Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Amînare în războiul în instantă dintre sindicalisti si Inspectoratul Scolar

Procesul dintre Federatia Sindicatelor Libere din Învătămînt Neamt si Inspectoratul Scolar Judetean a debutat cu o amînare. Cele două părti vor reveni în fata instantei de judecată pe 23 februarie, la ora 10. Ieri, atît reprezentantii Inspectoratului Scolar, cît si ai sindicatului au anuntat că trebuie să îsi pregătească noi argumente cu care să îsi sustină cauza în fata judecătorului. Inspectoratul Scolar este apărat de propriul jurist, Iulian Ionel Chindea, în vreme ce sindicalistii nemteni au angajat un avocat din baroul iesean. Constantin Baroi, viceliderul FSLI Neamt, a declarat că dacă instanta de judecată din Neamt va interpreta Legea care contine statutul cadrului didactic asa cum au făcut cele din Iasi si Dolj, atunci demersul sindicalistilor si cadrelor didactice care se consideră nedreptătite va fi un succes.
Învătămîntul nemtean se pare că a intrat în cel mai mare scandal de pînă acum. Sindicatul din această ramură a dat în judecată conducerile a peste o sută de scoli, Inspectoratul Scolar si Consiliul Judetean, pe motiv că educatoarele si învătătorii cu vechime de peste 25 de ani în învătămînt si care au gradul didactic I nu beneficiază de un drept care li se cuvine, fiind plătiti mai putin în comparatie cu munca prestată. Din acest motiv, sindicalistii din scoli au adunat datele celor care se consideră nedreptătiti pentru că nu încasează un spor financiar, constatînd că în această situatie se află 857 de dascăli. La începutul lui decembrie 2006, în zeci de scoli, dar si la Inspectoratul Scolar, au ajuns citatiile pe baza cărora pîrîtii sînt chemati la judecată. În conceptia conducerii Inspectoratului Scolar, vinovati de toată această tevatură sînt directorii scolilor, care nu au fost atenti la ceea ce se întîmplă în unitătile pe care le conduc si din a căror neglijentă s-au putut scurge informatii despre dascălii care nu beneficiază de toate drepturile legale.
Situatia de la Neamt nu este unică în tară. În alte judete, procesele dintre sindicate si inspectoratele scolare sînt mult mai avansate, în cazul unora dîndu-se, deja, sentintele. Dacă în unele cazuri, cum sînt Iasiul si Doljul, cîstigători sînt sindicatele, iar în altele, de succes s-au bucurat dregătorii învătămîntului.
Conform Statutului cadrelor didactice, atît profesorii, cît si învătătorii si educatoarele cu gradul didactic I au dreptul, atunci cînd îndeplinesc criteriile de vechime, la norma didactică de 16 ore pe săptămînă, în loc de 18-24, cît prestează în prezent. Diferenta de 2-8 ore nu este plătită, pentru că acelasi Statut al cadrelor didactice are două articole care prevăd că plata învătătorilor si educatoarelor se face pe post si nu după normarea pe ore.

Articol afisat de 1270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de profesor la data 28.01.2007 19:27
Dictatura Drexler rezista in continuare
Stimati sindicalisti nu uitati ca Presedintele Tribunalului Neamt este C. Drexler, numit cu delegatie pentru a o sprijini pe sotia sa, D Drexler !!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective