Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Investitii esuate din cauza referendumului

• Consiliul Judetean a primit trei rãspunsuri negative la tot atîtea cereri de finantare de la bugetul statului • MIRA sustine cã fondul de rezervã bugetarã la dispozitia Guvernului a fost cheltuit aproape în totalitate pentru desfãsurarea referendumului n

Referendumul care a decis soarta presedintelui Traian Bãsescu, organizat luna trecutã, va marca, se pare, pe tot anul întreaga Românie din punct de vedere al derulãrii unor investitii, pentru cã Fondul de rezervã bugetarã la dispozitia Guvernului, prevãzut în bugetul de stat pe anul 2007, s-a cam epuizat. ÃŽn luna aprilie a acestui an, Consiliul Judetean Neamt a înaintat cãtre Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) trei proiecte de hotãrîre de Guvern privind alocarea unor sume din Fondul de rezervã bugetarã, pentru judetul Neamt. Dupã analizarea cererilor, reprezentantii MIRA au rãspuns Consiliului Judetean Neamt: „Mentionãm cã soldul Fondului de rezervã bugetarã la dispozitia Guvernului, prevãzut în bugetul de stat pe anul 2007, a fost angajat aproape în totalitate pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru pregãtirea, organizarea si desfãsurarea referendumului national din 2007, conform Hotãrîrii Guvernului nr. 373/2007, iar bugetul de stat nu dispune de alte fonduri care sã poatã fi folosite pentru destinatia solicitatã“.
Consiliul Judetean Neamt a solicitat suma de 1.960 de mii de lei pentru finantarea obiectivului de investitii „Regularizarea rîului Siret în zona podului pe DJ 207C km. 6+075 - comuna Ion Creangã“, suma de 4.165 de mii de lei pentru comuna Botesti, pentru realizarea lucrãrii „Constructie sediu Primãrie si Consiliu Local Botesti“ si 1.785 de mii de lei pentru bugetul local al comunei Botesti, pentru realizarea lucrãrii „Finalizare constructie la Biserica romano-catolicã si piata centralã din fata bisericii“. „Avînd în vedere cã sumele solicitate sînt necesare pentru finantarea unor obiective de investitii, vã facem cunoscut cã, potrivit prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cheltuielile de aceastã naturã ale unitãtilor adminstrativ-teritoriale se finanteazã din bugetele locale si din împrumuturi. Referitor la solicitarea de finantare a lucrãrii «Finalizare constructie la Biserica romano-catolicã», pentru analiza posibilitãtii acordãrii unui ajutor financiar din partea statului la finantarea acestei actiuni, vã rugãm sã adresati solicitarea respectivã Ministerului Culturii si Cultelor, care are prevãzute fonduri din bugetul aprobat pe anul 2007 pentru sprijinirea cultelor religioase, în conditiile legii“, se mai precizeazã în rãspunsul MIRA.
ÃŽn aceste conditii, atît cele trei proiecte, cît si altele pentru care încã nu s-a cerut ajutor financiar de la Guvern, sansele de realizare a lor cu bani de la bugetul de stat s-au eliminat. „Rãspunsul dat de Guvern la cererile noastre este nemultumitor. ÃŽl consider nemotivat, fãcut fãrã acoperire. Cred cã este imposibil ca Guvernul sã fi avut doar atîtia bani cît a costat referendumul“, a declarat Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1385 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective