Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Politist printre infractorii din Italia

Politist printre infractorii din Italia

• un ofiter pietrean a stat aproape două luni în Italia, unde a contribuit la prinderea mai multor infractori români • împreună cu alti politisti români si italieni, nemteanul a actionat în orasele Bologna, Padova, Torino, Verona si Perugia • în mai putin de două luni au fost prinsi 130 de infractori, din care 102 sînt români •

Codrut P, un ofiter nemtean, din cadrul Serviciului de investigatii criminale, a participat, în perioada 13 februarie-5 aprilie, la operatiunea „Itaro 2“, o continuare a cooperării internationale, desfăsurate la sfîrsitul anului trecut în două orase italiene, Roma si Milano. De acestă dată, politistul nemtean, aflat la a treia actiune în străinătate, a participat la o misiune ce a fost desfăsurată în Bologna, Padova, Torino, Verona si Perugia. Împreună cu alti politisti români si italieni, ofiterul nemtean si-a dat concursul la arestarea a 130 de români, acuzati de săvîrsirea unor infractiuni. Cei mai multi români arestati provin din judetele Timis, Mehedinti, Dolj, Brasov, Constanta, Brăila, Galati, Vrancea, Bacău, Neamt, Iasi si Bucuresti. Trebuie precizat că, din cei 130 de infractori prinsi, 102 sînt cetăteni români. Cei mai multi din numărul total, respectiv 101, au comis infractiuni contra patrimoniului, 14 infractiuni de migratie ilegală, iar restul de 15 sînt cercetati pentru comiterea altor fapte penale. „Obiectivul cooperării între politiile celor două state este de a preveni si combate infractiunile săvîrsite de cetătenii români în străinătate, iar în acest sens Politia Română colaborează cu structurile similare ale altor state, rezultatele obtinute pînă în prezent demonstrînd, încă o dată, că numai în echipă se poate asigura un spatiu european de securitate si sigurantă“, a declarat inspectorul Cătălina Bădeanu, purtător de cuvînt al Politiei Neamt.

Două luni în luptă cu găstile mafiote din Italia

Anul trecut, ofiterul pietrean Codrut P. a mai participat la o actiune similară ce a avut drept scop prevenirea si combaterea infractiunilor comise de cetăteni români în străinătate, respectiv în două orase importante din nordul Italiei. Codrut P., a fost trimis, initial, pentru o lună în tara respectivă, pentru a acorda sprijin si consultantă colegilor de acolo, însă oamenii legii din Italia au cerut prelungirea sederii cu încă o lună. La întoarcerea în România, reporterii Monitorul au reusit să stea de vorbă cu ofiterul pietrean care s-a făcut remarcat în Italia. Rezervat în a face declaratii, lucru absolut de înteles mai ales că politistul a lucrat sub acoperire, Codrut P. a acceptat să ne povestească, dar fără a accepta să fie fotografiat, lucruri inedite din perioada în care a luptat contra infractorilor în Italia. „Lucrînd în Italia timp de două luni, dar si din statisticile întocmite de oamenii legii de acolo, reiese că printre infractiunile comise cel mai des de către cetătenii români se numără prostitutia si proxenetismul, folosirea de cărti de credit clonate, precum si cu traficul de droguri. În Italia, prostitutia nu este incriminată, ba chiar mai mult, prostituatele sînt considerate victime, iar dacă sînt dispuse să colaboreze cu politistii, chiar sînt protejate. Fetele primesc permis de sedere si beneficiază de protectie, asta pentru prinderea celor care le exploatează sexual. Bineînteles că, în continuare, se comit numeroase furturi de către concetătenii nostri, dar se constată că iau amploare infractiunile de mare violentă“, declara anul trecut, în mai, la întoarcerea în tară, politistul pietrean. Acesta tocmai pusese umărul la rezolvarea unui conflict deosebit de violent între români si albanezi. Munca făcută de el a fost de folos oamenilor legii din Peninsulă, care au reusit anihilarea celor două grupări mafiote care se luptau pentru împărtirea teritoriilor de influentă. „Practic, în orasul unde am stat avusese loc o reglare de conturi între un grup de români si unul de albanezi. Conflictul plecase de la împărtirea zonelor. Românii se ocupă cu prostitutia, iar albanezii cu drogurile si, uneori, mai intră unii pe teritoriile altora. De altfel, astfel de conflicte au loc destul de des între grupările mafiote, toate plecînd de la amestecul unora în treburile altora. În ciuda acestor reglări de conturi, niciodată un străin nu deranjează Mafia italiană. Probabil îsi cunosc lungul nasului si mai stiu că orice încălcare a unor reguli nescrise poate fi fatală“, a mai declarat ofiterul pietrean.
De altfel, prezenta unor politisti români în Italia este de real ajutor autoritătilor din Peninsulă. Si este de înteles acest lucru, în conditiile în care în Italia locuiesc sute de mii de români. Cum pădure fără uscături nu există, printre cei care îsi cîstigă în mod cinstit existenta, există si indivizi certati cu legea. În ultimii ani, românii infractori au evoluat, în sensul că si-au extins activitatea. Astfel, pe lîngă furturi si prostitutie, românii au început să se facă remarcati si în alte „domenii“, respectiv traficul de droguri si folosirea cărtilor de credit clonate.

Articol afisat de 1477 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective