Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Drogatii din arest

Drogatii din arest

• drogatii care ajung în arestul IJP Neamt sînt o adevărată problemă pentru politisti • pentru a nu avea dificultăti, persoanele ajunse în arestul Politiei sînt investigate medical • în cazul celor care au consumat droguri, politistii iau măsura transferării lor la penitenciarul din Bucuresti, în vederea dezintoxicării • în cursul anului trecut, mai putin de cinci infractori au plecat din arestul IJP Neamt la clinica de dezintoxicare din cadrul Penitenciarului de la Bucuresti •

Consumul de droguri a devenit un fenomen si în România, inclusiv în judetul Neamt. Cum era de asteptat, majoritatea consumatorilor fac parte din categoria persoanelor certate cu legea, iar politistii trebuie să le acorde o atentie deosebită. Si asta pentru că oricînd un consumator de stupefiante poate intra în sevraj în cazul în care rămîne fără doza zilnică. Deocamdată, spun politistii, în judetul Neamt nu s-au înregistrat astfel de cazuri. Asta nu înseamnă că în arestul Politiei Neamt nu au poposit si infractori dependenti de droguri. Numai în cursul anului trecut, cinci persoane retinute de oamenii legii nemteni au ajuns în clinicile de dezintoxicare aflate în reteaua penitenciarelor din România. Este vorba de cea care functionează în cadrul Spitalului Penitenciar Jilava. În judetul Neamt, nu există o astfel de unitate sanitară. Conform precizărilor făcute de către doctor Cornelia Maria Vulpe, sefa Centrului de Sănătate Mintală Neamt, cazurile de intoxicatie cu droguri sau sevraj sînt tratate la Centrul de drogo-dependentă din cadrul spitalului Socola Iasi. „Centrul, unicul de acest fel din Moldova, a fost înfiintat special pentru această categorie de bolnavi de către Ministerul Sănătătii, în conformitate cu Programul National de tratamente împotriva drogurilor. Tratamentele de dezintoxicare sînt foarte costisitoare si ca atare sînt făcute în unităti speciale. Iar medicatia necesară este de asemenea scumpă si are regim special“, a declarat doctor Cornelia Maria Vulpe. Cazurile acute de intoxicatie cu droguri, asemenea tuturor cazurilor de intoxicatie, ajung la Unitatea de Primire a Urgentelor, unde li se administrează tratamentul specific. Numai că, de cele mai multe ori, pacientii care au de suferit din cauza supradozelor ajung la spital în comă. Pînă cînd medicii pot decela natura comei pacientilor, acestora li se fac o gramadă de investigatii. „După ce pacientii îsi revin din comă si spun cu ce s-au intoxicat sau după ce sînt scosi din criză le administrăm un tratament oarecum specific, după care îi trimitem la Psihiatrie. În ultimii doi-trei ani, nu am avut nici un caz de intoxicatie cu droguri sau de sevraj“, a declarat doctor Iliana Nicorescu, sefa Unitătii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Neamt. Pacientilor aflati în sevraj din lipsa dozei de drog pe care o consumă li se administrează Metadonă, un drog sintetic, mai usor, al cărui efect este valabil între 24 si 72 de ore, în functie de doza pe care o utilizează consumatorul de opiacee.
Tratamentul unor persoane retinute în aceste clinici ar fi foarte costisitor, întrucît politistii ar fi obligati să asigure paza arestatilor permanent. Acest lucru ar însemna cel putin trei politisti care ar lucra în tot atîtea schimburi. „Orice persoană care ajunge în arestul Politiei este investigată din punct de vedere medical. Nu există individ care să intre în arest fără să fie văzut de medicul unitătii. Acesta completează cîte o fisă medicală pentru fiecare persoană introdusă în arest. Documentul arată clar dacă respectivul este sau nu consumator de droguri. În cazul în care avem de-a face cu consumatori ocazionali, situatia nu este foarte gravă. Atunci, însă, cînd constatăm că este vorba de o persoană dependentă de droguri, situatia se schimbă. Si asta pentru că există riscul ca ea să intre în sevraj si să decedeze. De aceea, atunci cînd avem de-a face cu consumatori înrăiti de droguri, luăm decizia transferării lor la clinica de specialitate din cadrul Penitenciarului Bucuresti. Acolo, arestatul urmează un tratament, la finele căruia revine în arest pentru a se continua cercetările. Nici o persoană nu pleacă din clinică fără o analiză toxicologică. De regulă, tratamentul în astfel de cazuri durează între una si două luni“, a declarat un ofiter din cadrul Politiei Neamt.

Dealer de droguri la dezintoxicare

Unul dintre nemtenii care au ajuns, în cursul anului trecut, din arestul IJP Neamt în Penitenciarul Jilava este Mihai Răzvan B., de 24 de ani. Tînărul a fost, deja, trimis în judecată de procurorii Biroului teritorial Neamt al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizată si Terorismului, în sarcina sa fiind retinute mai multe infractiuni. El este acuzat de detinere de droguri de risc în vederea consumului, vînzare si introducerea în tară a acelorasi stupefiante. Dependent de droguri, arestatul a stat mai multe săptămîni într-o clinică de dezintoxicare din Bucuresti, de unde a revenit pentru a fi cercetat. La un moment dat, au existat informatii conform cărora Mihai Răzvan B. ar fi intrat în sevraj în timp ce se afla în arestul Politiei. Informatia nu a fost confirmată de politisti, acestia spunînd că nu riscă nimeni să introducă în arest o persoană, fără a-i face analizele medicale. Cert este că tînărul era un consumator înrăit de stupefiante. El obisnuia să aducă din străinătate droguri, atît pentru el, cît si pentru vînzare către cei interesati. Anchetatorii implicati au stabilit că, la începutul lunii noiembrie 2006, tînărul a plecat în Germania pentru a se aproviziona cu stupefiante. Cînd a intrat în tară, a fost asteptat pînă ce a ajuns în Piatra Neamt, după care a fost săltat de oamenii legii. Acestia l-au asteptat, iar pe 23 noiembrie 2006 a fost retinut în Piatra Neamt, ulterior fiind arestat. Conform actului de inculpare, cu ocazia perchezitiei, în buzunarul interior al gecii au fost descoperite 12 fragmente de substantă solidă, de culoare verde-oliv, ambalate în folie de plastic transparentă, precum si o tigaretă confectionată artizanal. La audierile efectuate de procuror, învinuitul a declarat că drogul a fost cumpărat de la un cetătean marocan, pe care l-a întîlnit într-un parc din orasul Chemnitz, din Germania. El a mai afirmat că a introdus drogul în tară pentru consum propriu. Despre tigara confectionată artizanal, pietreanul a declarat că si-o pregătise pentru el, iar cutia cu foite de tigară o achizitionase tot din Germania.

Articol afisat de 2031 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de traktorist la data 29.01.2007 01:51
draci !
Bagati la arest , apoi scosi pt judecata si bagati iar. Cheia trebuie apoi aruncata.
Vet da voi de dreaq daca visati reabilitare, grija fata de om, rahatini con perjolini.
Daca moare, e bine ! Daca nu tot bine. Cica dezintoxicare, hranit cu doguri la militie. Poate ca de acolo mai trag si mulitienii la nara.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective