Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Procurorii din Tîrgu Neamt nu-si văd capul de treabă

Procurorii din Tîrgu Neamt nu-si văd capul de treabă

• conform unor statistici infractionalitatea este în crestere

Parchetul de pe lîngă Judecătoria Tîrgu Neamt a întocmit bilantul activitătii desfăsurate în primul trimestru al anului, constatîndu-se că starea infractionalitătii si dinamica acesteia se mentin la un nivel ridicat, fenomenal infractional fiind în crestere, fată de perioada precedentă. Conform datelor furnizate de procurorul Camelia Cucos, purtătorul de cuvînt al institutiei, în primele trei luni ale anului s-au înregistrat 515 cauze, fată de 431 în primul trimestru din 2006. În activitatea de suspraveghere a cercetării penale, numărul cauzelor solutionate a crescut fată de perioada similară a anului trecut, de la 436 la 506 cauze, din care 72 s-au solutionat prin rechizitorii. Au fost trimisi în judecată 88 de inculpati, din care 6 în stare de arrest ptreventiv, fată de 73 de inculpati si 6 arestati preventiv, în perioada de comparatie. Stocul de dosare rămase în lucru a fost de 183 de cauze si a fost dispusă infirmarea si redeschiderea urmăririi penale în 6 cauze, fată de 5 în primul trimestru din 2006. În ce priveste activitatea de urmărire penală proprie, au fost solutionate 9 cauze, fiind trimisi în judecată 6 inculpati. Operativitatea a fost de 100%, pentru că în stoc au rămas doar 3 dosare, aflate în termenul de trei luni de la prima sesizare. S-a dispus redeschiderea urmăririi penale într-o singură cauză si nu s-au înregistrat achitări ori restituri de cazue de la instantă. Nu au existat cazuri de arestări preventive fată de care să se dispună ulterior solutii de netrimiterii în judecată. În primele trei luni ale anului 2007 s-a dispus trimiterea în judecată a 2 inculpati minori. Majoritatea infractiunilor pentru care minorii au fost cercetatii se referă la fapte de furt în dauna avutului particular. Numărul plîngerilor venite de la cetăteni a crescut fată de perioada similară din 2006, de la 85 la 94, toate fiind solutionate. În ce priveste activitatea judiciară în cause penale si civile, s-au consemnat 6 apeluri si recursuri, fată de 10 în primul trimestru al anului trecut. Au fost solutionate de instantă 5 astfel de actiuni, 3 fiind admise. Avînd în vedere cresterea fenomenului infractional, s-a ajuns la concluzia că se impune cu necesitate sporirea fermitătii si a exigentei procurorilor în luarea măsurilor preventive, precum si în ce priveste operativitatea si calitatea lucrărilor întocmite de organele de cercetare penală.

„Am solutionat 506 cauze cu doar doi procurori“

Prin procurorul Ioan Eugen Radu (foto), seful Parchetului Tîrgu Neamt s-a arătat multumit de rezultatele obtinute pînă acum, avînd în vedere că institutia are deficit de personal si s-au făcut eforturi pentru a face fată volumului mare de activităti.
„La ora actuală avem 650 de dosare înregistrate, ne confrountăm cu o crestere substantială. Am solutionat 506 cauze cu doar doi procurori, Gabriela Neascu si Camelia Cucos, care trebuie să intre săptămînal si în două sedinte de judecată, să primească cetăteni în audientă, acestea fiind 260 în primul trimestru. Practic, fiecare procuror a solutionat 300 de dosare, cîte 50 de plîngeri cu privire la activitatea de urmărire penală efectuată de organele de politie, au audiat părtile din fiecare doasar, au dispus si confirmat începerea urmăririi penale într-un număr de 160 de cauze. Rezultă, din această succientă expunere, că volumul de muncă este foarte mare pentru un procuror, de aceea, dezideratul nostru, probabil si al celorlalti colegi din tară, este să ne întregim schema de personal. La Parchetul Tîrgu Neamt sînt 2 posturi de procurori libere, unul prin plecarea procurorului Cezar Talpău la Serviciul DICOT Neamt, iar celălalt prin delegarea procurorului Gheorghe Zaharia ca prim procuror la Parchetul Roman. Am reusit, chiar si în aceste conditii să definitivăm memoriile cetătenilor, în toate cazurile, în termen de pînă la trei luni, alteori chiar si în decurs de o lună. Am apropiat momentul primei sesizări de cel al solutionării ei, îndeplinind astfel, unul din deziderentele justitiabilului. Ne-am păstrat indicii de calitate, institutia noastră fiind apreciată, în bilantul Curtii de Apel Bacău, ca avîmd activitate foarte bună“, a declarat seful Parchetului Tîrgu Neamt.

Articol afisat de 1558 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective