Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãrbãtori linistite

• Ambulanta a avut peste 50 de solicitãri în douã zile si jumãtate, dar nu au fost cazuri grave • traficul rutier a fost extrem de aglomerat pe traseele spre mãnãstiri •

Locuitorii din zona Tîrgu Neamt au petrecut în liniste Sãrbãtorile de Paste. Ca si în anii trecuti, în noaptea de Înviere, toatã suflarea s-a adunat în jurul bisericilor parohiale si mãnãstirilor, pentru a sãrbãtorii miracolul Învierii lui Iisus Hristos. Oamenii s-au îndreptat, apoi, cu lumînãrile aprinse în mîini, spre cimitir, sã ducã lumina sfîntã la cãpãtîiele celor trecuti în nefiintã. Printre morminte, sãracii se îmbrînceau pentru a cãpãta cît mai multe ouã, pascã si cozonac, oferite de credinciosi ca pomanã de sufletul rudelor decedate. Dupã ce si-au fãcut datoria crestineascã, tîrgmentenii s-au întors pe la casele lor, pentru a se înfrupta din bucatele traditionale pregãtite cu aceastã ocazie. Strãzile au fost aglomerate toatã noaptea de sîmbãtã spre duminicã, mai ales pe traseele cãtre mãnãstiri. Traficul a fost infernal, iar masinile au circulat barã la barã. Patrulele Politiei Rutiere s-au aflat la datorie, nefiind semnalat si nu s-a semnalat nici un accident de circulatie. În zona lãcasurilor monahale, accesul autovehiculelor a fost restrictionat, pentru evitarea blocajelor. Masinile din Neamt, Bucuresti si alte judete ale tãrii au fost oprite la cîteva sute de metri de mãnãstiri si directionate spre locurile de parcare stabilite. Duminicã, chiar si luni, circulatia pe traseele mãnãstiresti a fost foarte intensã, multã lume profitînd de vacanta de Paste pentru a face iesiri în naturã. Pe pajistile din Valea Icoanei si Valea Secului, nemtenii au încins grãtarele, mirosurile apetisante de fripturã si mici, muzica si voia bunã fiind ingredientele unei mese reusite de Paste, la iarbã verde, alãturi de familii si prieteni.
Vasile Doroftei, comandantul Politiei Tîrgu Neamt ne-a declarat cã, în aceste zile, toti lucrãtorii au fost pe baricade. „Situatia a impus prezenta noastrã în teren, atît pentru asigurarea ordinii si linistii publice în jurul bisericilor si la mãnãstiri, cît si pentru supravegherea traficului rutier, extrem de aglomerat în noaptea de ÃŽnviere. Acesta a fost motivul pentru care patrulele noastre s-au aflat permanent pe strãzi. Nu au existat evenimente deosebite, doar cîteva scandaluri în zona unor baruri, fãrã urmãri grave“, a precizat Vasile Doroftei.
În noaptea de Înviere nu a venit pe lume nici un copil la maternitatea Spitalului din Tîrgu Neamt, dar s-au înregistrat cîteva nasteri în zilele urmãtoare.
Si cadrele medicale de la Statia de Ambulantã din Tîrgu Neamt au fost la datorie, înregistrîndu-se peste 50 de solicitãri pînã ieri, la amiazã. În noaptea de Înviere s-a cerut interventia cadrelor medico-sanitare în douã cazuri de lesin survenite la biserici din Crãcãoani si Ghindãoani, încã un caz de acest gen fiind înregistrat în prima zi de Paste, probabil pe fondul postului si epuizãrii fizice.

Fãrã incendii în noaptea de Înviere

ÃŽn noaptea de duminicã spre luni, Statia de Ambulantã Tîrgu Neamt a fost solicitatã pentru transportarea unui tînãr, de 21 de ani, din localitatea Cãrpinis, care fusese înjunghiat în abdomen. S-a constatat, însã, cã starea sa nu era foarte gravã. ÃŽn localitatea din care provenea victima, cu populatie preponderent de etnie rromã, apar frecvent incidente de acest gen. Alte trei cazuri de agresiune au apãrut, ulterior, la Tîrgu Neamt si Crãcãoani, în urma unor bãtãi prin crîsme. Cadrele de la Ambulantã au fost de pãrere cã, la Sãrbãtorile de Paste din acest an, numãrul agresiunilor nu l-a depãsit pe cel înregistrat, în mod obisnuit, în fiecare week-end, cînd tinerii se încaierã prin discoteci dupã ce toarnã prea mult în pahare. Au mai apelat, pentru a fi transportati la spital, suferinzii de boli cronice, cardiace si bolnavii de ulcer, care si-au agravat starea în urma abuzurilor de alcool si alimente. De asemenea, au fost si cinci cazuri de copii cu febrã, care au fost transportati la Pediatrie. O parte dintre micuti fuseserã externati vineri, înainte de Paste. Probabil cã, neglijati din cauza treburilor din gospodãrie, au suferit recidive si au necesitat, din nou, tratament intraspitalicesc. Pompierii din Tîrgu Neamt nu au fost solicitati, în aceste zile, decît pentru stingerea unui incendiu minor care cuprinsese vegetatia uscatã de la iesirea din oras, spre Rãucesti, probabil din cauza unui foc deschis lãsat nesupravegheat. „Nu au fost probleme deosebite. Ne bucurãm cã nu a trebuit sã intervenim pe la lãcasurile de cult, cum s-a întîmplat în anii trecuti“, a declarat maiorul Dumitru Gavrilescu, seful pompierilor din Tîrgu Neamt.

Articol afisat de 1612 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective