Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Se prefigureaza un nou scandal între calugari si autoritati

Se prefigureaza un nou scandal între calugari si autoritati

• astazi, Comisia Locala Vînatori va primi amplasamentul pentru a pune în posesie Manastirea Neamt • cele 4.478 de hectare vor fi retrocedate în alta zona decît cea de pe vechiul amplasament • cum reprezentantii Manastirii nu accepta alta solutie, decît vechiul amplasament, este de asteptat ca tensiunea sa creasca din nou între cele doua tabere •

Noi neîntelegeri se asteapta sa apara, astazi, între reprezentantii Directiei Silvice Neamt si cei ai Manastirii Moldovei si Bucovinei, odata cu prezentarea amplasamentului pentru retrocedarea celor 4.478 de hectare de padure, cîstigate de monahi în instanta. Spunem neîntelegeri pentru ca reprezentantii Directiei Silvice Neamt vor prezenta un alt amplasament pentru suprafata ce urmeaza sa fie retrocedata. Si asta pentru ca, dupa cum sustin reprezentantii Silvicului, legea nu permite retrocedarea terenurilor în zone unde se afla parcuri naturale. Si cum pe vechiul amplasament se afla Parcul National de Zimbri-Vînatori Neamt, retrocedarea nu se poate face pe vechiul amplasament. ÃŽn sprijinul lor, silvicultorii se bazeaza pe Legea nr. 47 din 13 martie 2007 care completeaza articolul 5 din Legea 18/1991, textul de lege avînd urmatorul enunt: „Terenurile pe care sînt amplasate retele stradale si parcuri publice, terenurile pentru rezervatii naturale si parcuri naturale, monumentele, ansamblurile si siturile arheologice si istorice, monumentele naturii nu pot fi dezafectate din domeniul public decît în cazuri de exceptie pentru lucrari de interes national“.
Tocmai pe aceasta lege se bazeaza cei de la silvic atunci cînd afirma ca vor merge pe acordarea unui alt amplasament. „Mîine (n.n. - astazi) vom preda Comisiei Locale Vînatori dosarul cu amplasamentul pe care noi îl propunem pentru retrocedarea suprafetei de 4.478 de hectare de padure. Astfel, ne vom încadra în termenul de 10 zile prevazut de lege. Nu pot decît sa va spun ca noi ne-am gîndit la un alt amplasament, întrucît legea nu ne permite, dat fiind faptul ca acolo este parc national, sa aprobam retrocedarea pe vechiul amplasament“, a declarat inginerul Mircia Gorghiu, director adjunct al Directiei Silvice Neamt.
Cum, la „întîlnirea“ de saptamîna trecuta dintre calugari si silvicultori, primii nici nu au vrut sa auda de un alt amplasament, decît cel din jurul Manastirii Neamt, sînt asteptate noi neîntelegeri între cele doua tabere. Staretul Benedict Sauciuc a respins, fara a mai lasa loc de discutii, acordarea suprafetei de 4.478 de hectare de padure în alt loc decît cel din vatra lacasului de cult. Este posibil sa se ajunga la alte procese, instanta urmînd sa se pronunte daca Legea 47/2007 se poate sau nu aplica în acest caz.

Articol afisat de 1870 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Gabriel la data 06.06.2007 07:25
La Neamt, calugarii si/au uitat vocatia lor si au transformat manastirea in scena de teatru ieftin, de mahala
cu stupoare am citit despre raymerita sutanelor, o actiune mai mult decat esecrabila a unor oameni,c are se vor a fi numiti oamenii lui Dumnezeu. Ma intreb daca Dumnezeu ar fi de acodr cu aceste are de latifundiarei, de feudali proprietari pe mosiile lor, mosii cu scavi, robi, etc. Imi amintesc ca in urma cu cativa ani tot fratele staretului de la neamt pe nume antonie, in fruntea unei echipe de calugari au daramat acoperisul unei case in care locuia o familie cu 3 copii. acesti teroristi ai neamtului, acesti haiduci cu poale negre au intrecut orice masura, trebuie sa se ridice lumea si sa/i alunge din manastire, fac monahismul de ras, aduc un prejudiciu grav imaginii Bisericii. A uitat manastirea neamt care se bate azi cu pumnul in piept cerand drepturi si libertati, a uitat ca in urma cu doua secole avea scalvi, robi? cine era institutia care detinea sate intregi de robi? era manastirea neamt. Atunci unde era libertatea si dreptatea , distinsi calugari despotici?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective