Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 31 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Suplimentãri de fonduri pentru investigatii paraclinice

• fondurile destinate pentru analize hematologice si investigatii radiologice au fost suplimentate

Fondurile de care dispun cei sapte furnizori de servicii paraclinice (analize hematologice si radiologice) din judet vor fi suplimentate, în luna aprilie, cu 1,6 miliarde de lei. Cu 600 de milioane de lei va fi crescutã suma destinatã investigatiilor paraclinice de urgentã, iar restul reprezintã un adaos la suma totalã pentru investigatiile de acest fel, de care beneficiazã asiguratii cãrora le sînt prescrise astfel de examene de laborator.
Aceastã decizie a fost luatã de cãtre conducerea Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt, care a solicitat si a obtinut acceptul conducerii Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate de a debloca banii necesari din fondul de rezervã de 10% al institutiei.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, fondul destinat acestor investigatii va fi suplimentat lunar, în functie de adresabilitatea asiguratilor si de necesitãti.
Potrivit noilor prevederi ale contractului cadru pe 2007, furnizorii de servicii paraclinice au obligatia de a face programãri si liste de asteptare pentru pacientii care nu reprezintã cazuri de urgentã. Urgentele medicale, gravidele si copiii au prioritate la investigatiile paraclinice si beneficiazã de acest tip de servicii înaintea programãrilor. „Cum biletele de trimitere pentru efectuarea analizelor sîngelui sau pentru investigatii radiologice sînt valabile mai mult de 30 de zile dacã nu sînt prescrise pentru cazuri de urgentã, persoanele care trebuie sã beneficieze de aceste servicii se pot înscrie pe listele de asteptare întocmite de furnizori pe zile, sãptãmîni, luni. Listele cu programãrile sînt valabile pînã la încheierea anului financiar. Listele de asteptare si de prioritãti sînt stabilite de fiecare dintre furnizori, dupã propriile criterii. Acestea nu trebuie întocmite tinîndu-se cont de limita fondurilor, ci în functie de solicitãri. Luni, 2 aprilie, urmeazã sã ne întîlnim cu toti furnizorii de servicii paraclinice pentru a se conveni asupra metodologiei dupã care se fac programãrile. Pe de altã parte, pentru a nu mai exista suspiciuni referitoare la faptul cã se fac analize preferential si pentru a se da dovadã de transparentã, i-am rugat pe furnizori sã afiseze la intrare listele cu programãrile pe zile, sãptãmîni, luni, pînã la finele anului“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt.

Articol afisat de 1625 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective