Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Avem potential turistic de mare valoare si trebuie sã-l punem sã «lucreze»“

• interviu cu Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt

Reporter: Pe final de an, cum vedeti „drumul“ care l-ati parcurs de cînd sînteti presedintele Consiliului Judetean Neamt?
Vlad Marcoci: Nu a fost o perioadã tocmai usoarã pentru mine, ca presedinte, si nici pentru institutie, în general. As caracteriza-o ca pe una de nesigurantã pentru noi, deoarece foarte multe probleme au rãmas nerezolvate din perioada anilor precedenti, dar în acest moment ne bucurãm cã am gãsit linia de plutire chiar pe finele acestui an. Acest lucru ne creazã posibilitatea si oportunitatea unei dezvoltãri serioase si palpabile pentru urmãtorii doi-trei ani care urmeazã.
Rep: Care sînt principalele pîrghii si solutii pe care le-ati gîndit pentru a ajunge la o dezvoltare continuã a judetului din toate punctele de vedere si pe toate planurile? Care sînt prioritãtile pentru anul viitor?
V.M.: În primul rînd, voi propune spre aprobarea Consiliului Judetean realizarea de investitii importante pe sectorul de administrare a drumurilor judetene si comunale. Acest aspect constituie o prioritate, dar si o oportunitate pentru noi, deoarece drumurile judetene care au un caracter local nu vor avea parte de programe de finantare ca în anii trecuti. Acest lucru înseamnã o mare cheltuialã pentru institutiile implicate, deoarece, dupã anul 2007, nu vor mai plãti doar pãrtile de cofinantare ca la programele externe, ci aceste cheltuieli vor trebui suportate de noi.
Rentabilizarea societãtilor Consiliului Judetean
Rep: Referitor la societãtile Consiliului Judetean, ce planuri sînt în derulare pentru rentabilizarea acestora?
V.M.: Am sã încep cu societatea DRUPO care are nevoie de o infuzie de noutate la capitolul utilaje. În acest sens, dorim sã ajutãm conducerea acestei firme sã achizitioneze echipamente performante, de ultimã generatie, pentru a avea astfel sanse reale pentru a opera pe piata lucrãrilor de drumuri. Mã refer, în primul rînd, la cumpãrarea unei statii noi de mixturi asfaltice, la înlocuirea camioanelor vechi si depreciate cu unele noi, de mai mare tonaj, si care dau un spor de productivitate. Un lucru asemãnãtor dorim sã realizãm si la societatea Troleibuzul, unde intentionãm sã schimbãm parcul de autoturisme vechi cu altele noi si performante, care sã asigure un confort sporit si un numãr mai mare de locuri, precum si sigurantã cãlãtorilor care folosesc astfel de mijloace de transport în comun. Vor fi achizitionate vehicule care au peste 28 de locuri, cu un consum scãzut de carburant. Astfel de masini nu ar mai necesita reparatii laborioase si dese, cum se întâmplã în acest moment cu vehiculele care sînt acum în dotarea acestei firme.
Rep: Ce noutãti aveti pentru perioada urmãtoare si cum vor fi realizate acestea?
V.M.: Avem o mare grijã pentru siguranta si protectia cetãtenilor, iar în acest sens voi propune ca Autoritatea Teritorialã de Protectie Publicã sã beneficieze de sprijin din partea Consiliului Judetean, prin acordarea de sume de bani pentru achizitia de masini de teren, dintre care una va fi pusã la dispozitia acestora chiar în luna ianuarie 2007. Dorim sã mãrim, astfel, siguranta cetãtenilor din zonele situate la iesirea dinspre Bacãu, mai exact în comunele care înregistreazã un numãr crescut de infractiuni, cum sînt Moldoveni, Români si tot ce se învecineazã cu zona Orbic din Buhusi. Primãriile nou formate, care încã nu au sedii corespunzãtoare pentru desfãsurarea activitãtilor specifice, vor primi ajutorul nostru pentru construirea de posturi de politie. Sînt în aceastã situatie 7 primãrii nou formate, unde nu existã astfel de posturi, iar politia nu poate fi la curent cu toate cele ce se întîmplã în acest localitãti. De asemenea, îmi doresc ca activitatea celor care se ocupã de persoanele cu dizabilitãti si de protectia copiilor sã fie eficientizatã, pentru a putea asigura toate drepturile prevãzute de lege pentru astfel de persoane.
Judetul Neamt va deveni atractiv din punct de vedere turistic
Rep: Ati afirmat, în nenumãrate rînduri, cã doriti ca Neamtul sã devinã unul turistic. Ce veti întreprinde pentru a realiza acest deziderat?
V.M.: ÃŽmi doresc foarte mult ca în judetul Neamt sã putem primi cît mai multi turisti din România, dar si din alte tãri ale lumii. Avem un potential turistic de mare valoare si trebuie sã-l punem sã „lucreze“. Trebuie sã folosim ceea ce avem si, în acest sens, planurile Consiliului Judetean sînt de relansare, în primul rînd, a statiunii Durãu. Pentru a face din aceasta o statiune profitabilã si atractivã, noi am demarat, deja, procedurile necesare pentru a reface pîrtia de schi din zonã, proiect în care vom colabora cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei si cu reprezentantii localitãtii Ceahlãu. Asteptãm cu nerãbdare aprobarea acestui act normativ, deoarece, dupã ce va intra în vigoare, terenurile aflate acum în proprietatea statului sau a Romsilva vor trece în administrarea comunitãtilor locale. Astfel, vom putea realiza parteneriatul pentru pîrtia de schi. Mitropolia va contribui cu 6 hectare de teren, comuna Ceahlãu - cam cu tot atît, iar Consiliul Judetean va asigura partea de cofinantare a proiectului. Mitropolitul este unul dintre cei care doresc foarte mult sã se realizeze acest program. Vrem sã investim în servicii. Astfel, am convenit sã mai construim 8 cabane pe traseele care duc spre cabana Dochia. Am identificat, deja, 4 amplasamente pentru aceste constructii, iar numãrul total al celor pe care le vom ridica este de 8, deoarece, în curînd, vor fi deschise si amenajate si celelalte porti de acces în masiv, prin Bicazu Ardelean, Bicaz Chei si Tasca. ÃŽn afarã de statiunea Durãu, mai avem în vedere reabilitarea si dezvoltarea celor de la Bãltãtesti si Negulesti, alte douã locuri în care se poate dezvolta turismul nemtean. Tot pe acest plan, avem în vedere reabilitarea infrastructurii pentru traseele ecumenice, cu alte cuvinte refacerea drumurilor care duc la mãnãstirile Neamtului, care sînt, deja, cunoscute în întreaga tarã.

Articol afisat de 2085 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective