Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ÃŽncepe modernizarea alimentarii cu apa si canalizarii din Piatra Neamt

• banii, în mare parte, reprezinta fonduri europene • pe strazile mari, ca sa nu fie afectata mult timp populatia, se va lucra pe tronsoane •

Conducerea Companiei Judetene „Apa Serv“ a facut publice numele strazilor pe care încep lucrarile de extindere si reabilitare a retelelor de alimentare cu apa si canalizare în municipiul Piatra Neamt. Dupa cum a declarat directorul Companiei „Apa Serv“, inginerul Ioan Pacala, o strada pe care se va extinde si reabilita conducta de alimentare cu apa si contorizare este 1 Decembrie 1918. Conform graficului, lucrarea - care se va realiza pe o lungime de 969 de metri (vor fi trei tronsoane de cîte 323 de metri) - va începe pe 18 iunie. Ultima zi în care se va mai lucra pe aceasta strada trebuie sa fie 20 octombrie 2007, ea trebuind data gata în 90 de zile. Tot de pe 18 iunie se va lucra si pe strazile Gheorghe Asachi, Tineretului si Brazilor, pe o lungime de 2.960 de metri, împartiti în noua tronsoane de cîte 330, respectiv unul de 320 de metri. Ultima zi în care se va lucra pe aceste trasee trebuie sa fie 15 martie 2008, adica se va munci pe ele timp de 195 de zile. Pe strada Mihai Eminescu, plus Centralele termice 3 si 4, lucrarile au început pe 31 mai 2007 si vor fi încheiate pe 21 iunie 2007. Acestea se vor extinde pe o lungime de 388 de metri. Pe 4 iunie, au început sapaturile pentru extindere si reabilitare pe strada Ion Ionescu de la Brad, pe o lungime de 465 de metri. Se vor finaliza pe 7 iulie 2007, adica în 25 de zile. La aceeasi data, au început interventiile si pe strazile Visinului si Mesteacanului, pe o lungime de 258 de metri si vor trebui finalizate în prima saptamîna din iulie. Pe Ion Creanga, se va începe lucrul pe 18 iunie si se va ajunge la final pe 13 iulie, fiind de muncit doar pe o lungime de 115 metri, timp de 20 de zile.

Reabilitare si extindere si la canal

Pe 11 iunie, vor debuta lucrarile de reabilitare si extindere a retelei de canalizare pe strada 1 Decembrie 1918. Acestea se vor realiza pe o lungime de 1.643 de metri, împartita în cinci tronsoane. Ultima zi de executie trebuie sa fie 12 octombrie 2007. Pe 18 iunie, va veni rîndul strazilor Gheorghe Asachi, Tineretului si Brazilor, pe 4.361 metri, împartiti în noua tronsoane. Ultima zi de munca pe aceste trasee va fi 6 iunie 2008. Pe strada Petru Movila se va lucra pe zece tronsoane, care însumeaza 3.014 metri. Pe primul tronson se munceste de pe 4 iunie, iar executia va fi încheiata pe 24 iunie 2008. Tot pe 4 iunie au început lucrarile pe Florilor, Constantin Bors, Aurel Dumitrasc, Siret, Munteniei, Marasti, Cerbului si Molidului si se vor încheia cel mai tîrziu pe 13 august.
Directorul Ioan Pacala a declarat ca se va urmari ca bransamentele sa se efectueze noaptea, astfel încît populatia sa aiba apa în timpul zilei. Se va încerca sa se lucreze în paralel atît la reteaua de alimentare cu apa, cît si la cea de canalizare, iar daca Primaria Piatra Neamt va avea de efectuat lucrari pe strazile prinse în programul Companiei „Apa Serv“, atunci se va lucra în paralel, pentru a se sparge o singura data asfaltul. Cetatenii ai caror locuinte vor fi bransate la canalizare sau la alimentarea cu apa vor trebui sa suporte singuri cheltuielile de bransare, întrucît „Apa Serv“ le va suporta pe toate cele aferente lucrarilor care se vor efectua pe domeniul public. ÃŽn aceasta perioada, reprezentanti ai furnizorilor de electricitate, gaz metan si ai „Apa Serv“ merg pe teren pentru a preda, respectiv prelua amplasamentele pe care se vor efectua lucrarile.
Contractul privind reabilitarea si extinderea retelei de canalizare în Piatra Neamt a fost adjudecat de firma Strabag AG Austria, la licitatia internationala organizata în perioada mai - iunie 2006 de Oficiul de Plati si Contracte Phare din cadrul Ministerului Finantelor Publice. Valoarea contractului este de 8.004.120 euro, din care 74% reprezinta fonduri ISPA, iar 26% - fonduri de la Banca Europeana de Investitii. Aceeasi firma va asigura si extinderea si reabilitarea retelei de alimentare cu apa, contra sumei de 6.399.761 euro, din care 69,14% sînt fonduri ISPA, iar diferenta, de la BEI.

Articol afisat de 2204 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective