Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Minora bãtutã de concubinul mamei, internatã într-un centru de zi

• fetita în vîrstã de un an si patru luni si mama acesteia au fost duse într-un centru de zi destinat mamelor maltrate, fãrã venituri, si copiilor acestora


Fetita în vîrstã de un an si patru luni, cu domiciliul în satul Bistricioara, comuna Ceahlãu, care la mijlocul acestei luni a fost bãtutã de cãtre concubinul mamei sale, care se pare cã a si încercat sã o violeze, se aflã, de cîteva zile, împreunã cu mama sa în îngrijrea angajatilor unui centru de zi, destinat gãzduirii mamelor maltratate, fãrã venituri si a copiilor acestora. Internarea lor temporarã acolo a fost decisã de cãtre reprezentantii Serviciului Abuz Neglijentã din cadrul Directiei Generale pentru Protectia Copilului Neamt. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre profesorul Eugen Simion, seful respectivului serviciu, în urma sesizãrii fãcute de cãtre redactorii Monitorului de Neamt, acesta s-a deplasat personal în Bistricioara, dar Veronica Similea A., în vîrstã de 16 ani, mama fetitei, plecase împreunã cu micuta la pãrintii sãi, în satul Sãvinesti, comuna Poiana Teiului. Cum mama ei este plecatã la muncã, în Italia, tînãra se decisese sã rãmînã cu tatãl sãu.
Numai cã luînd în calcul faptul cã în urma acuzatiilor aduse concubinului tinerei, acesta este cercetat în libertate, precum si cã tatãl copilului a fãcut presiuni, reprezentantii Protectiei Copilului au decis sã ia mãsuri pentru ca minora si mama ei sã se afle în sigurantã.
„Dat fiind faptul cã mama fetitei este si ea minorã, cã nu are nici o sursã de venit si nici una dintre ele nu are asigurat un trai decent, am decis internarea lor, deocamdatã, într-un centru de zi. Pe de altã parte, i-am propus mamei sã fie de acord cu încredintarea copilului unui asistent maternal, pentru o vreme, deoarece are mai putin de 2 ani, astfel încît micuta sã beneficieze de o îngrijirea necesarã si de o educatie adecvatã. ÃŽn momentul în care mama va putea dovedi cã trãieste într-un mediu familial normal si are posibiliti materiale sã îsi creascã fetita, o va putea recupera pe aceasta“, a declarat profesorul Eugen Simion, seful Serviciului Abuz Neglijentã din cadrul Protectiei Copilului Neamt.
Reamintim cã luni, 15 ianuarie, Veronica Similea A., în vîrstã de 16 ani, a reclamat Politiei Bicaz cã, în ziua anterioarã, în intervalul de timp în care nu a fost acasã, fetita sa fost bãtutã de cãtre concubinul sãu, Ionut Cãlin, în vîrstã de 28 de ani, din satul Sãvinesti, comuna Poiana Teiului.
La constatarea medico-legalã care a avut loc în cauzã s-a stabilit agresiunea, dar au fost descoperite si leziuni caracteristice unei tentative de viol. În urma examinãrii medico-legale a minorei, s-a descoperit cã aceasta prezintã leziuni traumatice perianale si cã s-ar fi putut produce în conditiile unei tentative de raport sexual anal.
Ionut Cãlin este cercetat în libertate pentru sãvîrsirea infractiunilor de lovire si rele tratamente aplicate minorului. Micuta a fost bãtutã atît de rãu, încît toatã fata si aproape tot corpul îi erau pline de vînãtãi.
Pe parcursul anchetei, acuzatul nu a recunoscut nici una dintre fapte si, mai mult decît atît, bãrbatul a afirmat cã mama este vinovatã si cã ea si-ar fi smintit fiica în bãtaie. Mama fetitei s-a plîns atît politistilor, cît si redactorilor Monitorului de Neamt, cã în nenumãrate rînduri a fost si ea bãtutã de cãtre Ionut Cãlin, cu care trãieste în concubinaj de cîteva luni.

Articol afisat de 1773 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective