Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sursa de existenta a unei batrîne a fost electrocutata

Sursa de existenta a unei batrîne a fost electrocutata

• o vaca ce apartinea unei octogenare din Agapia a murit electrocutata pe islazul comunal, dupa ce a calcat pe niste cabluri electrice aflate sub tensiune • acestea se rupsesera din cauza unei furtuni • sesizati de satenii din Agapia, reprezentantii OJPC Neamt au solicitat conducerii E-ON sa analizeze daca legislatia în vigoare permite despagubirea batrînei •

O octogenara din comuna Agapia spera sa fie despagubita de catre E-On, din a carei neglijenta a ramas fara vaca din batatura, care reprezenta sursa ei de hrana si de supravietuire. Luna trecuta, Ioana David, în vîrsta de 86 de ani, din satul Manastirea Agapia, a mers cu vaca islaz si la un moment dat a directionat-o catre rîu, ca sa bea apa. La un moment dat patrupedul a cazut si a murit pe loc, pentru ca a calcat pe un cablu electric aflat sub tensiune care se rupsese în urma unei furtuni care se abatuse anterior asupra zonei respective. Necropsia efectuata de catre medicul veterinar din zona Tîrgu Neamt a confirmat faptul ca vaca a murit electrocutata.
Impresionati de cele petrecute si de paguba suferita de octogenara prin moartea Joianei care mai era si gestanta, satenii din Agapia au luat atitudine, ticluind scrisori pe care le-au trimis conducerii sucursalei Piatra Neamt a societatii E-On Moldova, Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Neamt, precum si Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Neamt. Cei mai miscati de cele întîmplarea neverosimila în urma careia batrîna a suferit o paguba extrem de mare, au fost reprezentantii OJPC Neamt, care la rîndul lor au întocmit o documentatie completa pe care au trimis-o catre E-On Moldova.
„Dupa parerea noastra, în situatia de fata se poate vorbi despre neglijenta celor de la E-On, care daca ar fi remediat în timp util stricaciunile provocate de furtuna ar fi fost evitat incidentul în urma caruia biata femeie a ramas fara sursa ei de hrana. Avînd în vedere ca legislatia actuala prevede despagubiri pentru consumatorii care au de suferit de pe urma caderilor de tensiune de pe reteaua de distributie a E-ON Moldova, în sensul ca li se ard aparatele electrocasnice, am solicitat reprezentantilor acestei firme sa analizeze cazul si sa vada daca tot în virtutea prederilor legale, Ioana David nu poate fi despagubita. Lucrurile se urnesc ceva mai greu, dat fiind faptul ca aceia care iau decizii în acest sens nu sînt aici, ci la Iasi. Asteptam raspunsul celor de al E-On si speram sa fie favorabil batrînei“, a declarat inginer Gheorghe Bud, consilier superior în cadrul OJPC Neamt. Ãncercarea de a contacta purtatorul de cuvînt de la E-ON nu au avut sorti de izbînda.
Potrivit aceleiasi surse, la interventia celor de la OJPC Neamt, chiar ieri, conducerea E-On a rezolvat favorabil o sesizare venita din partea unui pietrean care a ramas socat atunci cînd a primit acasa o factura conform careia avea de achitat în urma regularizarii, suam fabuloasa de 1.900 lei (19 milioane de lei). Cu toate atunci cînd s-a dus la ghiseul E-On Piatra Neamt, nemteanul a fost tratat cu dispret, spunîndu-i se ca suma exorbitanta se datoreaza schimbarii contorului, cu toate ca nu se întîmplase asa, reanalizînd problema, la interventia OJPC Neamt, sefii E-On au refacut masuratorile si au decis ca nemteanul avea de platit de fapt, 120 lei.

Articol afisat de 1764 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective