de echipa de salvare. Taxa pentru prestări servicii si asistentă tehnică de specialitate în caz de concursuri si alte actiuni variază între 40 si 60 de lei, cînd participă unul sau doi salvamontisti, si de la 150 la 250 de lei - cînd iau parte cel putin patru salvamontisti. Ultima categorie de taxe aprobate de consilierii judeteni, în sedinta de pe 21 decembrie 2006, se referă la banii care trebuie achitati pentru autorizarea concursurilor, demonstratiilor de marcare etc, si variază între 50 si 70 de lei.

Amenzi de la 80 la 1.500 de lei

Odată cu taxele care vor fi percepute turistilor care doresc să pună piciorul în Parcul National Ceahlău, consilierii judeteni au aprobat si amenzile care vor fi aplicate celor care nu vor respecta legea. Astfel, vor fi sanctiuni cuprinse între 80 si 150 de lei (persoanele fizice), respectiv între 150 si 250 de lei (persoanele juridice) în cazul turistilor care vor pătrunde în rezervatie fără achitarea taxei de intrare, pentru organizarea de tabere de corturi, căsute, rulote fără aprobare si achitarea taxei de campare, pentru servirea mesei în alte locuri decît cele marcate, pentru poluarea fonică cu aparate radio, casetofoane si pentru aruncarea deseurilor la întîmplare sau depozitarea lor în alte locuri decît cele autorizate.
Amenzi cuprinse între 120 si 200 de lei (persoane fizice) si între 180 si 300 de lei (persoanele juridice) se vor da în cazul pătrunderii persoanelor si mijloacelor de transport pe trasee si în zonele unde accesul este interzis, pentru distrugerea marcajelor, semnelor, indicatoarelor si altor amenajări montane, pentru aprinderea focului si arderea vegetatiei ierboase si lemnoase, pentru pătrunderea fără aprobare pe drumurile forestiere din incintă, pătrunderea fără aprobare si fără personal însotitor în zonele de interes stiintific. Sanctiuni pecuniare si mai ridicate, între 300 si 500 de lei, vor fi aplicate pentru neîntretinerea traseelor turistice montane si a refugiilor de supravietuire de către cei care le au în pază, inexistenta dotărilor cu medicamente si materiale de prim-ajutor în cabanele din zonă etc. Cele mai aspre amenzi, între 1.000 si 1.500 de lei, vor fi aplicate pentru distrugerea si/ sau colectarea florei declarate monumente ale naturii, relicve glaciare si tertiare.
Constatarea acestor contraventii si aplicarea amenzilor vor intra în atributiile reprezentantilor Administratiei Parcului National Ceahlău si ai Serviciului Salvamont.

Articol afisat de 1362 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective