Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 29 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Democratii vor sã atace singuri Parlamentul European

• „PD si-a propus cîstigarea alegerilor europarlamentare, dacã se poate singur“, sustine deputatul Marius Rogin

Desi sînt curtati atît din tabãra liberalã pur-sînge, cît si din tabãra liberal-democratã, democratii se gîndesc foarte serios sã dea piept singuri cu alegerile pentru Parlamentul European. O decizie finalã în acest sens nu a fost luatã de conducerea centralã a PD, însã dupã ce PNL si-a exprimat dorinta de a fi pe aceeasi listã cu PD, iar deputatul Mona Muscã a lansat ideea cã PD ar putea împãrtãsi acelasi buletin de vot cu PLD, deputatul democrat Marius Rogin a declarat ieri cã... tot mai bine-i de unul singur. „Partidul Democrat în aceastã perioadã si-a propus cîstigarea alegerilor europarlamentare, dacã se poate singur. Pînã în momentul de fatã nu a fost fãcutã publicã o pozitie oficialã, dar speranta noastrã este cã vom reusi sã avem cel mai mare numãr de europarlamentari. Noi, din partid, dar si analistii, am constatat cã o participare individualã a tuturor partidelor politice ar arãta de fapt pozitia realã a fiecãruia si ar lãsa loc pentru discutii, aliante si colaborãri mult mai aproape de adevãr. De aceea, PD si-a propus sã candideze singur. ÃŽnsã, nu excludem nici varianta listelor comune, tocmai pentru a obtine cel mai bun scor în aceste alegeri“, a declarat Marius Rogin, presedinte PD Neamt. Deputatul democrat a adãugat cã, din punctul sãu de vedere, nu se prefigureazã nici o prezentã din Neamt pe listele pentru Parlamentul European, chiar dacã PSD, de exemplu, a anuntat cã va împinge pe hîrtie un candidat din judet. Marius Rogin a precizat cã Partidul Democrat va avea lista clar stabilitã pentru PE în urmãtoarele zece zile.

„Tensiunile între palate aratã cã institutiile sînt vii“

Deputatul Rogin nu a scãpat ocazia de a lãuda realizãrile actualului guvern, „cel mai performant dupã '89“, chiar dacã de douã sãptãmîni se zbate în scandalul biletelului. „Tensiunile între palate sau între presedinte si anumiti ministri aratã de fapt cã aceste institutii sînt vii, functioneazã si sanctioneazã orice abatere, indiferent pe ce pozitie se aflã cel care a gresit. Aceastã transparentã ne va da o nouã calitate a vietii democratice din România“, sustine parlamentarul PD de Neamt. Cît despre suspendarea presedintelui, deputatul Rogin considerã cã nu are nici o sansã de succes. Fãcînd referire si la comentariile recente ale senatorului PSD Antonie Iorgovan, care i-a atribuit presedintelui tãrii doar douã sarcini de serviciu (una s-o astepte pe Nadia Comãneci la aeroport, iar a doua sã felicite echipa Steaua), Marius Rogin a explicat poporului ce a vrut sã spunã Traian Bãsescu atunci cînd s-a declarat presedinte-jucãtor: nu cã ar vrea sã joace în echipa Presedintiei, ori a Guvernului, ci cã va fi arbitrul care sã apere interesele poporului. „Toate interventiile presedintelui sînt reactii ce provin din însumarea mai multor sesizãri pe aceeasi temã. Coruptia este abordatã de presedinte cu multã seriozitate, de aceea foarte multe institutii ale statului reactioneazã negativ si nelegitim la atitudinea presedintelui. Partidul Democrat sustine în continuare atitudinea si pozitia presedintelui, atitudine care pînã la urmã va aduce un plus de valoare si formatiunii noastre politice“, a mai spus deputatul Marius Rogin.

Articol afisat de 1495 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective