Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Investitii esuate din cauza referendumului

• Consiliul Judetean a primit trei răspunsuri negative la tot atîtea cereri de finantare de la bugetul statului • MIRA sustine că fondul de rezervă bugetară la dispozitia Guvernului a fost cheltuit aproape în totalitate pentru desfăsurarea referendumului n

Referendumul care a decis soarta presedintelui Traian Băsescu, organizat luna trecută, va marca, se pare, pe tot anul întreaga Românie din punct de vedere al derulării unor investitii, pentru că Fondul de rezervă bugetară la dispozitia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2007, s-a cam epuizat. În luna aprilie a acestui an, Consiliul Judetean Neamt a înaintat către Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) trei proiecte de hotărîre de Guvern privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară, pentru judetul Neamt. După analizarea cererilor, reprezentantii MIRA au răspuns Consiliului Judetean Neamt: „Mentionăm că soldul Fondului de rezervă bugetară la dispozitia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2007, a fost angajat aproape în totalitate pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea si desfăsurarea referendumului national din 2007, conform Hotărîrii Guvernului nr. 373/2007, iar bugetul de stat nu dispune de alte fonduri care să poată fi folosite pentru destinatia solicitată“.
Consiliul Judetean Neamt a solicitat suma de 1.960 de mii de lei pentru finantarea obiectivului de investitii „Regularizarea rîului Siret în zona podului pe DJ 207C km. 6+075 - comuna Ion Creangă“, suma de 4.165 de mii de lei pentru comuna Botesti, pentru realizarea lucrării „Constructie sediu Primărie si Consiliu Local Botesti“ si 1.785 de mii de lei pentru bugetul local al comunei Botesti, pentru realizarea lucrării „Finalizare constructie la Biserica romano-catolică si piata centrală din fata bisericii“. „Avînd în vedere că sumele solicitate sînt necesare pentru finantarea unor obiective de investitii, vă facem cunoscut că, potrivit prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cheltuielile de această natură ale unitătilor adminstrativ-teritoriale se finantează din bugetele locale si din împrumuturi. Referitor la solicitarea de finantare a lucrării «Finalizare constructie la Biserica romano-catolică», pentru analiza posibilitătii acordării unui ajutor financiar din partea statului la finantarea acestei actiuni, vă rugăm să adresati solicitarea respectivă Ministerului Culturii si Cultelor, care are prevăzute fonduri din bugetul aprobat pe anul 2007 pentru sprijinirea cultelor religioase, în conditiile legii“, se mai precizează în răspunsul MIRA.
În aceste conditii, atît cele trei proiecte, cît si altele pentru care încă nu s-a cerut ajutor financiar de la Guvern, sansele de realizare a lor cu bani de la bugetul de stat s-au eliminat. „Răspunsul dat de Guvern la cererile noastre este nemultumitor. Îl consider nemotivat, făcut fără acoperire. Cred că este imposibil ca Guvernul să fi avut doar atîtia bani cît a costat referendumul“, a declarat Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1022 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective