Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectoratul Scolar cautã 103 directori

Inspectoratul Scolar al judetului Neamt va organiza, în perioada 30 aprilie-11 mai 2007, concursul pentru ocuparea posturilor vacante de director si director adjunct din unitãtile de învãtmînt preuniversitar de stat. ÃŽnscrierile se fac în perioada 3-13 aprilie 2007 (în zilele lucrãtoare), la sediul Inspectoratului Scolar. Potrivit listei anuntate, în Neamt sînt 103 posturi de conducere vacante. 80 dintre acestea sînt de directori, iar 23 - de directori adjuncti. Printre posturile vacante din Piatra Neamt, care vor fi scoase la concurs, se numãrã cele de adjuncti la Colegiul National „Calistrat Hogas“, Colegiul National de Informaticã, Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“, Colegiul Tehnic Auto si Grup Scolar „Dimitrie Leonida“. Pentru Colegiul Tehnic Piatra Neamt se cautã un director plin. La Roman, pentru Liceul cu Program Sportiv se vor scoate la concurs douã posturi de directori adjuncti si unul de director general. Director plin se cautã si pentru Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfinti ÃŽmpãrati Constantin si Elena“ Piatra Neamt, dar si pentru Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Piatra Neamt, Scoala Specialã „Alexandru Rosca“ Piatra Neamt. Vor fi scoase la concurs posturile pentru desemnarea adjunctilor la Scoala cu clasele I-VIII „Elena Cuza“, Scoala cu clasele I-VIII nr. 5 si Scoala cu clasele I-VIII nr. 6 Piatra Neamt.
Ultimul concurs organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt pentru desemnarea directorilor „atestati“, în locul celor cu delegatie, a avut loc în perioada 4-6 decembrie 2006. Atunci, au fost scoase la concurs 38 de posturi de directori „plini“, 11 pentru scoli din mediul urban si 27 pentru scoli rurale. S-au înscris doar 19 candidati - 6 interesati sã conducã unitãti de învãtãmînt din mediul urban si 13 pentru scoli de tarã. Dupã prezentarea rezultatelor, doar doi candidati au devenit directori cu concurs la scoli urbane, iar opt - în scoli rurale.
Procentual vorbind, din totalul de posturi disponibile, doar 52% au fost atractive, iar, dintre candidati, doar 57,5% au promovat. La aceeasi datã, s-a desfãsurat si concursul pentru directorii adjuncti, fiind disponibile 12 posturi - sapte în mediul urban si cinci în rural. Acestea au suscitat interesul a sapte candidati, toti dornici sã fie adjuncti de scoli de oras, doar cinci fiind declarati admisi. Trãgînd linie dupã concursul din decembrie 2006, cînd au fost declarate vacante 50 de posturi pentru directori si directori adjuncti, s-au înscris 26 de candidati si au fost admisi 15. Din cele 50 de posturi, 18 erau în mediul urban, iar 32 - în rural. S-au înscris, pentru ocuparea lor, 13 candidati pentru orase si tot atîtia pentru comune. Dupã testare, doar sapte din urban si opt din rural au reusit sã depãseascã linia care îi despãrtea de respinsi. Înainte de examinare, din 160 de directori, doar 85 ocupaserã functiile prin concurs, ceilalti 75 desfãsurîndu-si activitatea cu delegatie.

Articol afisat de 1821 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 31.03.2007 06:04
Concurs pe baza de adeziuni la partid
Daca DLD ramane insp. gen. atunci cei ce doresc sa fie directori trebuie sa stranga cate cel putin 100 de adeziuni pentru partidul care o sustine pe ea. Pentru ca un concurs sa fie corect ar trebui sa fie comisii formate din specialisti din alte judete. Toate ocncursurile date pana acum au tinut seama de criterii politice si relatii de prietenie cu inspectorii scolari. A se vedea cacialmaua de la concursul inspectorilor, cand unii s-au inscris, s-au pregatit, au sustinut concurs, iar inspectori actuali sunt vechii colaboratori si slujitori ai lui DLDrexler.
Salvati invatamantul nemtean de bolsevici!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective