Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Poleiul si gheata, „inamicul“ de pe carosabil

Înrãutãtirea vremii, în ultimile zile, a dat serios de furcã soferilor nemteni si nu numai. Starea carosabilului, acoperit cu polei, a cauzat mai multe accidente rutiere, cîteva avînd urmãri deosebit de grave. Numai în Piatra Neamt, în ulltimile cinci zile, au avut loc 32 de accidente, dintre care 7 s-au datorat carosabilului acoperit cu gheatã sau polei. Pe 23 decembrie, s-au înregistrat 6 tamponãri, pe 24 decembrie - 7, iar pe 25 decembrie - 6. Pe 27 decembrie, la cîteva ore de la prima ninsoare serioasã în judet, pe soselele orasului s-au înregistrat 10 coliziuni, multe dintre ele fiind cauzate de neatentia în conducere, în conditiile unui carosabil acoperit cu polei.
Unul dintre accidentele rutiere, cauzate de starea drumului, a avut loc în dimineata zilei de 23 decembrie, pe DJ 156. Cezar M., de 43 de ani, din Roznov, conducea un autoturism Dacia pe directia Borlesti-Roznov. Ajuns pe podul ce traverseazã rîul Bistrita, soferul s-a angajat în depãsirea unei cãrute, însã, datoritã poleiului de pe carosabil, nu a reusit sã redreseze autoturismul si s-a izbit frontal într-o cãrutã care circula regulamentar din sens opus. Impactul s-a soldat cu rãnirea usoarã a cãrutasului Vasile U., de 35 de ani, din Podoleni.
Un alt eveniment cauzat de conditiile meteo nefavorabile s-a înregistrat pe 25 decembrie, în jurul orei 9.30. Vasile I., de 44 de ani, din Farcasa, conducea un autoturism Cielo, pe DN 15 B, pe directia de deplasare Poiana Teiului-Pipirig. La un moment dat, din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile de drum, într-o curbã la stînga a pierdut controlul volanului, pãrãsind partea carosabilã, si s-a rãsturnat într-o prãpastie. Accidentul s-a soldat cu rãnirea usoarã a conducãtorului auto si a pasagerilor de pe bancheta din spate, respectiv Elena I., de 70 de ani, si I.I., de 14 ani.
Aceleasi cauze au stat si la baza producerii accidentului din seara de 25 decembrie, petrecut pe DJ 156A. Ionel C., de 38 de ani, din localitatea Podu Turcului, judetul Bacãu, conducea un autoturism marca Dacia Break, pe DJ 156 A, pe directia de deplasare Borlesti-Roznov. Soferul, care era bãut, nu a adaptat viteza la conditiile meteo (ninsoare, carosabil acoperit cu polei) si a accidentat-o grav Ana G., de 30 de ani, din Borlesti, care circula regulamentar pe partea stîngã a drumului. Soferul avea în aerul expirat o concentratie de 0,46 mg/ l alcool pur.
Mai trebuie precizat cã, tot din cauza poleiului, ieri au ajuns la spital doi nemteni care si-au fracturat mîinile, dupã ce au alunecat.

Articol afisat de 1816 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective