Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Judecãtoria Tîrgu Neamt, bilant pozitiv pe 2006

Judecãtorii tîrgnemteni au obtinut, în 2006, un indice de operativitate de 94,5%, cel mai bun din judet. Ca volum de activitate, s-a observat o crestere cu 8% în cauzele civile, fatã de 2005, în timp ce cauzele penale s-au mentinut în aceiasi parametri. Astfel, în anul precedent, s-au înregistrat 3.370 de cauze civile, 1.023 cauze penale, numãrul de dosare fiind de 4.393. La acestea se adaugã si stocul existent din 2005, ajungîndu-se la un total de 4.674 de dosare pe rol. Procentul de solutionare a dosarelor a fost semnificativ crescut fatã de 2005, cu 8,4% mai ridicat în 2006. S-au prezentat 317 cauze civile, majoritatea pentru executare silitã, 38 pentru înscriere de persoane juridice. Ca dosare solutionate, 3.365 de cauze au fost civile si 986 - penale. „Ponderea cauzelor civile au ca obiect drepturi si obligatii reprezentînd o crestere substantialã a litigiilor în familie, respectiv a divorturilor, care au ajuns la 525 cu minori“, a declarat presedintele Judecãtoriei Tîrgu Neamt, Ilona Nica. Faptele predominante rãmîn furturile si infractiunile rutiere si se observã o descrestere sensibilã la infractiunile silvice. Ca numãr de dosare, în medie, fiecãrui judecãtor i-au revenit cîte 666 de dosare, fatã de 565 în 2005. Supraîncãrcarea activitãtii s-a datorat lipsei a doi dintre magistrati, care au revenit în institutie în a doua jumãtate a anului trecut. ÃŽn aceastã perioadã, fiecare judecãtor a solutionat cîte 621 de cauze, 1.227 de dosare au fost reluate, numãrul de hotãrîri pronuntate fiind de 527 ca medie pe judecãtor. Ca indice de calitate, la Judecãtoria Tîrgu Neamt s-au pronuntat 3.520 de hotãrîri, din care 777 au fost atacate, iar 124 - desfiintate, obtinîndu-se un procent de 3,5%, apreciat ca foarte bun.
Institutia a urmãrit, în 2006, implementarea dispozitiei Conventiei europene pentru aplicarea drepturilor omului. Magistratii au ca nemultumire legislatia incorectã si instabilã, modificãrilor care influenteazã actul de justitie. „Judecãtorii sînt nevoiti sã aloce o parte din timp numai pentru studiu legislativ, în detrimentul activitãtii. De asemenea, spatiul în care functioneazã Judecãtoria Tîrgu Neamt nu corespunde. Nu are dotãri si spatii corespunzãtoare“ a declarat presedintele Judecãtoriei Tîrgu Neamt, Ilona Nica.
Ca personal, institutia a functionat cu 6 judecãtori în prima jumãtate a anului, completatã cu încã doi magistrati pînã la sfîrsitul lui 2006. „Judecãtoria Tîrgu Neamt are o colaborare bunã cu Politia, Parchetul, Baroul si alte organisme ale societãtii civile. Apreciez cã activitatea a fost bunã din toate punctele de vedere. Ne dorim o îmbunãtãtire a conditiilor materiale în care se desfãsoarã activitatea“, a mai spus Ilona Nica, presedintele Judecãtoriei Tîrgu Neamt.

Articol afisat de 1846 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective