Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CLASAT

CLASAT

• dosarul referitor la sinuciderea Luizei Maria V. a fost clasat • profesorul Aurel Barnea se luptã în continuare sã-i fie reabilitat numele • acesta s-a adresat procurorilor si a primit rãspuns oficial cã nu a avut nici o legãturã cu cazul •

Profesorul romascan Aurel Barnea, acuzat mai „pe fatã“ sau mai „voalat“ de conducerea unei organizatii a revolutionarilor din România, cã ar fi fost implicat în suicidurile liceencelor romascane, produse anul trecut, a obtinut o rezolutie a magistratilor Parchetului, care au clasat cauza în ceea ce o priveste pe Luiza Maria V. „La cererea dumneavoastrã, vã comunicam cã în dosarul nr. 668/P/2006 al Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman s-a dispus, în baza art. 11 pct. 1 , litera a, Cod procedurã penalã clasarea cauzei privind moartea suspectã a numitei V. Luiza Maria, din municipiul Roman, din probele administrate nerezultînd vinovãtia vreunei persoane în legãturã cu decesul acesteia“, se aratã în documentul semnat de prim-procurorul Parchetului Roman. „ÃŽn data de 20 martie, am fost în audientã la judecãtorul de serviciu al Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Roman. Am expus situatia si printr-un memoriu scris. Am adus copii xerox dupã ziarele locale din perioada sinuciderilor celor trei tinere de la CNRV , care confirmau cã nu am nici-o implicare în cazul respectivelor sinucideri. Ca urmare a solicitãrii depuse în memoriul adresat Parchetului Roman, am primit un rãspuns foarte clar“, a declarat profesorul Aurel Barnea.
Reamintim cã acesta, cunoscut revolutionar, a rãmas recent fãrã posibilitatea sã-si primeascã drepturile acordate eroilor din '89, deoarece cei care au analizat dosarele pentru preschimbarea carnetelor de revolutionar au crezut cã profesorul are legãturã cu sinuciderile a trei liceence din oras. Cum, de la „vîrf“, presedintele Ligii Euroatlantica, Magdalena Rotaru, împreunã cu vicepresedintele Daniel Perju, au lansat aceste asa-zise acuze, dosarul romascanului a fost stopat de Comisia Parlamentarã a Revolutionarilor. „Procurorul bucurestean a interpretat cã, din cauza mea, cele trei fete si-au luat viata. Pe de altã parte, nu stiu despre nici o anchetã la adresa mea. Dacã am fost gãsit vinovat de ceva, ar fi trebuit sã stiu cã sînt cercetat, mãcar sau sã dau vreo declaratie“, a mai declarat profesorul Aurel Barnea.
Reamintim cã numele fetei care si-a luat zilele pe 13 martie, anul trecut, în Corpul A al CNRV a fost asociat cu cel al profesorului Barnea într-un context nefericit, întrucît acesta îi fusese îndrumãtor la un cerc de artã cinematograficã. Luiza Maria V. a realizat o peliculã încheiatã prin expresia „That's It“, film de circa opt minute, implicat în Proiectul „Euro Cinema e Giovani“, în care fata a fost scenarist si personaj principal, ajungînd în faza de preselectie pentru Festivalul de Film de la Luca, în Italia.
Luiza Maria V. si-a improvizat un streang dintr-un fular, luni dimineatã, 13 martie, în timp ce colegii acesteia erau la o orã de laborator, spînzurîndu-se de o teavã de gaz, dupã un glasvand de lîngã intrarea în clasã, în Corpul A. ÃŽn primavara lui 2006, acelasi colegiu a fost zguduit de douã cazuri de suicid prin spînzurare, dintre care una chiar pe holul scolii si douã tentative de sinucidere, victimele fiind eleve de clasa a XI-a. La scurt timp, la fel de inexplicabil pînã în prezent, o fatã de la Grupul Scolar „Vasile Sav“ si-a luat zilele tot în streang. Dramele au socat opinia publicã si au dus la mãsuri sporite de securitate în scoli, fiind luatã în calcul ideea unei mai bune supravegheri din punct de vedere psihologic a elevilor. ÃŽntr-o etapã a „isteriei“ s-a crezut, chiar, cã ar fi o influentã satanistã, însã Serviciul Român de Informatii a infirmat ipoteza.
FOTO: Profesorul Aurel Barnea a fost implicat fãrã vinã în scandalul mortii uneia dintre fostele eleve

Articol afisat de 2029 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective