Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Santierul din centru se va muta pe centurã

• modelul bulevardului Decebal si al strãzii Mihai Eminescu va fi aplicat si pe strada Dimitrie Leonida, de la piatã, pînã la statia de salvare •

Santierul început pe bulevardul Decebal anul trecut si continuat anul acesta pe strada Mihai Eminescu va ajunge, cel mai tîrziu în 2008, pe soseaua de centurã a orasului. Primãria intentioneazã sã amenajeze varianta pe acelasi model ca în centru, astfel încît sã fie obtinute mai multe locuri de parcare, iar circulatia auto sã fie fluidizatã. „Sîntem în faza mãsurãtorilor în prezent. Existã un Plan Urbanistic Zonal care prevede ca în zonã sã fie fãcute amenajãri precum cele de pe Decebal si Mihai Eminescu. Vorbim aici de strada Dimitrie Leonida, de la piatã pînã la statia de salvare. ÃŽn mãsura în care vor fi 10 metri distantã de blocuri, vom reusi sã facem mai multe locuri de parcare, iar traficul rutier va fi mai fluid“, a declarat viceprimarul Mihaela Stoica.
Primenirea soselei de centurã va fi cu sigurantã mult contestatã, respectîndu-se astfel întru totul modelul bulevardului Decebal si al strãzii Mihai Eminescu. Pietrenii care locuiesc în blocurile de pe aceste artere, în special cei mai în vîrstã, au fost nemultumiti de înlocuirea copacilor cu borduri, pavele si asfalt. Au fost, însã, si oameni care au apreciat ca pozitivã initiativa municipalitãtii, pentru cã într-adevãr existã o crizã de locuri de parcare în oras. La finalul lucrãrilor pe bulevardul Decebal, lumea a început sã uite de supãrare cînd a vãzut ce bine a iesit si, probabil, acelasi lucru se va întîmpla si pe strada Mihai Eminescu, mai ales cã oficialii au dat asigurãri cã nu vrea nimeni sã scoatã „verdele“ din oras. Au fost tãiati doar copacii care stãteau în calea locurilor de parcare, dar vor fi amenajate ronduri de flori, va fi pus gazon în fata blocului, vor fi amplasate mese si bãnci din lemn. Proiectul strãzii Dimitrie Leonida va cuprinde, în mare, aceleasi obiective: spatii de parcare, eventual chiar pe ambele sensuri, cu cale de acces din sosea. Vor fi refãcute bordurile, se pun pavele pe trotuar, se monteazã mobilier urban si se mai aeriseste nitel circulatia.

Articol afisat de 1635 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 18.06.2007 05:30
De mantuiala...
Si probabil ca si aceasta lucrare va fi lasata nefinisata, neterminata, ca si cea din spatele Taromului si magazinelor den centru. Am trecut ieri pe acolo si mi-a fost sila de ce am vazut... Poate vad si adminii mesajul asta si sesizeaza vreun reporter... merita niste fotografii zona aia.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective