Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ape blestemate

Ape blestemate

• doua persoane au murit înecate duminica, 3 iunie • un barbat de 46 de ani a încercat sa-si salveze fata luata de apele rîului Siret, însa s-a înecat • un baiat de 11 ani s-a înecat într-un bazin de captare a apei pentru irigatii • a fost gasit si cadavrul unui copil care a murit, tot înecat, pe 30 mai •

Canicula din ultimile zile îi face pe multi nemteni sa caute locuri de scaldat pentru a scapa de arsita zilei. Din pacate, multi dintre ei îsi aleg zone deosebit de periculoase, rîurile Siret si Moldova fiind cunoscute pentru numarul mare de persoane care si-au pierdut viata la scaldat. Numai duminica, 3 iunie, doua persoane au murit înecate, un barbat de 46 de ani si un copil de 11 ani.
O adevarata tragedie s-a consumat în aval de podul rutier de pe raza localitatii Lutca, comuna Sagna. Constantin S., în vîrsta de 46 de ani, din Roman, a iesit cu familia la iarba verde pe malul apei. La un moment dat, fiica barbatului, S.A., de 14 ani, a intrat
în apa si a alunecat, fiind luata de curentii puternici. Alarmat de strigatele fiicei, barbatul s-a aruncat îmbracat în apele învolburate ale Siretului. Din nefericire, barbatul a fost luat si el de curentii puternici. Mai multi tineri, aflati la scaldat în zona, au sarit în ajutorul celor doi, reusind dupa cîteva minute sa-i scoata la mal. Între timp, la fata locului a sosit si o ambulanta care l-a preluat în stare de inconstienta pe Constantin S., dar eforturile depuse de cadrele medicale au fost inutile, barbatul murind în drum spre spital.
La scadat si-a pierdut viata si S.M., un baiat de 11 ani, din Roman, care locuia fara forme legale în comuna Ion Creanga. Cadavrul baiatului a fost descoperit duminica dupa-amiaza, în iazul de la marginea satului Stejaru. Anuntati, politistii s-au deplasat la fata locului unde au demarat o ancheta în vederea stabilirii circumstantelor în care a murit copilul. Cercetarile au aratat ca S.M. a mers duminica, în jurul orei 16,30, la scaldat la bazinul de captare a apei, folosit pentru irigatii. Cum în ultimile zile a plouat serios, nivelul apei din bazin a crescut, fara ca baiatul sa banuiasca acest lucru. Copilul, care nu stia sa înoate, a intrat în bazin si s-a înecat.
Tot duminica, a fost gasit si cadavrul copilului care s-a înecat pe data de 30 mai, în rîul Moldova. Trupul neînsufletit al lui G.D., de 12 ani, din comuna Cordun, a fost gasit la aproximativ 200 de metri în aval de „Podul de Fier”, în zona denumita „Cascada”. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Roman, în vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului.

Tînara „rapita“ de Siret?

Subofiterii Detasamentului de Pompieri Militari Roman au fost solicitati ieri sa intervina pentru a cauta cadavrul unei alte personae posibil înecate în rîul Siret, în localitatea Recea, comuna Ion Creanga. Din primele date culese la fata locului de militari se pare ca ar fi vorba de o tînara, Adriana C., în vîrsta de 21 ani, din satul mentionat. Aceasta, aflata la prasit, ar fi cautat sa se racoreasca în rîu, dar nu a mai iesit. Fratele acesteia, minor, aflat si el pe cîmp, a fost cel care i-a gasit hainele lasate pe mal si a anuntat disparitia tinerei. Pompierii au început cautarile, folosind o barca pneumatica, dar, pîna la ora închiderii editiei, cadavrul nu a fost gasit. Pe malul apei a ajuns si o ambulanta, cadrele medicale precizînd ca, în astfel de situatii, nu mai exista nici o speranta ca fata sa fie recuperata în viata. „Am fost solicitati pentru acordarea primului ajutor unei fete, care s-ar fi înecat. Cînd am ajuns la locul respectiv am gasit pompierii cautînd corpul victimei, dar, timp de cîteva ore, cautarile nu s-au soldat cu nici un rezultat. Am înteles, din cele spuse de martori, ca fata ar fi suferit de epilepsie“, a declarat doctor Claudia Dumitrasc, medic de garda la Statia de Ambulanta Roman.

Articol afisat de 1920 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective