Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ROTARU, SEF LA PC?

ROTARU, SEF LA PC?

• PC anuntã un om-surprizã la conducerea organizatiei judetene • „va fi un om care sã fie mai aproape de oameni“, a declarat presedintele conservatorilor, Dan Voiculescu • se pare cã „surpriza“ este Ion Rotaru, fostul primar de Piatra Neamt •

Reprezentantii Partidului Conservator încearcã din rãsputeri sã scoatã formatiunea din conul de umbrã în care a intrat de ceva vreme în judetul Neamt. Din acest motiv, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, la Piatra Neamt a venit însusi presedintele conservatorilor din România, Dan Voiculescu, cel pe lîngã care fostul presedinte al filialei nemtene, Valericã Frãtilã, democrat cu acte în regulã de aproape un an, a încercat în zadat sã ducã muncã de lãmurire pentru a-l aduce pe plaiuri nemtene. Dan Voiculescu a venit însotit de o parte din staff-ul conservator, de cîtiva deputati din judete ale Moldovei si de presedintele filialei, europarlamentara Silvia Ciornei. „Sîntem în Moldova pentru cã am vrut sã fim aproape de judetele Vaslui si Neamt. Vom reveni aici la sfîrsitul lunii mai, cînd vor avea loc alegeri pentru desemnarea conducerii filialei nemtene a Partidului Conservator“, a declarat presedintele Dan Voiculescu. El nu a vrut sã dea nici un nume de posibil candidat la aceste alegeri si nici nu a anuntat vreun favorit, preferînd sã dea doar cîteva indicii - este posibil ca persoana respectivã sã nu fie încã membrã a Partidului Conservator, dar va fi aproape de oameni. „Candidatul nostru pentru Primãria Piatra Neamt sper sã fie o surprizã plãcutã si sper sã fie un om mai aproape de oameni“, a mai spus presedintele conservatorilor. Surse neoficiale ne-au declarat cã aceastã surprizã este Ion Rotaru, fostul primar, care a fost învins la diferentã destul de micã de voturi, la alegerile din 2004, de Gheorghe Stefan, dupã douã mandate succesive la Primãria Piatra Neamt. Ion Rotaru si-a dat demisia din PSD, la începutul acestui an, acuzînd cã a fost marginalizat în partid si vorbind de conflictul mai vechi cu actualul presedinte al PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu. Tot atunci a renuntat si la mandatul de consilier local si la cel de agaman sau membru al Consiliului de Administratie din societãtile din subordinea Consiliului Local Piatra Neamt. Desi a anuntat cã se va înscrie în alt partid, pentru sustinerea la viitoarele alegeri, pînã în acest moment fostul primar nu si-a gãsit locul pe scena politicã. Rotaru a confirmat întîlnirea cu sefii conservatorilor, dar a spus cã decizia definitivã încã nu a fost luatã. „Am avut o întîlnire cu Dan Ioan Popescu si cu Dan Voiculescu, astãzi (sîmbãtã, 14 aprilie - n.r.), la Piatra Neamt, cu care am discutat probleme legate de o colaborare. A fost o primã întîlnire si nu au fost luate încã decizii definitive“, a declarat fostul primar de Piatra Neamt, Ion Rotaru.
Pentru a-si sustine formatiunea, Dan Voiculescu a negat cu vehementã afirmatiile în baza cãrora Partidul Conservator ar detine doar 1% din sondaje. Spusele sale au fost întãrite de prim-vicepresedintele PC, Dan Ioan Popescu. „ÃŽn ultimele luni s-a vãzut cã au fost sondaje în care PC iesea cu 4%. Cum se întîmpla asta, la o diferentã de zece zile apãrea un alt sondaj, cu PC - 1% sau un atac la adresa presedintelui Voiculescu, pentru denigrare“, a spus prim-vicepresedintele Dan Ioan Popescu.
Silvia Ciornei, actualul presedinte al PC Neamt, a spus cã în cadrul vizitei la Piatra Neamt, staff-ul formatiunii s-a întîlnit cu pensionarii, cu care a discutat despre impactul legislativelor initiative avute de conservatori asupra populatiei, despre cum vãd vîrstnicii ideile PC si care sînt solutiile pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntã aceastã categorie socialã. Ea a anuntat si care este cea mai importantã achizitie din ultima perioadã a conservatorilor - Miron Smarandache, proaspãt cooptat în Biroul Executiv Judetean, spunînd despre el cã este un om de succes, care n-a mai fãcut politicã pînã acum.

Articol afisat de 1404 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective