Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul Judetean nu mai are medic de întreprindere

• conform unor noi reglementãri în domeniu, aceastã functie nu mai poate fi ocupatã decît de medici specializati în Medicina Muncii • în consecintã, unitatea a pus punct colaborãrii pe aceastã linie cu medicul de familie Michaela Petcu si va încheia luni un contract de prestãri servicii cu firma SC „Med 4 Work“, condusã de Maria Crãciunescu, medic primar în Medicina Muncii •

Spitalul Judetean de Urgentã Neamt nu mai are, de cîteva zile, propriul medic de întreprindere. În conformitate cu legislatia recent apãrutã în domeniu, aceastã functie trebuie sã o detinã un medic specialist în medicina muncii. Dat fiind faptul cã în judet, ca de altfel în toatã tara, sînt putini medici care sã se fi specializat în acest domeniu, foarte multi care s-au specializat în medicinã generalã au urmat, apoi, un curs de cîteva luni de Medicina Muncii, au dobîndit aceastã competentã si, astfel, au putut activa ca medici de întreprindere. Conform acestui algoritm, de cîtiva ani, la Spitalul Judetean Neamt activa ca medic de întreprindere, cu jumãtate de normã, Michaela Petcu, medic de familie la Dispensarul Urban 3 din Piatra Neamt.
Tinînd cont de noile reglementãri în domeniu, conducerea celei mai mari unitãti sanitare din judet s-a interesat dacã avem astfel de specialisti în judet si astfel a reperat-o pe doctorita Maria Crãciunescu, medic primar în Medicina Muncii, singurul din Neamt cu acest grad profesional în respectiva specialitate, care ani de zile a fost medic de întreprindere pe Platforma Chimicã Sãvinesti. De mai multi ani încoace, medicul respectiv si-a înfiintat propria firmã, numitã SC „Med 4 Work“, cu care Spitalul Judetean de Urgentã Neamt va colabora începînd de luni, 18 iunie, în baza unui contract de prestãri servicii.
„Acest contract prevede, printre altele, ca noi sã punem la dispozitie medicului de întreprindere un spatiu unde sã îsi desfãsoare activitatea si sã convocãm anjagatii pentru a li se efectua controalele periodice de specialitate, aspecte care au fost rezolvate. Ne pare rãu cã momentan nu mai putem colabora cu doamna doctor Petcu, dar asta nu pentru mult timp, întrucît dumneaei face anul acesta rezidentiat în Medicina Muncii. De ani de zile am tot scos la concurs acest post si nu s-a ocupat. Ultima datã, l-am scos la concurs în martie anul acesta, dar tot fãrã succes, dar vom mai încerca“, a declarat economist Carmen Morosan, director de resurse umane la Spitalul Judetean Neamt.
Potrivit aceleiasi surse, cea mai mare unitate sanitarã din judet are, la ora actualã, circa 1.400 de angajati.

Articol afisat de 1890 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective