Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crãciun în flãcãri

Cinci familii din zona Romanului au avut de suferit, în perioada sfintei sãrbãtori a Crãciunului, din cauza unor incendii devastatoare care le-au distrus casele si stocurile de hranã pentru animale, în plus, pe lîngã bunurile fãcute scrum, flãcãrile rãpind si o viatã omeneascã, în comuna Vînãtori.
Singura victimã omeneascã, ajunsã pradã flãcãrilor, pe 23 decembrie, a fost Neculai Tãnase, în vîrstã de 44 ani, din comuna Vînãtori. Acesta lucra ca paznic al unor anexe ale gospodãriei lui Vasile Ursache, din aceiasi comunã. Bãrbatul, aflat sub influenta bãuturilor alcoolice, a adormit lîngã un resou electric, improvizat, folosit pentru încãlzire. De la acesta s-au aprins cîteva aticole textile, iar flãcãrile s-au extins la întreaga constructie din lemn. Au ars 50 metri pãtrati de acoperis, iar cele douã camere ale barãcii au fost distruse în totalitate. Valoarea pagubelor a fost estimatã la 20.000 RON. Cadavrul lui Neculai Tãnase a fost descoperit doar dupã ce pompierii militari de la Tîrgu Neamt au stins incendiul. Acestia au stabilit cã focul a fost declansat de un scurtcircuit al cablului de alimentare, subdimensionat, al aparatului de încãlzit, confectionat artizanal.
Un alt incendiu a fost declansat în noaptea de 23 decembrie, la ora 23.34, la locuinta lui Gheorghe Tãnase, din satul Poiana, comuna Dulcesti. Au ars douã tone de fîn, în valoare de circa 800 RON, flãcãrile pornind de la un rest de tigarã, aruncat de o persoanã rãmasã, deocamdatã, neidentificatã. Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de interventia a douã autospeciale ale Detasamentului de Pompieri Militari Roman, iar subofiterii acestuia au lucrat mai bine de o orã. Un alt incendiu foarte puternic a izbucnit duminicã, 24 decembrie, la ora 2.21, în comuna Moldoveni si a afectat douã gospodãrii învecinate. Vîlvãtãile au pornit, si de data aceasta, de la o tigarã aruncatã neglijent, de cãtre un necunoscut, în ograda lui Gheorghe Nechita. Au ars 13 tone de lucernã, o tonã de coceni de porumb si trei metri gard din lemn. Pãlãlaia a trecut si la locuinta învecinatã, a Doinei Marcovici, unde a mistuit trei tone de lucernã si 500 kilograme de coceni. Pompierii romascani au intervenit cu douã autospeciale, pînã la ora 5.40, cînd au reusit sã stingã incendiul. În acest caz, valoarea pagubelor a fost estimatã, la ambele familii, la circa 6.500 RON. Tot duminicã, 24 decembrie, la ora 14.38, trei tone de coceni ale lui Valentin Savin, din comuna bãcãuanã Damienesti, au fost transformate în cenusã, deoarece fiica acestuia, în vîrstã de sase ani, s-a jucat cu chibriturile. Militarii au intervenit timp de trei ore, cu o singurã autospecialã. Un alt copil, în vîrstã de sapte ani, din satul Pîncesti, a distrus, luni, 26 decembrie, la ora 11.36, trei tone de lucernã si o tonã de coceni, apartinînd bunicii sale, Elisabeta Salovei. S.C. a improvizat, se pare, un amestec exploziv, sub formã de petardã, pe care l-a detonat lîngã paie. Valoarea totalã a furajului ars a fost estimatã la 1.600 RON. Ultimul incendiu a avut loc miercuri, 27 decembrie, la ora 6.28, la locuinta lui Vasile Pascaru, în vîrstã de 46 ani, din satul Basta, comuna Secuieni, proprietarul dîndu-si foc, intentionat, propriei locuinte. Au ars 100 metri pãtrati de acoperis din asterialã de lemn, învelit cu tablã, dar si haine, lenjerie, mobilier si un televizor. Bãrbatul a aprins niste haine în camera de zi, de unde flãcãrile s-au extins în toatã casa. Au fost necesare douã autopeciale de la Detasamentul de Pompiri Roman, iar stingerea incediului a fost realizatã dupã circa douã ore. Valoarea bunurilor cãzute pradã dezastrului au fost de circa 15.000 RON.

Articol afisat de 1816 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dumitru IUSTIUC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective